Tankar kring alkohol!

s5

Sådärja. Nu har jag samlat mina tankar gällande alkohol.

Observera att detta är mina tankar och hur jag väljer att leva mitt liv. Det här är inget hårt pekfinger ett endaste dugg.

Min uppgift här hos mig är ju att inspirera. Och jag passar på att även berätta hur jag förhåller mig till just alkohol. Kanske väcker det en tanke hos någon av er vad vet jag. Men såhär känner jag gällande alkohol idag.

Min relationen till alkohol har varierat genom åren och debuten var ganska så tidig. Fy fy fy alltså vad man i tonåren inte är mogen nog att hantera alkohol punkt och slut. Vi festade på ganska friskt och jag gjorde det ända fram tills jag träffade livets kärlek, Carlos.

Som vuxen har jag tyckt att det kan vara gott med vin eller champagne till maten. Och som festlig dryck. Avkopplande och skönt. Lite vin på en fredag för att fira in helgen och slappna av.

Men när jag blev gravid med Juno så funderade jag kring just helgkonsumtionen av alkohol. Och kom fram till att jag tycker att livet utan är mycket härligare. Jag vill liksom inte känna att det är härligt och avkopplande att smutta vin på en fredag. Jag kan ju bara tala för mig själv men alkohol påverkar mig. Den förstärker mina känslor även om vi talar om en liten mängd. Och jag vill inte vara extraglad, supergullig, känslosam eller fnittrig på grund av alkohol. Det är jag ju utan. Glad, känslosam och skrattig. Njuter livet och kan definitivt koppla av. Men utan ett medel som förstärker känslorna. Det behövs liksom inte. Och SÅ underbart gott tycker inte jag att det är med alkohol. Tack livet för äppelmust liksom. Där snackar vi  g o d dryck.

Jag är mamma till fyra barn i åldrarna 1-13. Jag vill  a l l t i d  vara pålitlig och 100% närvarande gentemot barnen. I mitt humör, i min glädje, i vår vardag och ja i allt. Jag vill kunna hämta barnen närsom eftersom vi bor på landet. Att ha som ursäkt att jag druckit ett glas vin och inte kan hämta är ingen okej ursäkt för mig.

Idag lever vi även med diabetes i familjen. Elle behöver ha föräldrar som är 100% skarpa i sinnet dygnet runt. Hade jag inte bestämt mig för att inte dricka alkohol innan så hade jag definitivt gjort det nu. Jag skulle inte ha vågat ta ett glas vin. Tänk om något skulle hända och jag inte kan köra bil eller råkar bli trött och inte är tillräckligt skärpt när jag korrigerar med insulin på natten…?

Kanske smuttar jag på champagne en vacker dag vem vet. Men just nu, så finns det inget härligt med alkohol alls känner jag och lever helt utan.

Ah just Carlos har egentligen aldrig druckit. Kanske smakar på en öl var tredje år eller så. Den nivån.

Att alkohol ställer till det för många barn är ett faktum och det kan vara allt från små små nyansskillnader i tonläge och blick till faktiskt helt hemska fruktansvärda upplevelser. Åh visst tänker man alltid lite extra på små som far illa i juletider?

 

Hur tänker ni kring alkohol?

Puss!

Julia

 

 1. Johanna skriver:

  Vilket fint inlägg!
  Känner precis som du, vill vara glad mot mina barn på ett naturligt sätt. Finnas där för dom till hundra procent när dom behöver det.
  Att hela tiden ha en anledning till att dricka tycker inte jag känns sunt. Är man glad så dricker man, är man ledsen lika så….
  Bättre att bearbeta sina känslor på riktigt. Det tror jag är lärorikt i längden.
  Hoppas du får en fortsatt fantastisk Jul!!
  Kram

 2. Hej!
  För att kunna läsa detta inlägg var jag tvungen att stänga ner en reklamlänk till en nätsida ( Louis Bouillot) som säljer vin…

  Men budskapet är såklart viktigt.

  Med vänlig hälsning, Malin

 3. Hej, för att kunna läsa detta inlägg var jag tvungen att stänga ner en sida med reklam för nätsida där man köper vin…
  Men budskapet är såklart viktigt.

  Med vänlig hälsning, Malin

 4. Julia skriver:

  Så viktigt! Dricker inte heller alkohol och min man ett glas vin någon gång per år. Kan ibland uppleva att det ifrågasätts vid middagar och aw-tillfällen. Känns så märkligt att det är normen tycker jag att alltid dricka alkohol då.
  Tycker det här var ett så bra inlägg, önskar fler vågade skriva om det❤️.

 5. Susan skriver:

  Så kloka ord ❤️ Tack Julia för det! Håller med till punkt och pricka. Du inspirerar verkligen i smått som stort, men är så glad för det här ämnesvalet. Speciellt i juletid. Du påverkar/inspirerar mer än du tror! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..