Några pärlor jag hittat den senaste tiden!

Senaste tidens vintagepärlor!

DSC_0154

Sex stycken linnehanddukar. Blir nästan gråtig av sådana fynd. När man hittar manglade handdukar i prydliga travar. Undanrensade. Kanske vilar händerna som varsamt broderat varje handduk sin sista vila…

Jag vet inte. Men det är något så oerhört rörande med vissa saker jag hittar på loppis. Svunna tider, annorlunda tider. Inte som nu. Inte alls.

Traven med handdukar får leva vidare hos mig. De kommer förmodligen aldrig att manglas eller strykas. Men användas och njutas av innerligt.

DSC_0148

En liten kopp med grönt mönster, bara en siffra under men jag tror att den är riktigt gammal. En tekanna modell liten, fransk antik och himla tjusig. En krok till Gotland. Tallrik x 2 som jag redan hade en av. Perfekt tallrik till våren och sommaren. Vi äter ofta på udda porslin och det där är min nya favvo.

Jag har ropat hem nya bestick. Ledsnade på våra med svarta skaft. Så hård framtoning. Jag är inte så hård i min inredningsstil alls. Visst är de nya fina? Heter Birgitta och är svensktillverkade.

En gullig porslinskyckling. Liten kristallvas. Eller ja det ser ut som det men är nog inte riktigt kristall direkt, saksamma.

Småskedar, det köper jag alltid för våra skedar försvinner mystiskt…

Gulliga dockkläder i brist på bebis och ett fint kort med favoritblommor.

DSC_0153

Och slutligen den här pärlan som jag tar med till Gotland framöver. Lite synd på den fula skruven men Carlos kan säkert fixa det.

 

Det var några av senaste tidens vintagefynd. Har ni någon favvis?

puss

Julia

 1. Siv skriver:

  Besticken Birgitta fick mina föräldrar, när de gifte sig 1942. Jag har kvar en del av dem och använder dem fortfarande! De tre kaffeskedarna till höger tror jag heter Haga. Fick dem som tonåring på 50-talet av min soul mate till faster. Tyvärr har de flesta försvunnit, trots att jag var så rädd om dem. Småskedar, högervantar/handskar och sockor har en stor förmåga att bara vara borta helt plötsligt. / Siv

  1. juliak skriver:

   Åååh hoppas du kan ersätta med nygamla någon dag. Ja men visst, bestick och strumpor…ett mysterium! KRAM

 2. Gah! Jag blir alltid så avis på dina fynd! Jag får loppis-abstinens när jag läser men väl på plats hittar jag aldrig något. Har fel ögon för fynd! Älskar handdukarna! Ärvde en hel fin, manglad trave efter min fina farmor ❤️

  1. juliak skriver:

   Åååh man måste liksom ge det tid och lära sig! puss

 3. Helena skriver:

  Så mycket fint👌 önskar såå att jag vore bättre på att loppisfynda. Hittar liksom aldrig något utan ser bara allt fult, söndrigt, smutsigt och tycker att det luktar illa😅 kanske fel loppis…nåja men några fina assietter har jag hittat under åren👌. När du skrev om era skedar som försvinner kom jag ihåg när vår yngsta var i 2- års åldern och kunde allt själv. Om hon inte orkade äta upp maten eller inte gillade den så skrapade hon bort den i soporna men samtidigt kastade hon också besticken😂😂 Tog ett tag innan vi kom på vart alla våra skedar och gafflar tog vägen😅 Önskar dej en underbar helg😍

  1. juliak skriver:

   Haha men åh jag misstänker att våra också åkt i soporna! kram

 4. Jättefina fynd! Även dom i det förra inlägget 👌🌸 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..