Vad jag sett den senaste tiden – Film och serietips!

Vad jag sett den senaste tiden!

En blandad kompott av magi, humor och tragedi.

 

8e52ce2115db4ae6877c9f061fb1e610

a9506c6b1e5f4a079fdbdbc029040fb7

 

Först ut Mary Poppins som går på bio just nu!

Alltså magi! Jag är ingen direkt musikalälskare så den biten är inte riktigt min kopp men den var så härlig ändå. Magiskt, roligt, spännande och framför allt så otroligt vackert alltsammans. Miljöerna och kläderna var magnifika. Åh London och åh Emily Blunt!

Jag såg den med Noell, Elle och Belle. Störst behållning hade jag och Elle men vi alla tyckte om den mer eller mindre.

 

ebd123ca0a86444481ebfada14cf5512

f08ef5fb82cf44eeb775603218404ec9

Nästa film, Sune vs Sune! Vi brukar se Sunefilmerna ganska ofta här hemma och de är liksom roliga på olika sätt för olika åldrar. Lättsamt och något jag orkar hänga med i hehe…annars är jag ganska förlorad snabbt när det kommer till barn och familjefilmer. Tycker det är småtråkigt helt ärligt talat. Nästan allt förutom Astrids filmer.

Men i alla fall. Nya skådisar och ny film. Absolut rolig och sevärd. Jag skrattade gott några gånger och tyckte filmen var helt klart en sevärd familjefilm och så fort den släpps som hyr så lär vi se den med Carlos också. Just nu turas vi om att gå på bio då Juno är för pluttid för bio ännu.

1545124741000

De dagar som blommorna blommar är en miniserie i tre delar skriven av Jonas Gardell. Kan ses på SVT-play.

En serie om vännerna Erik, Mikael och Benny som tillsammans växer upp på 70-talet i ett kedjehusområde utanför Stockholm. Pojkarnas familjer umgås så som grannar brukar men bakom fasaderna döljer sig missbruk, sorg, skilsmässa, saknad och tragedier.

Jag såg serien i ett svep och blev alldeles tung i sinnet med tårar som trillade ett antal gånger. Alltså inget upplyftande eller härligt alls utan en skildring om livets sorgeämnen och jag påmindes än en gång om livet. Att vi har det här och nu. Vi vet ingenting om morgondagen alls.

 

Har ni sett något roligt, härligt, inspirerande eller viktigt på den senaste tiden?

puss

Julia

 1. Malin skriver:

  This is us…bästa, bästa serien ever!

  1. juliak skriver:

   Ah måste kollas upp 🙂

 2. Maria skriver:

  Något jag ser för att pigga upp mig ibland är Younger på 4 Play. Behövs ingen hjärna, bara underhållande. Lagom långa avsnitt. Brukar se ett eller ett par på telefonen när jag lägger flickorna. Vet inte om det är din stil men ge den ett försök! Blir bara bättre och bättre!

  1. juliak skriver:

   Ingen hjärna låter precis som min melodi faktiskt 😀 KRAM

 3. Jaa Mary Poppins! var på den med mina två äldsta grabbar 6 och 8 år på jullovet! Helt underbar och såå fin och snyggt gjord!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..