Recept på filmjölkslimpa!

Som helst ätes lite lätt rostad med brynt Bregott och två skivor ost. Alltså det här brödet. Godaste jag någonsin bakat. Och enklaste.

Ni måste provbaka lova mig det!?

DSC_9873-tile
DSC_9875-tile

DSC_9886

DSC_9890

DSC_9894

Här kommer receptet! Ni kan välja vilka nötter, fröer och frukter som ni själva vill såklart men jag tog mina avvisar när det kommer till bröd.

 

R E C E P T   F I L M J Ö L K S L I M P A

i n g r e d i e n s e r :

300 gram rostade hasselnötter

150 gram torkade fikon

150 gram torkade aprikoser

1,5 tsk salt

2 dl rågmjöl

4 dl vetemjöl

1 dl mörk sirap eller honung

1 tsk bikarbonat

5 dl filmjölk

 

G ö r   s å   h ä r :

Hacka nötter och frukt grovt. Blanda med salt, råg och vetemjölet. Blanda filmjölken med bikarbonatet. Häll den och sirapen i den torra blandningen av nötter, frukt och mjöl. Blanda till en smet.

Häll smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och grädda längts ner i ugnen på 175 grader i ungefär 2 timmar.

 

Snart dags för biomys med barnen! Mary Poppins blir det och oj så länge sedan det var vi var på bio…

puss

Julia

  1. Johanna skriver:

    Tack för recept! Ska testas! Tyckte ni om filmen? Kram

    1. juliak skriver:

      Men jaaa vilken mysig film. Jag och Elle tyckte om den mest. Kram

  2. Frida skriver:

    Ska provbaka!! 🙂

    1. juliak skriver:

      Härligt 🙂

  3. Ser jättegott ut 😍. En fråga bara, behöver man gno bort skalen på hasselnötterna eller rostade du bara?

    1. juliak skriver:

      Det får du avgöra själv, gott med, att utan. Jag köpte färdigskalade 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..