ANNONS

Broccolisoppa med rostade kikärtor!

/

DSC_9971-tile

Dagens middag!

Jag gjorde så mycket igår att det finns kvar till idag och det passar ju perfekt eftersom torsdag är pannkaksdag. Stående meny om torsdagar och jag känner tre tjejer som ääääälskar torsdagar just av den anledningen.

En enkel broccolisoppa med rostade kikärtor. Soppa är så tacksamt och allt med tillbehör är mitt bästa. När man kan klämma in bröd, ost och smör så är jag iaf nöjd hehe…

Och här kommer receptet. Byt ut grädden om du vill ha en vegansk soppa.

Servera med knäcke och till dessert, klyftor av blodapelsin.

DSC_9964-tile

DSC_9905-tile

DSC_9913-tile

DSC_9935-tile

DSC_9937

DSC_9936

DSC_9901

DSC_9899

DSC_9897

DSC_9943

DSC_9958

DSC_9957

Recept broccolisoppa

ingredienser soppa:

2 broccolihuvuden ( jag använder såklart också stjälkarna)

2 gula lökar

1 skvätt rapsolja

2 matskedar lantbuljong

3 dl valfri grädde

8 dl vatten

Salt och Peppar

Tillbehör:

1 paket kikärtor

1 skvätt olja

havssalt

Gör såhär:

Skala och hacka löken grovt. Fräs mjuk i en skvätt olja i en kastrull. Tillsätt broccolin i bitar, vatten och buljong. Ungefär två matskedar buljong blir lagom. Låt småputtra i 20 minuter och mixa därefter till önskad konsistens tillsammans med grädden. Salt och peppar efter smal.

Under tiden rostas kikärtorna i ugnen i 200 grader.. Skölj och strö ut på en plåt. Ringla över olja och salta med havssaltet. In i ugnen ungefär 40 minuter.

Låt svalna och servera till soppan.

Har ni haft en fin torsdag?

Hoppas det.

Jag har fått en hel del gjort i form av jobb. Unnade mig också en joggtur i snön. Vardagen är ändå bra älskvärd.

Känner mig pirrig av två orsaker. Har brevet kommit nu eller…? Och så har jag funderat så mycket på min blogg och hur jag vill utforma den. Det här året känns avgöra för framtiden. Är inte så glad i hur den ser ut just nu men jag tyvärr inte påverka det. I alla fall exakt just nu. Däremot har jag kommit på jordens härligaste tema som ska få återkomma en gång i månaden här. Ni ska få se och läsa snart. Känns mig nästan som när jag var liten och gjorde tidningar. Skrev, ritade och sydde ihop sidorna med tråd…

Nu ska jag susa iväg och hämta hem barnen. Och kolla brevlådan.

puss

Julia

2
54

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00