ANNONS

Vår Påsk!

/

Hej mina hjärtan, jag har saknat er!

Det blev några dagars tystnad här. Jag gick in i Påsklovsfeelis så att säga med hela mitt väsen. Välbehövligt. Några små stunder av jobb inför samarbeten men i övrigt ledig.

Lov är ganska intensiva med fyra barn. Alltid kompisar över, skjuts som behövs hit och dit och alltid någon som har en kurrande mage. Intensivt att befinna sig mitt i men skulle inte för allt i världen byta bort det. Hoppas det här familjelivet sedan övergår till ett annat där jag får vara en del av mina barns familjer. Tänk barnbarn, svindlande tanke kan inte ens föreställa mig…

Nåväl vi kör ingen lista den här veckan utan en summering av Påsken 2019. Som nog är min bästa Påsk i livet. Vi tar en titt!

IMG_1726-tile

Jag började lovet med en tur till Bästa Binge. Såklart. Lämnade av lite  prylar i vanlig ordning och fyndade såklart. En absolut bedårande pall, tråd, kruka och en spegel som fyndades på en annan lokal loppis.

IMG_1729

Långsam långfredagsmorgon med en latte på köksbänken.

IMG_1730-tile

Och förberedelser inför Påskafton. Tårtan som visade sig bli ett fiasko nästintill i och med att jag köpte fel kondenserad mjölk. Eller ja, den blev mumsig ändå men inte direkt som på bilden. Jag har ju svårt att hålla mig till recept överlag sådär och bytte ut det vanliga mjölet mot skrädmjöl för en lite mer nötig kolaton på själva kakan.

IMG_1732-tile

Det visade sig bli en absolut ljuvlig Långfredag. Sommarvärme nästintill. Jag njöt jogg och sol.

IMG_1735-tile

Påtade! Så tillfredsställande med trädgårdsarbete. Man får ett resultat snabbt.

IMG_1736-tile

Vi gick en prommis genom lillskogen och letade efter vårtecken. Förr var här bara en liten stig som jag, Elle och Noell ofta gick. Nu en större grusväg och byggnaden som skymtar är faktiskt en av landets mest moderna ladugårdar och där bor ungefär 100 kor. Ganska så häftigt.

IMG_1738-tile

Kära kära vårtecken. Jag och Belle nynnade på Blåsippevisan.

IMG_1739

Juno småsprang och höll påsen med Digestivekex hårt i sin lilla näve.

IMG_1741

Ödehuset tvärsöver åkern. Belle och Elle sprang över och plockade några påskliljor.

IMG_1743

Jag öppnade paket med gödsel, de sista Dahliaknölarna, två verktyg varav krattan använts så flitigt under påskhelgen och två klematisar som ska få klättra på en båge. En fantastisk långfredag på alla vis.

DSC_0686

Påskaftonsmorgon började tiiiidigt. Belle tassade upp långt före klockan sex och tog på sig sin Påskoutfit. Gullig kanin som ni kan se! Pepp pepp och pepp skulle man kunna beskriva stämningen vid frukostbordet.

IMG_1749-tile

Påskäggen hade Påskharen lämnat på åkern.

DSC_0715

Fyllda med choklad.

DSC_0694

Och lite läskiga såpbubblor.

fullsizeoutput_63de-tile

Vi gjorde i ordning ett påskris och hängde ute dagen lång. Sommarvärmen höll i sig.

IMG_1753-tile

Vår lilla gård, min plats på jorden. Är så nykär i vårt hem just nu.

IMG_1767

Jag tog Juno ut på jogg med vagnen. Så sjukt tungt och jag hade sån lust att ge upp men nixpix. Nu lägger jag i en högre växel med mina joggturer. Juno får följa med ibland och jag vill springa allra minst tre gånger i veckan helst fem.

IMG_1765-tile

Småplantor skolades om. De fick lite mer näringsrik jord, solsken en stund och en skvätt vatten. Jag tror att jag planterat för mycket. Men det är ju svårt att låta bli…

DSC_0719-tile

Påskaftonsklänningen hängde redo.

DSC_0723-tile

Och Belle piffade Påsk på skåpet i köket.

DSC_0797-tile

Jag piffade tårtan. Ni ska få receptet i ett annat inlägg. Väldigt väldigt god trots att det inte blev som tänkt.

DSC_0843

Köket fullkomligen badade i sol. Lyckan!

DSC_0872-tile

Juno väntade otåligt på att middagen skulle bli färdig.

DSC_0890-tile

Vi tog en liten paus i väntan.

DSC_0883

Älskling.

DSC_0894

Grillandet dröjde visst så vi gick ut en sväng för att kolla läget.

DSC_0895-tile

Och njuta sommarvarm kväll.

DSC_0896

Det blir så mjuka varma bilder om kvällen. Precis som Påsken var. Mjuk, varsam och varm. Okej ja det är extremt ruljansigt vissa stunder med en 2-årig virvelvind. Men känslan överlag ni vet. Så älskvärd tid just nu.

batch_DSC_0911-tile

Maten blev serverad. Och den badade i kvällssol.

DSC_0938-tile

Grillad lax med mängder av citron.

DSC_0942

Sparris, ägghalvor med räk och parmesanröra. Sötpotatispommes och ramslökssill.

DSC_0943

Kvällens dryck var körsbärssaft.

DSC_0947

Jag kokade ju saft för år och dagar framöver den där sommaren när vårt stora älskade och idag högt saknade körsbärsträd föll. Juno låg i min mage och jag stod i köket och kokade saft i dagar…

DSC_0962

Belle och Elle styrde upp en skattjakt och vi fick påskpresenter. Hur gulligt har inte Belle skrivit på teckningen?

DSC_0967-tile

Och Juno fick kaninöron som Elle pysslat ihop. Gulligast!

DSC_0969

Resten av helgen gick och vi fyllde de sista dagarna av lovet med just precis samma saker. Sol, trädgårdspyssel, jogg, god mat, och mys.

Jag tror att den här Påsken är mitt livs allra bästa. Ja så måste det vara.

IMG_1772

Jag avslutade Påsklovet med ett snabbt röj hemma. Puh vilken röra det blir snabbt alltså. Fixar inte att börja arbetsveckan i stök så nu är tvätthögarna och hemmet under kontroll. Nästan i alla fall.

Så hej och välkommen vardagsveckan! Hoppas ni får en fin och mjuk start och lämnar en härlig Påsk bakom er.

Kommentera hjärtans gärna eller tryck på🖤om du tycker om det här inlägget!

Puss Julia

17
318

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00