Skördetider pågår!

(Inlägget innehåller en reklamlänk)

Img 2233 mmcompress normal

Dsc 0379

Img 2227 tile mmcompress normal

Dsc 0381 tile

Img 2239

Godmorgon sötisar!

En sak som jag har saknat senaste tiden är att få pyssla i köket. Maten har varit ett nödvändigt ont och har fått gå snabbt undan på grund av brist på lust, ork och tid. Men nu känner jag att inspirationen kommer åter. Perfekt i skördetider ju. Häromdagen klättrade Carlos upp för stegen och skördade päron. De mest delikata päron jag någonsin smakat på. Lovar!

Äpplen har vi i överflöd. Men jag tänker ta vara på varendaste en. Mos och torkade äppelringar går åt mest.

För några år sedan kom Carlos hem med en rysligt ful men ack så fiffig och högt älskad elektrisk tork till mig. Den går varm kan jag meddela. Jag har tidigare år antingen luftttorkat eller kört plåtar i ugnen. Meckigt.

Såhär gör jag mina äppelringar! Jag spar skalet på och kärnar ur och tar eventuellt bort dåliga delar. Skär sedan i några mm tunna skivor. Tack vare torken så blir de färdiga på en halv dag ungefär och det ryms många skivor om man fyller alla våningar i torken.

HÄR inne på Ellos hittar ni en likvärdig tork som dessutom är nedsatt i pris just nu.

Det här gör vi ibland även på vintern trots att vi mumsat upp våra egna äpplen. Bara att köpa en påse med delikata svenska äpplen på Ica. Jag har bara hittat orimligt dyra torkade äppelringar som inte ens är gjorda på svenska äpplen. Inte så härligt.

Vad hittar ni på i helgen? Älskar att få ta del av era bestyr.

Jag fortsätter skördetemat och tänker koka mos. Varvat med vila och så kanske jag skulle ta tag i trädgården också. Vi får väl se…

puss

Julia

  1. Återvinningen, färgköp (till fasaden på vårt nya hus👍🏼), matinköp till grillmiddag med vänner ikväll (gott efter en sommar utan grillning), äppelpajbak, och en och annan paus för en kaffe och bloggläsning. Ha en fortsatt härlig helg!
    Kram

  2. Har oxå massor av äpplen o mos e poppis. Men vad använder ni äppleringarna till? Äter dem som snacks eller i yoghurt eller vad? Lite nyfiken….

  3. Hej! Tack för dina tips! Jag undrar hur länge äppelringarna håller sej knapriga. Kan man göra en massa o spara till vintern eller mjuknar de med tiden i burken?

  4. Låter som en härlig helg. Jag tog några timmar själv på stan igår och unnande mig en snygg kofta från Filippa K efter en vecka själv med våra små som varit magsjuka och haft ögoninflammation. Idag överraskar jag min underbara gravida vän med möhippa på svenskt tenns tesalong. Och min man är hemma så det blev en bra vecka trots allt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..