ANNONS

Matinspiration i februari!

/

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Så var det dags igen. För ett av mina favoritinslag här på bloggen. Inspiration under temat mat och allt som hör till.

M A T I N S P I R A T I O N   I   F E B R U A R I

Vintern håller fortfarande sitt grepp om naturen. Men det känns hoppfullt. Ljuset återvänder så sakteliga men februari är inte bara fylld med hopp om vad som komma ska utan även en himla massa krassliga dagar. Särskilt när man har småttingar i familjen. Jag fyller gärna februari precis med detsamma som i januari. Sådant som stärker min kropp så kan jag känna att jag gjort mitt bästa i alla fall. För att slippa allt för många krassliga dagar.

Februaris allra bästa enligt mig är ju förstås semlan. Älskade älskade semla! Äter ni den som den är? Eller kanske på ett djupt fat med het mjölk? Jag äter den precis som den är och är det inte tillräckligt mycket mandelmassa så är besvikelsen total…

collage feb mat

V A R D A G

Snabbt och enkelt tack. Mat som går snabbt att laga fylld till bredden med näring. Och mat att bli glad av. Liten tröst i det kalla och fortfarande ändå ganska mörka…

Morots & Halloumibiffar

Broccolisoppa med rostade kikärtor

Enkel bönsoppa

Sötpotatissallad

batch_img_4036-490x734-tile

F R U K O S T

Till frukost! Med smör och några skivor vällagrad ost. Ett gott knäcke är bland det bästa som finns tycker jag.

Fröknäcke

img_1262

H E L G

Har ni någonsin provat att göra egen falafel? Jag lovar er att gör ni det vill ni nog aldrig ha några torra trista köpa igen. Helt klart ett helgprojekt och passa på att göra mängder. Perfekta att frysa in nämligen. Tillbehören kan man ju välja helt själv, sallad, pitabröd, grönsaker, aivar…

Falafel

DSC_0722

DSC_0708
DSC_0695

DSC_0694

DSC_0718

batch_DSC_0686-tile

D R Y C K

Smoothie är nog den mest tacksamma drycken ändå särskilt nu när man använder mycket av det frysen har att erbjuda. Går att variera i all oändlighet.

Ärtsmoothie

i n g r e d i e n s e r:

2 dl havremjölk

1 banan

1 dl frysta ärtor

1 kiwi

1 apelsin

g ö r   s å h ä r

Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa. Bananen, kiwin ovh apelsinen får du förstås skära i lite mindre bitar. Njut! Alla älskar denna här hemma. Så bra med protein från ärtorna.

img_1415-tile

B A K A

Semlor såklart. Och mina semmelmuffins med hemgjord mandelmassa!

Semmelmuffins

Hemgjord mandelmassa

DSC_0610

batch_DSC_0623-tile

V A C K E R T

Att mixa gammalt med nytt ger ett absolut ljuvligt resultat, jag lovar! Porslin är tacksam att fynda på loppis och att blanda är väl redan en klassiker. Vi har en basservis som är ny från Rörstrand. Ledsnar aldrig någonsin på den och den finns HÄR bland annat!

DSC_0612-tile

L Ä S A  &  I N S P I R E R A S

På skåpet med porslin. Alltid en trave böcker att inspireras av. Plåtmat tycker jag är ett absolut underbart koncept och Tuvessonskans bok är väl värd ett köp. Finns på Adlibris HÄR.

Ha nu en fin start på fredagen hjärtan!

Jag önskar mig själv en så mycket kryare dag än igår. Håller tummen. Om inte, så vilar jag i soffan idag igen.

puss

Julia

9
45

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00