Jag utmanar mig själv och den som vill!

22405985-e5taJ-682x1024

s4-5

s4-7

s4-8

 

Vet ni vad?

Jag utmanar mig själv och den som vill på en rejäl rensning av skafferi, kyl och frys.

Jag är en expert på att fylla skafferiet till bredden utan att ha den blekaste aning om vad som gömmer sig där.

Småhandlar varje dag. Vilket jag i och för sig tycker om. Då blir det mest det jag verkligen behöver. Tycker dessutom om vår Lill Ica så mycket och supportar i första hand den.

Men i alla fall så tycker jag att det är så slösigt att bara fylla på utan större eftertanke och när jag väl rensar så slänger jag på tok för mycket mat som blivit dålig på grund av slarv.

Så den här vardagsveckan tänker jag inte handla mat. Utan använder det vi har hemma så långt det bara går. Dispans på vissa varor såklart. Tar mjölken slut så fyller jag på och så vidare. Men middagsmaten borde jag kunna få ihop utan att köpa allt för mycket. Helst ingenting. Ska bli spännande att se hur det går.

Bra för miljön, plånboken och inte mig emot att skåp och kyl blir utrensade och fräscha. Jag är ju i rensartagen just nu.

 

Inspiration inför veckan!

Under tian

Tuvessonskan

Ica

Maträddarna

 

Puss!

Kul om någon mer känner sig inspirerad till att utmana sig själv under veckan, eller nästa?

Julia

 1. Lena skriver:

  Vi har också en tendens att fylla både frys, kyl och skafferi! Brukar köra en sådan vecka då och då när vi lagar av det som finns och man blir förvånad hur mycket som går att få till av det som hittas i skåpen. Är på! Kör nästa vecka 🙂

 2. Hej!
  Känner att jag blivit bättre på detta efter att vi börjat storhandla online och få varorna hemkörda en gång i veckan. Ingen färdig kasse utan vi väljer själva. En bonus är att slippa den stress det kan innebära att handla.
  😊
  Kram Susanne

  1. juliak skriver:

   Måste kolla upp vem som kör hem till oss. Kanske vore ngt för framtiden… KRAM

 3. Marja skriver:

  Vi är experter på att fylla frysen till varje mm. Men varenda dag när det är middagsdags så har vi ”ingenting” att äta. Skulle verkligen behöva köra en frystömning. Bra utmaning!

  1. juliak skriver:

   Känner igen. Slut på det. Handlar hellre ofta och det jag verkligen behöver. Nya tider hos oss 😀 KRAM

 4. Emma skriver:

  Så olika vi är!! Jag slänger absolut ingenting i matväg. Det är till och med så att det gör lite ont i mig när jag slänger skal från rotsakerna jag skalat och funderar på hur de skulle kunna komma till användning!

  Jag kompletteringshandlar i princip aldrig, möjligtvis 1 liter mjölk men oftast har jag stenkoll på hur många liter som går åt och köper för 1 vecka i taget. Till skillnad från dig köper jag ingenting på Lill-Ica utan ser till att storhandla allt på en gång vid ett och samma tillfälle i en stor butik men bodde jag som er kanske jag också skulle sponsra lilla närbutiken. Min utmaning ligger i att äta och laga efter säsong. Då smakar maten mycket bättre och det känns mycket bättre i hjärtat! Nu äter vi mängder med rotfrukter, kål och pumpa!

  1. juliak skriver:

   Så himla bra!! Siktar på att bli så mycket bättre på att ta tillvara och äta efter säsong. Förra året var mitt mål att sluta äta kött. Nytt mål nu. Jag har lika nära till Maxi men supportar så mycket hellre min lilla närbutik. Älskar att den finns.

   1. Emma skriver:

    Då ska jag nog anamma ditt tidigare mål och åtminstone äta betydligt mindre kött. Så får det bli!

    1. juliak skriver:

     Hejja dig! Det kommer att gå så enkelt jag lovar.

 5. Lotta skriver:

  Ja det kan faktiskt va roligt! Och jag blir förvånad varje gång va gott det blir. Med kreativitet kommer man långt. Kram lotta i strömsholm <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..