ANNONS

När jag lärde mig att fotografera!

/

DSC_0008

Det är nästintill pinsamt. Att ha fotografering som en del av sin försörjning utan att kunna fotografera.

Nåväl knäppt bilder har jag ju gjort i många många år men utan undantag i automatläget. Blir ju sådär resultat ärligt talat.

Jag har tänkt tanken att nog borde jag ta tag i detta och så har åren susat undan ett efter ett.

Jag har en känsla. En tanke. Ibland har jag med nöd och näppe lyckats förmedla den i bild men med noga planering efter dagsljusets har de ibland blivit okej. Ganska så påfrestande och frustrerande framför allt.

Men nuså. Jag har lärt mig att fota manuellt och en helt ny värld har öppnat sig. Jag kommer förmodligen aldrig att utbilda mig vidare inom fotografering mer än att jag vill behärska min kamera som jag något sånär gör just nu. Som för övrigt inte är något särskilt alls men räcker gott och väl för mig. En Nikon D5600 har jag i min ägo för den som undrar.

Att jag inte är mer kunskapstörstande när det kommer till fotografering är helt enkelt att jag låser mig när jag lär mig regler och förhållningssätt. Samma lika när det kommer till inredning. Jag bryr mig inte om vilken höjd tavlor ska hänga på eller gardinernas placering och längd. Lika lite bryr jag mig om hur man bör fotografera.

Jag går på min känsla. Och då behåller jag min lust och kreativitet istället för att begränsas.

Men okej, åter till hur jag nu lärde mig att fotografera? Jag har kikat på lite olika kurser både online, på Fotografiska osv men inte fastnat.

Och av en händelse råkade jag på Rebecka Selin.

Jag frågade om hon skulle kunna ta på sig uppdraget att lära mig min kamera och det ville hon. Jag fick ju erkänna att jag ligger på noll kunskapsmässigt. Bokstavligt talat. För mig blev upplägget en dagskurs hemma den optimala lösningen.

Rebecca kom hem till mig en fredagsmorgon och vi satte igång ganska så omedelbart med en muntlig genomgång av det jag skulle lära mig. Jag fick också ett fint kompendium att ha som minnesstöd såhär efteråt.

Under tiden ställde jag de frågor jag hade på lut och efter genomgången fick jag öva teorin i praktiken.

Jag insåg ganska så omedelbart att det här borde jag ju ha gjort för länge sedan. Blir nästan lite gråtig hehe…men allt som jag någonsin föreställt mig och försökt återskapa på bild men haft så svårt med lyckades jag med nu.

Lyckan var alltså total! Och snabbt undan gick det. Jag kände att det räckte för mig att kunna hantera kameran och bekanta mig med de olika begreppen. Så vi susade iväg för en lunch och lite loppis. Man måste ju låta nya saker sjunka in lite så att säga…

Jag känner mig så enormt inspirerad och lycklig för detta. Ser fram emot en vår med min kamera!

Rebecca var absolut fantastisk på att lära ut. Pedagogisk, lugn, kunnig, metodisk och mötte mig på rätt nivå. Så tacksam för det.

Här kommer några bilder från dagen som Rebecka tagit! Den ovan knäppte jag lite som ett test efter genomgången.

Julia9

Julia21

Julia10

Julia7

Julia6

Julia4

Julia1

Och vet ni. Även om det inte är just fotografering ni vill lära er, utan någonting helt annat. Gör det! Känslan av ny kunskap och nya möjligheter är så attans underbar!

Och för er som vill komma i kontakt med Rebecka så finns hennes hemsida HÄR. En grym fotograf, och lärare.

Okej, nu njuta lördag! Hoppas ni får en härlig sådan!

puss

Julia

6
52

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00