I annonssamarbete med DR. OETKER

Våriga bakverk med Dr. Oetker!

DSC_0237

Jag, Juno och Belle har bakat våriga maränger och bakelser! En av våra bästa sysslor är ju att baka.

Till vår hjälp att ta fram de härliga pastelliga färgerna på smeten och glasyren använde vi gelfärger från Dr Oetker. Färgerna är ätbara, enkla att fördela i deg och smet tack vare konsistensen och de enda azofria koncentrerade färgerna som finns på marknaden.

Juno och Belle var mina hjälpredor. Junos paradgren är provsmakning och Belles att baka.

Först ut, vårt marängbak. Receptet kommer efter bilderna.

DSC_0239-tile

DSC_0270-tile

DSC_0286

DSC_0292-tile

DSC_0294-tile

DSC_0330-tile

DSC_0324

DSC_0332-tile

DSC_0384

DSC_0446

DSC_0448

DSC_0419-tile

DSC_0438

batch_DSC_0367-tile
batch_DSC_0426-tile 1

R E C E P T   P A S T E L L M A R Ä N G E R

Ingredienser:

4 äggvitor

2 dl strösocker

2 krm ättikssprit 12 %

Dr. Oetkers gelfärger

 

G ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 75°. Vispa vitorna till ett skum i en rostfri bunke som måste var absolut ren, annars blir marängen förstörd av eventuella fettrester. Missa inte marängtricket som Belle demonstrerar nedan. Man ska alltså kunna vända bunken upp och ner utan att marängsmeten trillar ur. Tillsätt socker och ättika och fortsätt vispa till ett fast skum. Fördela smeten i så många små skålar som du önskar färger och droppa i gelfärg. Blanda om. Ju mindre färg desto ljusare nyans blir det. Spritsa ut marängerna på plåtar med bakplåtspapper. Vi valde att göra marägnklubbor också och då lägger man en klubbpinne på bakplåtspappret och spritsar ut en rundel. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i ca en timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar minst 1 tim i ugnen. Viktigt att temperaturen inte överstiger 75 grader för då tappar de sin färg och blir gulaktiga.

DSC_0159

Vårt andra bakverk blev saftig sockerkaka med smak av citron och vallmo.

DSC_0133-tile

DSC_0142-tile

DSC_0157-tile

DSC_0181

DSC_0191

DSC_0205-tile

DSC_0205

DSC_0212-tile

DSC_0220

R E C E P T   C I T R O N  &   V A L L M O K A K A

Ingredienser kaka:

3 dl socker

125 gram rumstempererad smör

0,5 tsk vaniljpulver

1 citron

3 st ägg

1,5 tsk bakpulver

3,5 dl vetemjöl

1 dl filmjölk

0,5 dl blå vallmofrön

smör & ströbröd till formen

Ingredienser glasyr: 2 dl florsocker, några matskedar citronjuice och Dr. Oetkers gelfärg.

G ö r   s å h ä r : Sätt ugnen på 175 grader och smörj samt bröa en form eller några små. Vispa smör, socker, vanilj och rivet citronskal fluffigt. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl med bakpulver i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt saften från citronen, filmjölken och vallmofrön i smeten. Rör om till en slät smet. Häll därefter smeten i formen/formarna och grädda i neder delen av ugnen i ungefär 30-40 minuter. Låt svalna.

Blanda under tiden florsocker med några matskedar citronsaft och ett par droppar gelfärg ( vi valde den röda ) till önskad konsistens. Häll över kakan/kakorna.

batch_DSC_0251

batch_DSC_0227-tile

 

Så vad tyckte vi om Dr. Oetkers gelfärger då?

Jo både jag och Belle tyckte att färgerna var väldigt enkla att använda och vi fick precis exakt till de där ljusa pastelltonerna som vi var ute efter. Rinniga och svårdoserade hushållsfärger är nu ett minne blott hemma hos oss!

För mer inspiration och info om färgerna, klickar ni er vidare HÄR!

puss

Julia

LOADING..