Middagstips! Ljummen chevrésallad.

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Med hösten kom också en mycket större lust till att laga mat!

Den här salladen har jag tipsat om förr men väl värd att tipsa om igen! Den är absolut ljuvlig nämligen.

Lättlagad och så känns den lite härligt lyxig på en onsdag.

Och som alltid. Se receptet som en inspiration. Lägg till eller ta bort. Allt efter smak och vad som finns hemma.

 

DSC_0006

DSC_0006-tile

DSC_0007

DSC_0004

DSC_0017

DSC_0020-tile

DSC_0027

DSC_0031

DSC_0035

DSC_0036

DSC_0038

DSC_0042

DSC_0051

 

 

 

R E C E P T

Ljummen sötpotatissallad

 

Till min sötpotatissallad med chevré behövs:

Spenat

Chevré – jag köper gärna den HÄR när den finns på hyllan.

Sötpotatis

Valfria nötter som rostas i en torr panna – just nu är de HÄR mina favvisar att ha på salladen.

Avokado

Balsamico

Havssalt

Torkade fikon

 

Gör såhär:

Rosta sötpotatis i ugnen i valfri form. Jag brukar skära kuber. När de rostats färdigt salta med havssalt. Låt potatisen svalna och blanda med babyspenat. Skiva avokado och hacka fikonen. Strössla de rostade nötterna, ringla över balsamico och smula chevré över salladen.

God som den är men jag tycker om att äta falafel till. De HÄR är mumsiga!

puss

Julia

    1. Oj har verkligen ingen tidsuppfattning men ugnen är på ca 175 grader och du ser när potatisen fått färg och mjuknat 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..