Min nya coola växt!

Åh vad jag älskar att ha bekymmer! Alltså nu menar jag sådana värdsliga bekymmer ni vet. Vilken höstkappa ska jag ha? Färg på kuddarna i soffan? Aaah ni hänger med eller hur?

Angenäma kära små bekymmer och tankar som i alla fall jag totalt kan snöa mig in på.

Just nu är ett av mina dilemman växter. Alltså vad 17 ska jag ha på fönsterbrädorna?

Jag har plöjt varje blomsterbutik från stan till Björsta utan större lycka. Lika samma i de flera butiker och jag har inte varit på jakt efter något illgrönt med blanka blad. Allt är illgrönt med blanka blad just nu?

 

Batch dsc 0549

 

Dsc 0547

Dsc 0546

Dsc 0545

Dsc 0544

Dsc 0554

 

Men i alla fall så hittade jag den här coola begonian. En bladbegonia. Eller är den ful? Hehe den får gå som cool i min värld. Nu måste jag bara hitta lite växtkompisar till den.

Vad har ni på era fönsterbrädor just nu?

Puss och ha nu en fin lördag så ses vi sen. Igår öppnade jag en himla massa härliga paket och ni ska få se allt fint sen jag lovar. Känner mig väldigt nöjd med min födelsedag.

Nu lördagsbestyren!

Julia

 

 

 1. Jag tycker bladbegonian ser fin ut 😊 På mina fönsterbrädor står olika palettblad (som ger så mkt skott pga behov av toppning så jag ger bort till höger och vänster), elefantöra, Dr Westerlunds doftpelargon, en svärmorstunga, porslinsblomma och sedan en växt som jag tror kallades fallskärmsblomma pga hur de fina gröna blommorna ser ut. Det är kul med olika växter tycker jag och håller man ett fönster för varje sort blir det inte rörigt.

 2. Grattis i efterskott!
  Har du varit och tittat vad de har i stora blomsterhuset i Tungelsta? Kommer ej på namnet just nu men kan kolla upp.
  Ska själv dit och kolla närmsta dagarna.
  Ha en trevlig helg/ mvh Sanna

 3. På mitt fönster har jag en söt liten växt som heter ”mor och barn”, den har förmodligen ett väldigt avancerat latinskt namn 🙂 inga blanka blad här inte, utan håriga och ”fluffiga”. Sen har jag en dr Westerlund. Drömmen vore ju att stamma upp den. Finns fantastisk inspiration på uppstammad Westerlund på Pinterest. Sen har jag också en och annan suckulent. Tidigare har jag haft hortensia och en fantastisk kaffeplanta som tyvärr dog i flytten 🙁 tack för underbar blogg, den förgyller mina dagar. Jag kämpar också på med mina saker i livet, precis som du. Alla har vi vårt 🙂 älskar din inställning till livet! Gör mig gott att komma in här och läsa ett par rader 🙂 tack!

 4. Tycker den är fin! Själv har jag ett gäng trötta mårbacka pelargoner och en dr westerlund. Den är enorm och funkar året om.

 5. Hej Julia,

  jag känner mer än väl igen mig i dina världsliga bekymmer! 😉

  Har själv vår matplats i i en punchveranda i vårt gamla hus och hade svårt att hitta växter som dels passar ett gammalt hus men som ändå inte är pelargoner.

  Efter många år (!) av velande har jag nu till slut fallit för klättersparris i terracottakrukor (ser sådär härligt ”vildvuxna” ut efter dag, lite som en doktor Westerlund lätt kan bli I känsla). Till det har jag hängt upp hängsparris som gör att känslan ”kommer igen”, liksom ”same same but different” ;). Har även några olika sorters ormbunksväxter så att det blir som en skir och samtidig ombonad djungel i min gardinlösa punchveranda. Tycker att dessa växter är så fina till en inredning som drar mer eller mindre mot retro.

  Bara ett tipselitips! Kram på dig!

  Hälsningar Evelina

 6. Jag har köpt flera växter i höst, bl.a. pillerfikus, coola lite större sukulenter, kaktusar och en stor fin monstera ”monkey face”. Ha en fortsatt mysig lördag! 😊

 7. Cyklamen. Då kan man antingen ge rummet en varm färgklick eller tona ner med den vita som ger ett mer vilsamt intryck. De torkar ju ut efter ett par veckor men då kan man tänka; oj vad tråkigt. Nu måste jag byta ut mot hyacinter. 😅 hortensia på snitt är ju ljuvligt också. Den kan ju också torka ut men då vara en fin prydnad och ändå pryda sin prakt i en vas tills det är tid för hyacinter. Lycka till i din fortsatta jakt! 🌹

 8. Palettblad! Finns många olika. Jag har fått en stickling från förskolan och har nu flera växter hemma. Har fått en annan stickling av en vän med alldeles lila blad, också jättefin!

 9. Håller med dig så himla mycket med inomhusväxter. De stora kedjorna har inte mycket som lockar om man är lite kräsen/noga som även jag är. Så himla tråkigt med typ ljusgröna ormbunksväxter eller plastliknande glansiga blad med nån färgrik blomma på. Har inga direkta tips på sorter men brukar själv hitta fina sorter i små blomaffärer eller inredningsbutiker. Lycka till!

 10. Angenäma bekymmer ☺️
  Här hemma har jag bl a palettblad, elefantöra, skelettblomma och två olika sorters porslinsblommor och så en ”skvätt iväg” (eller vad de kallas). Alla är tåliga och behöver inte vatten sådär jätteofta 🙂🌿. Lycka till i ditt blomletande!

 11. åå, tycker också att det är svårt med blommor nu! Samma lika överallt, som sagt.

  jag har två porslingblommor på båge (älskar, överlever ALLT!), ett olivträd, lilja och en övervuxen våreld som jag haft i flera flera år. Letar efter någon lagom ”blomma” på stam att ha i en kruka i fönstret men tycks inte finna det någonstans, än. Får hoppas vi hittar lite blomster snart 🙂

 12. Palettbladen är ju fina med sina olika nyanser, även om de syns överallt. Växer sig snabbt stora. Elefantöra gillar jag, härligt barnsliga på nåt vis. Aole Vera och Doktor Westerlund gillar jag. Har köpt en stor fiol-fikus ny favorit. Kram/Anna (Samos)

 13. Vilken underbar & inspirerande blogg du har <3

  Jag undrar vad det är för soffa som jag ser på inlägget ovan, är det IKEA?

 14. Har en jättefin blomma som heter Novemberljus den har iofs gröna blad men de en är mjuka nästan lite ludna sen får den fina vita blommor också. Tack för din fina blogg, kram Anna

 15. Röda palettblad, så vackra o lyser upp fönstret! Enkla o man kan föröka dem hur lätt som helst… Dr Westerlund som doftar citron när man rör den oxå vackra blad…

 16. Den er fiiin!! Takk for inspirerende blogg Julia, en av mine favoritter. Flott at du er så ekte og viser livets opp og nedturer, samtidig som du tar de vakreste bilder og deler fine refleksjoner 🙂

  Klem Betsy

 17. Åh vad jag älskar din första mening! Du sätter ord på hur jag känner….jag har ju inte tidigare insett att jag också älskar att ha bekymmer…har ofta funderat på varför allt ska vara så svårt, men det är väl för att jag ”vill” att det ska vara så….inga lätta beslut här inte (fast jag egentligen vet precis hur och vad jag vill/inte vill). Tack Julia.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..