Måndagslistan!

Hej hjärtan och välkommen oktober!

Älsklingsmånaden september susade fram och nu ser jag fram emot en härlig oktober. Oktober är en där härligt krispig månad vädermässigt.

Fullsizeoutput 3f8a

Img 2761

Img 2786

Fullsizeoutput 3f87

Fullsizeoutput 3f89

 

Jag!

Så himla sjuk! I lördags kändes jag mig något konstig i kroppen och plötsligt så fick jag skyhög feber och är än idag hängig. Tusan vad trist. Jag är sjuk väldigt sällan. Senast i påskas. Och innan dess någongång innan jag var gravid med Juno. Så att ja, det är väl ändå okej att vara sjuk nudå…

Det blev två joggturer förra veckan så ingen rivstart direkt. Och nu är jag definitivt inte i skick för några ansträngningar. Aja, nya tag när jag är frisk igen!

 

Älsklingar!

Belle blev sjuk i fredags men är kry nu. Och väldigt pepp på den här dagen. De har sim/bad på schemat och att gå till badhuset utan sin familj är ju liksom veckans absolut största grej och det kan man ju förstå. Älsklingen! I övrigt rullar allt på med föris och skola.

 

Veckans planer:

Försöka bli frisk!

Förbereda samarbeten till blogg och Instagram.

Utbildning på Sachsska i två dagar med Elle. Hon ska få prova på en insulinpump.

Ta upp dahliaknölarna. Frosten nöp de lite väl hårt så nu är det dags att ta upp de. Min första säsong och därmed är jag också ganska osäker på hur de ska klara sig till våren.

Hämta hem ett auktions”fynd”.

Fixa med papparelaterat. Åh alltså när ska det ta slut undrar man egentligen men jag gissar på att det ska gå ungefär ett halvt år tills allt är färdigt efter att en person gått bort. Ja jag vet inte då jag inte varit med om detta innan men det är min gissning.

 

Helgens bästa!

Skogspromenaden, pizzabakningen och den mumsiga äppelkakan som bakades innan jag blev sjuk. Gulligaste grejen är att Juno blev förälskad i Pippi Långstrump. Ser fram emot många år av Pippikärlek tillsammans med henne. Sedan var det mest ett väldigt ynkligt sängläge för mig i stort sett hela helgen.

 

Tipsigt!

Ta hand om dig själv. Alltså jag menar det. Ta hand om dig själv! Fundera på vad du mår bra av och unna dig tiden att göra det. Jag vet att det är viktigt och kanske extraviktigt nu när vi har den absolut mörkaste perioden framför oss. Livet är idag. Glöm inte det. (Obs jag är lite febrig och känslig hehe därav detta predikande om att fånga dagen ).

 

På min önskelista!

Tror att de är dags att uppdatera mitt signatursmycke. Pärlörhängen! Jag har verkligen alltid pärlor i örsnibbarna, Lite trist kanske…men de är väldigt mycket jag. Hittade två par fina hos Thomas Sabo HÄR och HÄR.

 

Tacksam över!

Att jag har en alldeles egen trädgård. Se bara vilken underbar bukett jag plockade innan frosten tog dahliarabatten. Redan nu börjar jag smida planer för nästa säsong. Älskar min trädgård!

Vi ses snart igen! Hoppas ni får en härlig start på veckan.

puss

Julia

 1. Anna skriver:

  Åh krya på dig!
  Vart ”fyndar” du dina auktionsfynd, har du bra tips på bra sida/or?

  Kramar ❣🍂❣🍂❣

  1. juliak skriver:

   Bukowskis och Stockholms auktionsverk 🙂

 2. Hej Julia. Usch va tråkigt att du är sjuk, krya på dig snabbt.
  Du har en så vacker trädgård, skulle gärna läsa om ett trädgårdsinlägg av dig gällande vad du har för blommsorter som blommar på våren, vad blommar under sommaren och vad har du som blommar sen-sommaren och tidiga hösten.
  Annars så fortsätter du att inspirera och väldigt bra du peppar och påminner oss alla att på riktigt ta hand om oss själva.
  Kram

 3. Clara skriver:

  Krya på dig! ♡ Har oxå en pågående förkylning i kroppen…
  Ha en skön första oktober-dag! 🍂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..