I annonssamarbete med MIDDAGSFRID

Middagsfrid hos oss!

Hej vännerna,

Är det bara jag som ibland saknar orken för vardagsmiddagarna?

Inspirationen tryter, det måste gå snabbt undan samtidigt som jag ju värdesätter mat lagad från grunden med riktigt bra råvaror.

Det finns en lösning på problemet!

Vi tar en titt!

DSC_0195

Häromdagen fick jag en leverans med två kassar till bredden fyllda med råvaror från Middagsfrid.

DSC_0212

Kassarna ställdes utanför farstun när jag nattade Juno. Det plingade nämligen till i telefonen och jag fick en bild på matkassarna och var de hade levererats. Fiffigt!

DSC_0168-tile

Så spännande att packa upp råvarorna och bläddra i recepthäftet. Jag kör ganska lätt annars fast i min urgamla repertoar av maträtter så det här är ett ypperligt tillfälle att prova på recept och samla nya favoriter.

DSC_0150

Jag valde Vegokassen.

DSC_0200

Men det finns flera olika att välja mellan.

Vegokassen, Flexitariankassen och Snabba kassen till exempel.

DSC_0252-tile

Dags att börja laga middag!

DSC_0256

En ”Allt i en gryta pasta”! Kan vara ungefär det snartaste någonsin faktiskt. Ni ska få receptet av mig lite längre ner.

DSC_0261

Man lägger alltså alla ingdienser i en stor gryta som sedan får puttra sig färdig. En absolut genialisk vardagsmiddag.

DSC_0263

En rätt som går fint att frysa in om det nu skulle råka bli över lite…

DSC_0267

Krispig syrlig sallad till!

DSC_0274

Med mängder av citron. Mmmm!

DSC_0283

Och här ser ni den färdiga middagen!

En ”All in one pot-pasta” och receptet kommer här!

P A S T A  M E D   S M A K   A V   S O L T O R K A D E   T O M A T E R

i n g r e d i e n s e r:

1/2 röd chili

350 g pennepasta

2 1/2 dl havregrädde

5 dl vatten

1 fp krossade tomater

1 burk strimlade soltorkade tomater

3 vitlöksklyftor

1/2 msk buljongpulver

1 fp cannellinibönor

1 fp parmesanost

1/2 tsk salt

3 krm svartpeppar

Valfri sallad som tillbehör, jag använde gurka, tomat, babyspenat och mängder med citron samt kryddor.

G ö r   s å h ä r :

Ta fram en gryta och lägg i pasta, finhackad chili, pressad vitlök, vatten, krossade tomater, grädde, soltorkade tomater, buljong, salt och peppar. Låt puttra tills pastan är mumsigt al dente. Rör om då och då under tiden så att den inte bränner fast. Vänd ner ( väl avsköljda ) bönorna och låt sjuda. Toppa med parmesan och servera med en krispig syrlig sallad till!

Färdigt att mumsa!

DSC_0271

Alla mina kriterier för hur en vardagsmiddag är uppfyllda med matkassarna från Middagsfrid.

Enkelt, inspirerande, snabbt, näringsrikt, klimatsmart hållbart och väldigt gott. Middagsfrid har endast svenskt kött och leverar till största möjliga mån svensk producerade varor.

Att det sedan är ren och skär lyx med mat levererad till hemdörren är en extrabonus för mig.

Jag får tid över till annat och middagsfixet blir så mycket mer inspirerande, varierande och roligt med Middagsfrid.

Blir du också sugen på att prova Middagsfrid?

Kanske behöver du ny inspiration, vill prova på att äta mer vegetariskt eller helt enkelt vill spara tid?

Det finns en kasse för varje behov.

Middagsfrid är en en prenumerationstjänst helt utan bindningstid och just nu får ni 200 kr rabatt på den allra första kassen. Perfekt tillfälle att prova på!

Gå in på Hemfrids hemsida HÄR så får du 200 kr rabatt på din beställning. Erbjudande gäller till och med 28/2. Och erbjudandet fungerar alltså endast från min länk, ingen rabattkod behövs.

puss

Julia

  1. Josefin skriver:

    Hur har du gjort salladen. Ser jättegott ut allting! Detta ska jag testa 💕

    1. juliak skriver:

      Grönsaker på en bädd av spenat. Själva grönsakerna fick mängder av citron och kryddor, vi har ngn form av Libanesisk krydda ( sju sorters kryddor ) men peppar och salt räcker gott och väl. Så gott med citron tycker jag. Skippade oljan. KRAM

  2. Helen skriver:

    Å mums, tack Julia! Det får det bli någon dag, ser ut som det ligger något mer än gurka, tomat och bladspenat i salladen? Vilka kryddor hade du i salladen?

    1. juliak skriver:

      Jahopp vad kan det vara tro 😀 Skulle kunna vara lite kryddor, typ peppar. Eventuellt sju sorters kryddor också ( ngn libanesisk sort ). KRAM

  3. Karin skriver:

    Wow vilket helt underbart inlägg! Ser otroligt gott ut!

    1. juliak skriver:

      Åh men prova vettja, så enkelt och jättegott! KRAM och tack.

Lämna ett svar till Helen Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..