Höstlistan!

Godmorgon hjärtan!

Jag vet att många av er kanske känner ett vemod såhär när sommaren lidit mot sitt slut. Själv så är jag ju en höstälskare. Eller rättare sagt jag har varje årstid i mitt hjärta.

Men hösten har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Käraste årstiden.

Jag tänkte dela med mig av min höstlista. För en mysig härlig höst. Det är livsviktigt att fylla på med energi. Glöm inte det.

Fyll gärna på om ni vill?

 

Kökshäng!

Laga mat och baka. Sådant man älskar och kanske passa på att prova nya recept? Underlätta vardagsveckan genom att planera veckans mat om söndagarna och laga lite extra för en mjuk snäll start på veckan.

Kost!

Jag äter en balanserad kost och utesluter egentligen endast alkohol och kött ( äter mejeri, ägg och fisk ). Väljer långsamma kolhydrater framför snabba till vardags och försöker äta en näringsrik kost. Som innehåller choklad hehe…dagligen för närvarande och för alltid verkar det som. Har ingen lust att vara utan alls faktiskt.

Skönhet!

Inifrån och ut. Jag älskar hudvård och nu duttar jag gärna lite extra med mina krämer och serums efter sommaren. Fotbad, kroppspeeling,  måla naglarna och ansiktsmask. Behöver inte vara mer avancerat än så för att känna sig superfräsch och lite omhändertagen. Av sig själv visserligen men jag har i alla fall svårt att komma iväg på behandlingar.

Lycka!

Varje dag innehåller lyckliga stunder. Men man måste nog aktivt välja att känna in stunderna och faktiskt njuta. Annars går de lätt förbi en tänker jag…

Gör det som gör dig lycklig. Jag själv blir lycklig av att få vara hemma och mysa, pyssla om vårt hem, jogga, baka en kaka, puffa kuddar, lyssna på en podd, gå en prommis i skogen med barnen, spela sällskapsspel eller träffa en vän.

S4

S4 2

S4 3

S4

 

Dessa saker är ju viktiga året om men till exempel lusten för att stå och pyssla i köket har väl knappast någon haft under högsommarvärmen och jag tror att det behövs lite mer aktivt kämpande under den mörkare årstiden. Att man medvetet fångar det där dagsljuset en novembertisdag under lunchrasten till exempel eller snör på sig joggskorna hur motigt det än må kännas.

Såå, har vi en höstplan nu tro? Det känns som det. Och som sagt var fyll gärna på med härliga höstaktiviteter och tips om du vill.

Ses lite senare!

puss

Julia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. C skriver:

  Som du säger, det gäller att ta vara på alla små lyckliga stunder. Är ju en vardags älskare av rang så mitt tips är att tända ljus på morgonen vid frukost bordet även om alla ska iväg till jobb och förskola, gör mysigt runt middagen varje kväll och inte bara helger. Samla kastanjer och löv med barnen och pyssla en söndag eftermiddag med era fynd och en barn ljudbok i bakgrunden.

 2. Emma skriver:

  Åh vad jag känner att jag vill ha det som du har! Hela mitt jag skriker efter att få vara hemma, laga mat, baka, pyssla, ge mer tid till hem och familj… Hur gör jag för att nå dit?! Nu sitter jag ”inlåst” på min arbetsplats och jag riktigt hör hur svampskogen ropar på mig. Jag vill ut! Jag vill vara friare, kunna göra det hjärtat önskar. Om jag ska kunna leva det livet fullt ut måste jag ju ha det som min sysselsättning/mitt arbete och det är väl få förunnat gissar jag. Men jag vill så gärna, verkar dock aldrig ta mig dit… 😢 Jag är avundsjuk på dig Julia! 😊

  1. juliak skriver:

   Men åååå 🙁 Blir faktiskt lite ledsen av dina rader. Känner mycket med dig. Önskar att jag hade en lösning till dig! KRAM

 3. Jessika skriver:

  Du har fått ihop en härlig lista. Tror precis som du att man måste välja aktivt och gärna planera upp lite i förväg om man blir lite slö av regn och mörker. Och chokladen. Vilket leende den gav. Jag skrev sist att jag också åt en ruta varje dag. Jag har inte heller slutat. Vissa hävdar ju att mörk innehåller viktiga vitaminer och antioxidanter. Det kör jag på. Det behövs nu när jag ammar lillasyster. Och annars också för den delen. Önskar er en fin höst.☕🍫🍂🍁

 4. Therese skriver:

  Mmm, jag blir oxå hemmapysslig på hösten. Baka, plocka svamp, eller bara mysa inne. Sen försöker jag alltid planera restaurangbesök på någon tjusig restaurang, känns lyxigt. Afternoon tea brukar oxå stå på önskelistan. Vore så mysigt att ses nån dag! Kram Therese 🌸

  1. juliak skriver:

   Jaa ses är en bra ide tycker jag! Väldigt gärna snart 🙂 KRAM

   1. Therese skriver:

    Ja vi ser till att boka in nåt! Om inte annat är ju promenad himla mysigt 😊

 5. Heidi G skriver:

  Jag gillar sommaren mest. För mig känns det vemodigt att sommaren är förbi och vintern på kommande. Men till min höstplan hör att piffa hemmet, till exempel byta ut dynorna i vardagsrumssoffan, lägga ut mattor till vintern så golven känns lite varmare, kanske om jag orkar byta gardiner i fönstren. Piffa om helt enkelt. Då känns hemmet som nytt och fräscht igen och det känns mysigt att vara hemma (hemma-mamma förtillfället). Hoppas du och din familj får en fin höst tillsammans. Kram från finland.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..