Måndagslistan!

Hej hjärtan och godmorgon!

En lite sömnig start men nu har jag druckit en god latte med smak av jul ( peppiskrydda är lösningen på det ) och känner mig ganska så redo för en ny vardagsvecka.

IMG_1083

IMG_1084

IMG_1085

IMG_1086

IMG_1087

IMG_1088

IMG_1089

DSC_9261

 

Jag!

Helgen blev siså med sömnen som jag nämnde men jag la mig tidigt igår och var uppe en gång vid 3 så att en absolut okej natt ändå. Laddar lite för en privat utmaning som kommer framöver ( berättar sedan ) och tänker att jag måste prioritera sömn, bra kost och satsa på en positiv inställning så löser sig alla utmaningar som en dans! Det syns i mitt ansikte så tydligt att senaste året varit tungt. Ögonen är alltid mer eller mindre röda och mörkt under ögonen…

 

Älsklingar!

Prima! Föris har ändrat frukosttid så nu har jag fyra frukostätare här hemma om mornarna. Lite blandade inställningar och önskemål gällande det…pjuh. Tips kommer nedan på en absolut perfekt frukost till våra små och stora barn.

 

Veckans planer:

 

Beta av pappershögen och i den ingår att betala fakturor, fakturera, styra upp samarbeten och gå igenom all mail.

Fota två samarbeten, skönhet och inredning!

Städa ur den gamla gårdsbutiken. Gud fick en känsla av saknad faktiskt. Det var så mysigt att ha butiken just kring jul…

Luncha med älskling! Lyxigt och mysigt tycker jag.

Knåpa ihop ett gäng blogginlägg. Bland annat får ni instruktionerna till tapetstjärnan, godaste småkakorna till advent och tips på en gullig blus. Blandad kompott som vanligt.

Få upp gardinerna i vår farstu och göra advent där. Är så lycklig att det första rummet man kliver in i hos oss är sådär fint som jag bara kunnat drömma om.

Jogga

Advenstmysa med min Hannah i Sickla. Vi har en tradition som går ut på att luncha, prata ikapp om livet och köpa de sista julklapparna. Ja! Vi är sådana som alltid är ute i god tid och kompletteringsshoppar det sista på vår advenstmysdag i Sickla.

Gå på loppis – Jag har fått in en så mysig söndagstradition med att besöka Bästa Binge. Lämnar in ett par påsar med undanrensat och strosar runt och ser efter nya fynd.

Fortsätter rensades av kyl, frys och skafferi. Herregud när ska maten ta slut egentligen…? Stödhandlar lite som ni vet men grunden kommer från det vi har och verkar bli ett långt projekt.

 

Helgens bästa!

Njutit av advenstförväntan, hyacinter doftar ju så magiskt gott alltså. Jag bakade bröd och småkakor som spred en ljuvlig doft av saffran i hela vårt hem. Vi njöt av lördagslunch nere i hamnen och helgen avslutades med en loppistur. Fin novemberhelg helt klart. Visst är förresten mitt nya karottunderlägg tjusigt? Köpte två stycken på Tennet förra veckan.

Och just ja, solen. Vi fick njuta av solen! Så tacksamt.

 

Tipsigt!

Ett hett frukosttips hittar ni HÄR på mitt Insta. Var gärna med och tävla också. Jag lovar att den är en succé!

 

På min önskelista!

Ja tack till det HÄR snygga hemmamyssetet från Arket och den HÄR ljusstaken som får förbli en önskan just nu i och för sig men någon av er kanske ska investera i en klassiks världsfin adventsljusstake?

 

Tacksam över!

Efter att ha kikat på Diabetesgalan lite så inser jag att det är en ynnest att jag inte måste vara pigg på jobbet. Såklart är det störigt att jag de flesta dagar är dödens trött redan efter lunch men det funkar ju ändå. Jag kan för det mesta jobba i mitt eget tempo.

Känner så med alla er föräldrar till barn med Diabetes typ 1 som måste vara superskärpta på jobbet dag efter dag. Jag vet, man har inget val. Men jag känner så med er ändå och är tacksam att mitt eget tempo kan vara så pass lugnt som det ändå är.

 

Okej nu tar vi oss an nya veckan eller hur?

Sköt om er.

puss

Julia

 

 

 

 

 1. Therese skriver:

  Åh jag sa häromdagen till Emma att jag saknar din butik såhär i juletider. Det var så magiskt där i växthuset med blommorna o alla fina ting. Nu får jag njuta av fina pläden och sammetskuddfodralet jag köpte då istället.

  Var oxå en sväng till Binge häromdagen. Älskar att gå på skattjakt där! Man hittar alltid nåt fint. Vi kanske kan ta en promenad snart och även liten loppisrunda på det? Kramis

  1. juliak skriver:

   Ja prommis o loppis lätt! KRAM

 2. Sofia skriver:

  Undrar om recept på brödet och saffrans- snittarna🤗🤗.
  Önskar dig en fin vecka, så fantastiskt fint hem ni har😍😍

  1. juliak skriver:

   Men vad gullig du är tusen tack. Sök på brödrecept här på bloggen så kommer den upp. ALLA älskar det brödet så hoppas du provar. Kram!

   1. Sofia skriver:

    Tack🤗🤗, finns det recept på kakorna med saffran?

    1. juliak skriver:

     Nej men det kommer under veckan. Kanske redan imorgon ska knåpa ihop den först bara. Så kan du baka till helgen allra senast! kram

     1. Sofia skriver:

      Tack snälla🤗🤗. Brödet ska jag testa till soppan i kväll😋😋

 3. Martina skriver:

  HEJ Julia! Det går inte att klicka på HÄR i din önskelista. Kram

  1. juliak skriver:

   Det blev tokigt. Ska fungera nu 🙂

   KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..