ANNONS

Min bästa frukost just nu – över natten havregrynsgröt!

/

Hej hopp finisar!

Åh dagen har gått i ett här.

Tandisbesök. Jag har en tand med en lagning som strulat i många år egentligen. Ett sista försök att göra något åt den på torsdag. De kan liksom inte se vad som är felet men jag har helt sjuka ilningar i den.

Därefter susade jag snabbt in på Lindex för att köpa mig ett nagellack och Röda Korsets lilla loppis där jag fyndade två absolut bedårande tavlor. Visar sen.

Hem för att jobba undan utkast som skulle in idag.

Eftermiddagsruljansen med att hämta, lämna och hämta. Elle är den i familjen som har flest aktiviteter och på tisdagar går hon på en konstskola. Så himla mysigt och hon är ju precis lika förtjust i att skapa som jag.

Jag klämde in en jogg i solsken också. Ungefär hur ljuvligt som helst.

Lovade er receptet på min allra bästa frukost just nu så här kommer det! Möjligen sist på bollen men saksamma. Det var Carlos som gjorde den häromveckan och är numera beordrad till att förbereda små burkar med Over Night Oats varje kväll på grund av såå såå mumsigt. Havre som man helt enkelt låter stå över natten i vätska som blir till en underbart krämig och god frukostgröt.

DSC_0240

DSC_0242

R E C E P T   F R U K O S T G R Ö T

Ingredienser 1 portion:

1 dl havregryn

1 dl mjölk ( havre, kokos eller den mjölk du tycker om, jag använder havre )

1/3 banan

1 tesked chiafrön

Valfri smaksättning i form av en nypa vanilj, kardemumma, raw kakao eller kanel.

Topping – allt du älskar. Själv kör jag honung eller agavesirap, pistagenötter och bär om vi har.

Gör såhär:

Blanda skivor av banan, havregryn, chiafrön och smaksättning i en liten burk med lock. Blanda och ställ i kylen över natten.

Ta fram burken på morgonen och toppa med dina favvisar och avnjut en hälsosam och absolut delikat krämig gröt till frukost.

puss

Julia

6
46

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00