Inspiration fräsch kost!

En klassiker efter julen. Lusten till att förse sin kropp med fräsch och näringsrik mat. Känsla har nog aldrig varit så stark som i år. Jag behöver det så så så mycket. Jag måste återfå energin. Och att inte slarva med kosten är avgörande för mig.

Jag välkomnar veckomatsedlar och mängder med härlig nyttig grön vardagsmat. Firar förresten ett helt år som vegetarian bortsett från mejeri och fisk ibland. Sk inte i nuläget göra några förändringar i det avseendet. Har en tanke på att införa en helt vegansk dag allra minst men än så länge är det en tanke. Ibland blir det ju så redan oplanerat så att säga.

Nåväl jag kikade runt i mitt eget arkiv och samlade ett gäng härliga recept som passar bra just nu.

Varsågod! Bara att klicka er vidare till respektive recept.

 

s5-3

Matiga avokadomackor

 

s5-4

Snabba middagstipset

 

s5-5

Ljummen chevrésallad

 

s5-6

Ugnsrostad blomkål

 

s5-7

Linsbiffar

 

s5-9

Sötpotatisgryta

 

s5-8

Nyttiga kikärtskakor

 

Hoppas ni har en härlig allra sista söndag för det här året.

Lugnt tempo här efter en kass natt. Kass natt är alltså minimalt med sömn för mig.

Hursom. Imorse skjutsade jag Elle till simhallen och passade på att köpa en gullig bukett till nyår. Jag passar på att handla maten i eftermiddag tänkte jag. Barnen önskar precis samma sak som förra året nämligen Langos.

Ses lite senare!

puss

Julia

 1. Åsa skriver:

  Så bra, tusen tack för inspiration 🙂

  En helt annan fråga, vad har ni för kulörkod på pärlspont och köksluckorna i köket? Ser så fint ut mot carraramarmorn. Tycker själv att vår ”vita” är för gul. Tack

  1. juliak skriver:

   Härligt att du tyckte om! Alltså tyvärr vet jag inte. Det är ett supergammalt Ikeakök som vi haft i snart 14 år( herregud!! vad åren går ).Jag har en tanke på en uppfräschning framöver och då blir det inte just den här vita kulören. Känns inte helt hundra mot marmorn så bilderna bedrar nog tyvärr… Kram!

 2. Emmie skriver:

  Tack för du alltid inspirerar på alla håll🌸 Underbara du! Så mkt fina recept

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..