Matinspiration i mars

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Lite sent omsider. Men här kommer månadens matinspiration. Hoppas ni tycker om!

Mars, den allra första vårmånaden. Ljuset återvänder och med den energin. Suget efter primörer och fräsch mat börjar infinna sig och en längtan till påsk.

Sommartiden börjar nuuuu!

 

DSC_0591-tile

img_9896-2

img_7732-tile

img_2531

 

 

V A R D A G

Det får gå snabbt undan. En ljummen snabb sallad, våfflor med bär och grädde, kanske något färdigt från frysdisken till barnen i form av favoriten fiskpinnar eller en vegetarisk bolognese. Allt tillåtet. Livet måste ju fungera visst?

Är ni sugna på att äta mer vegetariskt så är mitt hetaste tips att prova substitut i form av vegofärs. Till tacos, lasagne eller som ovan en bolognese gjord med Findus Pease som är ett ärtprotein. Mumsigt!

 

Majssoppa

Blomkålstabbouleh

Linsgryta

 

DSC_0400

 

F R U K O S T

Jag är som besatt! Ingenting är godare än havregrynsgröt just nu. Krämig, len, söt, mjuk och snäll. Toppad med sådant man älskar.

Godaste gröten

 

8B10o8YwTImaY+3l1EmecA-tile

H E L G

Jag är inne i en något lat period när det kommer till matlagning. Inte direkt oinspirerad och lat är väl fel ord… Prioriteringarna ligger bara på annat just nu.

Så varma mackor eller ugnsrostade rotfrukter med en fetaostcreme är alldeles perfekt snabb orkar inte lägga ner så mycket tid på mat middag just nu. En fetaostcremé görs väldigt snabbt och enkelt genom att smula sönder fetaost, tillsätta fet turkisk yoghurt, blanda i timjan, peppar och ringla över honung. Absolut delikat till just ugnsrostade rotfrukter, jag lovar!

Varma mackor

 

DSC_0467

D R Y C K

Jag är lite kinkig när det kommer till varma drycker men lär mig med åren. Den här smaken på te älskar jag just nu. Grädde på moset är den gulliga lilla antika tekannan såklart…

 

img_3288

B A K A

Nu börjar suget efter sött och syrligt komma. Längtan efter den första rabarberkakan…åh! Tills dess, bakning med frysta bär. Det här är en av mina absolut bästa kakor som prick alla alltid älskar. Så härligt att man enkelt och snabbt kan svänga ihop smeten i en kastrull. Man kan göra rutorna med vanligt själ som innehåller gluten också.

Sega bärrutor

batch_DSC_0061

 

DSC_9965

V A C K E R T

Tyger! Jag fick ju genast en smula problem efter vårt byte av köksbord från rektangulärt till runt. Men! Istället för att jaga tyger i rätt storlek så kan man ju köpa alldeles vanligt tyg på metervara. Eller fynda en gardin på loppis i ett tyg man tycker om. Tipset är helt enkelt att skippa färdiga dukar och leta efter fina tyger istället och utgå från det. Den vita duken är gjord av ett tyg från Ellos som finns HÄR och den rosa köpte jag HÄR.

 

img_3205

DSC_0469

 

L Ä S A   &   I N S P I R E R A S

En blogg med lättlagad, snabb, hälsosam och mumsig mat är Foodjunkies som hittas HÄR. Främst följer jag Edita på instagram där hon ofta lägger ut recept som man vill prova på stört.

I bokväg så tipsar jag om två böcker jag ofta återkommer till som aldrig rensas ur kokbokssamlingen. Rosendals trädgårdscafe som finns HÄR ( absolut bästa receptet på hallonpussar och drömrulltårta hittas i den ) och Annas mat som finns HÄR som är så vältummad och använd. Allt jag någonsin prata har blivit gott.

 

puss

Julia

 

  1. Lena skriver:

    Tack för fin inspiration (som alltid)! Har också de kokböckerna och återkommer till dem om och om igen. Annas mat är min bästa grundkokbok.
    Ha en fin söndag. Nu ska det bli klipp av pelargoner, så frön och trädgårdsfix!

    1. juliak skriver:

      Ja verkligen mina bästa böcker genom åren. KRAM

  2. Kajsa skriver:

    Håller med dig gällande havregrynsgröten till frukost. Måste dock tipsa om något ännu godare…, gör gröten på havrekli istället, ljuvligt!🤸‍♂️
    Tack för bästa, bästa bloggen! Kram en trogen följare💕

    1. juliak skriver:

      Jassååå måste provas! KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..