Måndagslistan!

(Inlägget innehåller en reklamlänk)

 

Godmorgon hjärtan!

En mycket lätt känsla här den här morgonen. Ska berätta mer lite längre ner alldeles strax.

Nu tar vi en titt på måndagslistan i vanlig ordning. Känner att den är så himla bra. En summering, tid för eftertanke, drömmar, pepp inför veckan som precis börjat och några tacksamhetstankar. Fin start på veckan så att säga.

 

IMG_0848

IMG_0850

IMG_0849

IMG_0851

Jag

Känner ett uns av ond hals så jag hoppar över måndagsjoggen. Kanske en liten lugn prommis istället. Vi får se vad jag prioriterar idag.

Jag känner mig väldigt lättad. Jag försöker ha ett positivt fokus här på bloggen. Men livet är ju både och så att säga och jag vill vara ärlig med er. Så ibland får ni ta del av lite annat också men det visste ni ju redan.

Jo såhär är det. Det är en sak som jag valt att inte ta upp men nu gör jag det eftersom allt är över förhoppningsvis.

Under ungefär åtta års tid så har en kvinna maniskt kopierat mitt liv. Jag vill verkligen betona att jag blir oerhört smickrad, glad och lycklig när jag inspirerar om det så är inför en badrumsrenovering eller vad som ska lagas till middag. Det är mitt jobb och jag älskar det. Relationen med er är fantastisk!

Men. När allt in i minsta detalj kopieras på ett utstuderat sätt och sedan även läggs ut till allmän beskådan på sociala medier för att själv ha någon slags vinning på det så är det inte längre smickrande.

Utan bara extremt obehagligt, kränkande och det känns som ett intrång på det som är mitt lilla livsverk och varumärke.

Allt från mitt språk, min frisyr, texter, min kost, tidpunkt för att dela med mig av känsliga ämnen, outfits, mina tavlor ( som jag målat ), poser, mina barns ( !) poser, barnens rum, vårt kök, växthus, precis allt som bara går. Allt.

Dag efter dag, år efter år.

Jag har tyckt synd om henne. Men samtidigt känt så enormt stort obehag och den där känslan av att bli smickrad och glad har inte infunnit sig alls faktiskt.

Det är bara djupt beklagligt att hon lagt ner all denna energi på att efterlikna mig.

Under helgen uppmärksammades hennes tilltag offentligt på Instagram och hon valde att ”försvinna” och hennes Instagram borta.

Jag avskyr gräl på nätet och håller mig undan skvaller och bråk. Vill inte. Intresserar mig inte. Och fokus här hos mig är ju mestadels på härligheter.

Men jag känner att det här är viktigt att lyfta för mig. Vad som pågått under så många års tid och att det äntligen har fått ett slut.

Vad som sker innanför hemmets väggar bryr jag mig inte ett dugg om men att finnas offentligt ”i min närhet” men inte låtsas om min existens och försöka göra business av det jag byggt upp är bara rent ut sagt osmakligt.

Så! Nu vet ni varför jag känner mig så himla lättad just nu.

 

 Älsklingar!

Liiite snuvigt men ändå pigga. Stora barnen är peppade på höstlov nästa vecka. Jag har en del jobb att beta av så det blir lite lov och lite jobb.

 

Veckans planer:

Göra i ordning pärmen med underlag för bokföring till Ida.

Träna ( om jag känner mig helt hundra )

Fotodag ( bilder ska tas till blogginlägg och samarbeten )

Redigera bilder till samarbeten.

Knåpa ihop ett Mediakit ( en slags CV ).

Bouppteckning ( hade inte den blekaste aning om allt efterarbete när en människa har gått bort och OJ så jag längtar tills den biten är bakom mig ).

Luncha med Karin, mysigt att träffa någon som befinner sig i samma bransch.

Luncha med Carlos ( lyxigt och mysigt ).

 

Vad jag drömmer om!

Att vi ska få njuta av det här absolut ljuvliga vädret lite till. Oktober i mitt hjärta alltså! Färgerna, doften, myset och den friska luften. Älskar! Och jag upplever att alla runt mig också uppskattar hösten och långt bort känns höstdepp och rusk. Härligt!

 

På min önskelista!

Förutom en egen kock och ett litet hus från förra sekelskiftet vid havet sååå önskar jag mig de HÄR snygga skorna från Flattered.

 

Tipsigt!

Emmeli har knåpat ihop ett peppigt gympapass som jag ska prova på. Tänkte som alternativ till joggturerna när det är ruggigt ute. HÄR finns den för er som också är sugna på lite höstjympa hemma.

 

Helgens bästa!

Helgmyset är sådär rakt igenom härligt tycker jag. Tempot är så skönt. Latten, frukosten och middagen smakade lite extra härligt. Och vi tog dagarna som de kom.

