Måndagslistan!

(Inlägget innehåller en reklamlänk)

 

Godmorgon från skolkorridoren!

Jag hänger med Elle idag. Och så många dagar som det behövs framöver.

Jag är tillgänglig men utan att störa. Så är min tanke. Och så hjälper jag till med beräkning av insulinet och påminner om blodsockerkoll och mellis.

Visste ni att skolan har en skyldighet att se till att barn med diabetes får assistans så att skolgången fungerar? Så är det i alla fall. Men Elle är 11 år och jag tror att hon, jag och hennes fröken L som för övrigt är så himla himla bra på alla vis kommer att fixa det här tillsammans. Vi behöver bara lite tid för att komma in i rutinerna. Allt är nytt för oss allesammans.

När ett barn får diagnosen diabetes så har man dels rätt att ansöka om vård av sjukt barn i fyra veckor och därefter ett sjukvårdsbidrag.

Att ha ett barn med diabetes är förutom en konstant oro även enormt tidskrävande. Jag hade verkligen inte den blekaste aning…

Sedan är en egenvårdsplan skriven för Elle och det måste finnas fler vuxna som vet vad de är som gäller för henne under skoltid.

Okej nog om det för idag. Vi kör en måndagslista!

Img 0625

Img 0628

Img 2138

Img 0627

Fullsizeoutput 3c13

Img 0626

 

Jag!

Tröttare än tröttast även den här måndagen. Blir lite rädd för att det här ska vara mitt tillstånd för alltid…hoppas inte. Jag kanske måste göra upp en plan för mig själv faktiskt. En må bra plan.

Humöret är i alla fall finemang. Helgen var ytterst angenäm.

 

Älsklingar!

 

Lite snuviga små familjemedlemmar men vardag för alla idag. Vi får väl se hur veckan utvecklar sig. Dagarna blir mer och mer vardagliga och jag älskar det.

 

Veckans planer:

Jag måste lära mig ge insulin. Börjar bli en hög tröskel att kliva över nu. Ska pressa Carlos lite så att han pressar mig hehe…Men de två fixar ju det där så himla fint utan min inblandning och då är det lätt att glida lite. Jag vet ju hur jag ska göra rent praktiskt förstås. Och blodsockret tar jag utan problem med stick i fingret.

 

Skola in Elle och vara hennes hjälp under veckan.

Två utvecklingssamtal.

Ta hand om det stora förfallet hemma ( plocka plocka plocka på torsdag kommer min bästa städtjej ).

Landa i nya vardagen och komma in i rutinerna.

Kvällsjobba undan mail och papper. Jag ligger efter något brutalt men det är som det är. Tid för jobb kommer.

Skörda äpplen, päron, potatis, lök och blommor. Lilla trädgården levererar!

 

Helgens bästa!

Bästismyset inne i stan igår. Alltså jag har typ ont i magmusklerna idag av allt skratt. Vi hade så himla roligt jag och Jenny. Vi ställde bilen i Gallerian som är en så bra utgångspunkt när man ska hänga på stan. Strosade ut på Skeppsholmen och fick vara med på ett så fint av Loppi arrangerat event i Eric Ericssonhallen.

Vi hann med frukost, event, lunch, strosa, shoppa och hemfärd med varsin latte i handen och en fin varm känsla i kroppen. Mer bästismys i höst känns som ett måste!

Det var första gången jag lämnade allt och alla hemma också. Hello kontrollmänniska skulle man kunna säga. Det var välbehövligt. Och alla överlevde dra på trissor hehe…

 

Tipsigt!

Sist på bollen. Men kanske ändå inte? För dig som dricker kaffe med mjölk vill jag tipsa om att byta ut komjölken mot den HÄR . Så himla jättejättegottigt och den skummar härligt. Om man skummar den förstås. Jag drar ner på mejeri lite mer medvetet just nu men utesluter inte. Ännu.

 

På min önskelista!

Får jag önska mig en sak just nu så är det att få tassa runt i de HÄR från Flattered. I vårt lilla sekelskifteshus drar det kallt om mornarna nu. Skulle vara gosigt minst sagt!

 

Tacksam över!

Att allt börjar falla på plats. Tankar, känslor och de praktiska. En bit kvar. Men botten har jag snuddat vid och är inte i närheten av den eller mörkret längre. Tacksamt.

kram

Julia

 1. Det hemska är att rätten att få assistans så att skolgången fungerar inte gäller för alla kommuner. Har vänner med ett barn med diabetes och i vår kommun så får man inte den hjälpen, föräldrarna får instruera läraren men det är allt. Vad händer den dagen då läraren är sjuk och de får en ny vikarie? Kanske inte ska skriva om det här just här och ev göra er mer orolig, kan tänka mig att det är mycket funderingar på framtiden ändå.
  Men jag tycker att det är hemskt att det inte är samma regler för alla skolor i sverige, så bra är tydligen inte Sverige än att alla barn ska kunna känna sig säker i skolan..

  1. juliak skriver:

   Jasså. Det visste jag faktiskt inte. Min inställning just nu är att jag MÅSTE vara redo dygnet runt. Jag har den stora förmånen att arbeta hemifrån nära Elles skola. Jag vet inte vad jag gjort annars. Håller med dig!!

 2. Anne skriver:

  Vilken fin lista det blev den här måndagen, allt fixar sig helt klart och med en dag i taget så löser det sig. Ha en fin tisdag imorgon 🌸

 3. Malin S skriver:

  Vilken rolig idé med en måndagslista 🙂

  Skickar styrke kramar till dig o din familj! <3

  Ha en fin måndags kväll!

 4. Jenny skriver:

  Fina Julia! Du verkar så himla klok så jag är säker på att du kommer hitta en bra balans mellan jobb, familjen och att prioritera dig själv också. Tröttheten kommer försvinna men låt det ta tid. Försök jobba när du orkar men pressa dig inte och känn inte massa krav. Du duger av att bara vara du!
  Skönt att komma iväg lite och bara vara du. ( förstår vad du menar med hönsmamma och kontroll. Har själv en kurs inbokad och ska vara borta 3 nätter. Har aldrig varit ifrån familjen så länge och känner att det skaver…mina barn är 9 och 11 kommer man någonsin lära sig att njuta av att bara vara?! 😉) Ta hand om dig nu 😘

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..