ANNONS

Några pärlor jag hittat den senaste tiden!

/

Senaste tidens vintagepärlor!

DSC_0154

Sex stycken linnehanddukar. Blir nästan gråtig av sådana fynd. När man hittar manglade handdukar i prydliga travar. Undanrensade. Kanske vilar händerna som varsamt broderat varje handduk sin sista vila…

Jag vet inte. Men det är något så oerhört rörande med vissa saker jag hittar på loppis. Svunna tider, annorlunda tider. Inte som nu. Inte alls.

Traven med handdukar får leva vidare hos mig. De kommer förmodligen aldrig att manglas eller strykas. Men användas och njutas av innerligt.

DSC_0148

En liten kopp med grönt mönster, bara en siffra under men jag tror att den är riktigt gammal. En tekanna modell liten, fransk antik och himla tjusig. En krok till Gotland. Tallrik x 2 som jag redan hade en av. Perfekt tallrik till våren och sommaren. Vi äter ofta på udda porslin och det där är min nya favvo.

Jag har ropat hem nya bestick. Ledsnade på våra med svarta skaft. Så hård framtoning. Jag är inte så hård i min inredningsstil alls. Visst är de nya fina? Heter Birgitta och är svensktillverkade.

En gullig porslinskyckling. Liten kristallvas. Eller ja det ser ut som det men är nog inte riktigt kristall direkt, saksamma.

Småskedar, det köper jag alltid för våra skedar försvinner mystiskt…

Gulliga dockkläder i brist på bebis och ett fint kort med favoritblommor.

DSC_0153

Och slutligen den här pärlan som jag tar med till Gotland framöver. Lite synd på den fula skruven men Carlos kan säkert fixa det.

Det var några av senaste tidens vintagefynd. Har ni någon favvis?

puss

Julia

8
78

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00