ANNONS

Älskade nygamla rosenrabatten!

/

Hej hopp finisar!

Hoppas ni haft en fin start på veckan? Jag har mest suttit i köket framför sprakande brasa, levande ljus, ljudet av Carlos som snickrar och datorn framför mig.

I somras så blev det ju verkligen ledsamt få blogginlägg här inne. Men det tar vi igen nu eller hur?

Jag lovade många gånger att visa vår stoooora rabatt men ja, det blev inte av. Men nuså. Bilderna är från i somras och jag kan berätta att rabatten tagit sig något enormt. Knäpper nog av några bilder under veckan så får ni se hur där ser ut just nu.

Rabatten går längs med gången till ladan som står mittemot vårt hus. På and sidan finns en lika lång och stor rabatt som också ska få sig en omgång nästa år. Bort med växter som jag inte blivit sams med under de 14 år som vi bott här. Och ner med älskade rosor, lavendel och så…

HÄR kan ni läsa om rabatten.

Förra året satte jag alltså stormhattsranunkel, ljusrosa näva, akleja, jättevallmo, axmalva, blåklocka, löjtnantshjärta, anemon, stjärnflocka, lavendel, smultron och så sparade jag en stor pion med ljusrosa blommor. Ganska så mycket plats kvar i rabatten insåg jag i våras. Jag nämnde redan förra året att jag var sugen på att sätta rosor i rabatten och så blev det.

Oj så nöjd jag är med resultatet. Om ett par år lär den vara magnifik! Och ja, jag lovar att visa er hur den ser ut nu. Vilken skillnad mot dessa bilder tagna i somras.

Img 7748 tile

Rosförälskad. Det ser man tydligt eller hur hehe… ?

Ulriksdals trädgård levererar! Jättehärligt sortiment och utsökt kvalité.

Stjärnflockan som ni ser till vänster blommar fortfarande.

Img 7741

Älskar den här känslan. En massa härligt att få sätta ner i jorden.

Dsc 0072

Lavendelsorten jag valt till rabatten heter Munstead. Jag började förra året och fortsatte fylla på raden med lavendel den här sommaren. Hoppas på att de tar sig och bildar en riktigt frodig kant mot stengången.

Stengången ska såklart färdigställas.

Dsc 0070 tile

Ända bort till ladan där borta.

Dsc 0078

Längs en del av kanten satte jag smultron och näva. Passar så fint ihop och barnen har kunnat plocka smultron dag efter dag efter dag…

Sommarhärligt!

Dsc 0083 tile

Axmalvan och kanten med smultron och näva. Ni får föreställa er alla små små smultronblommor som blommade. Så himla fint.

Img 7749

Jag satsade på remonterande rosor. Det vill säga rosor som blommar om och om igen från tidig sommar till sen höst.

Dsc 0099 tile

Till vänster rosen Aspirin och till höger Trier som ska få växa till sig i ställningen.

Dsc 0100

Aspirin är en låg buskros men jag har fått lite höjd på den med hjälp av en ställning.

Dsc 0106

Wow eller hur?

Dsc 0122

Trier! Åh Trier.

Dsc 0119

Så delikat.

Dsc 0087

Det blev en rad med Louise Bugnet också. Som i skrivande stund knoppar som bara den. Hoppas de ser slår ut till helgen!

Dsc 0118

Jag kunde inte motstå den här rosa skönheten som kallas vid namn Jacques Cartier.

Så i rabatten finns fyra sorters rosor.

Dsc 0097

Och prästkragar som bara kom. En trädgård är svår att tukta. Den gör som den vill. Så mellan mina tjusiga rosor blommade prästkragarna glatt och det är helt okej. Jag tycker om kontraster.

Dsc 0125

Anemoner har jag satt i mörk purpur, ljus syrenlila och vitt. En höstfavorit.

Okej det var det om älskade nygamla rabatten och en himla massa blommor!

Vi ses imorgon med lite mer höstig inspiration. Jag har förberett ett inlägg med mina favoritkappor och skor i butik just nu.

puss

Julia

6
27

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00