Elle hjälpte mig att fota ett samarbete och det var riktigt roligt. Lite slottsmiljö, älskad Elle och snygga kläder. Helgens bästa! Bjussade på en ”slänger med håret misslyckad” bild som ni kunde se ovanför här.

 

Jag är tacksam över!

Livet. Att jag varje dag kan fylla livet med lyckliga härliga stunder. Känns som en ynnest och ett privilegium att få leva det här livet med en välfylld kyl, en alldeles egen trädgård med dignande äppelträd och en stor familj som jag älskar högt. Tacksamt minst sagt.

 

Okej! Morgonen övergick till att snart bli lunchtid.

Hoppas ni får en riktigt fin start på veckan.

Och tack på förhand för att jag fick lätta på hjärtat. Det kändes viktigt för mig den här gången att dela med mig. Och även markera var min gräns går.

PUSS

Julia

 

 

 

 

 

 1. Sofia skriver:

  Hej,

  Hänger inte med? Vem är denna kvinna???

  1. juliak skriver:

   En kvinna har under minst åtta års tid på ett sjukligt sätt kopierat mitt liv. Nu har hennes mamma hittat hit. Jag har varit tyst under så många år men nu har jag fått nog av det här.

 2. Det sjukaste jag läst på länge…du är sjuk å avundsjuk på dom som har det bättre än dej…väx upp

  1. juliak skriver:

   Ja visst är det sjukt att din dotter försökt leva en annan människas liv i minst 8 års tid. Jag beklagar verkligen.

   /Julia

  1. Icka skriver:

   Det var ta mig fan det dummaste jag läst på länge 🙈🙈🙈 och det kommer ifrån en vuxen människa
   Finner faktiskt inga ord, är mållös
   Men med tanke på hur du agerar som mamma så kan man lätt konstatera: äpplet faller inte långt ifrån trädet
   Julia avundsjuk?!?!? Tillåt mig att småle 😂 vem som är avundsjuk fattar vi alla andra
   Inte är det Julia kan jag upplysa dig om
   Kryp tillbaka till hålet du kommer ifrån
   Herregud vad patetiskt

   Och Julia låt inte dessa människor ta din energi. De är de inte värda
   Sträck på dig och var stolt
   För att du är den du är och att du inspirerar så många människor (inklusive mig)
   Och kom ihåg : Whoever is trying to bring you down are already below you
   ♥️😘

   1. juliak skriver:

    Gulle dig.

    Jag vet, energin är till för annat. Helt klart. KRAM

  1. Snälla Gunilla förklara dig? På vilket sätt skulle Julia vara sjuk och avundsjuk? Vem är du att bestämma vem som har det bättre än andra? Vad ger dig rätten att be någon växa upp?
   Blir verkligen ledsen och förvånad över ditt påhopp 😢😢😢

 3. Hej!
  Har reagerat på denna människa såååå många gånger! Alltid undrat om du vetat om henne 🙈 Vet en gång du skrev något om tips på några tofflor, och hon gjorde ett precis likadant inlägg! Var sååå nära på att kommentera! Läskigt när PRECIS ALLT kopieras! Ta lite inspo är väl en sak men när hela ”livet” blir kopierat är ju sjukligt! Samma frisyr till och med 🙈 förstår verkligen att det varit lite obehagligt för dig! Hade känt samma!

  Fortsätt som du gör…du är bäst! Jag älskar att inspireras av dig! Har faktiskt köpt en kudde som du hade i din soffa..föll verkligen för färgen 😍
  Tack för att du finns!

  Lille Ösmo hälsar 😻
  Kram!

 4. Anna skriver:

  Jag har uppmärksammat att hon alltid gjort lika som dig, allt ifrån fota matbilder, bilder på hur barnen poserar eller målar om köket till ljusblått. En kopia (i den utsträckning som gått) men ändå inte då det krävs en Julia att få till det där lilla extra.
  Det är skillnad till att bli inspirerad eller bara kopiera av. Sånt syns tydligt i bilder/flöde tycker jag.
  Jag blir inspirerad av dina bilder och ditt hem men sätter min egen prägel på det, det är så man vill att inspiration ska vara 😀
  Jag kommer ihåg att det har funnit flera copy paist genom åren (tillochmed namnen har varit liknande) men som i sin tur till slut hittat sin egen stil och gått vidare i den. Och det är ju bra 😀

  Hoppas att kontot håller sig vilande sålänge hon inte gör sin grej av det, för varför vara en kopia när man kan vara originalet 😊

  Kram på er

  1. juliak skriver:

   Enig i varje ord! Och vill verkligen var tydlig med att jag blir hjärtans glad om jag kan aspirera i stort som smått och det går fint att göra exakt lika också för den delen. Det här var en helt annan nivå… KRAM

 5. Maria skriver:

  Vet EXAKT vem…. såååå tragiskt att inte kunna vara sej själv..
  fortsätt med din grej Julia!!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..