Matinspiration i april!

Lite paus på något vis just nu för mig med inspirationen. Påsken är firad och väntan och längtan efter primörerna är så stark just nu. Den första ängasoppan, rabarberpaj och när grillade middagar blir till en vardag ni vet.

Hursom, här kommer maten jag tycker om och allt jag inspireras av just nu.

 

img_7121-490x735-tile

V A R D A G

Jag vet. Det ska alltid gå undan men jag menar det. Jag har inga problem med att servera fiskpinnar från frysdisken på en tisdag men moset gör jag själv. Okej till stor del lagar jag mat från grunden men jag ser ingen anledning att vända ut och in på sig själv. Prioriteringar prioriteringar. Jag vet att jag tjatar lite om det men jag vill verkligen inspirera er till att ta vara på er själva också mitt i livet, mitt i ruljansen.

Mackor är till exempel en himla bra grej tycker jag. Ett bra bröd, gröna pålägg, en smoothie och fruktfat till.

 

Matiga avokadomackor

Snabba middagstipset

Ramslökspesto till pasta

Moussaka ( jag byter ut nötfärsen mot antingen ärtprotein eller Anammas färs )

 

img_2150-2

batch_ictpm2itiy11u1klyphw

 

F R U K O S T

Jag har perioder och just nu vill jag äta en redig frukost med mackor och gärna en smoothie till + en kopp latte efter en liten stund. En omelett eller äggröra funkar alltid. Min fyller jag med riven Västerbotten och babyspenat. Så attans gott ni måste prova. Säkert för att jag rör på mig mer nu än under vintern. Vill man slå till på stort är frallor ett säkert kort.

Frallor

 

DSC_1115-tile

DSC_1114

DSC_1128

DSC_1109

H E L G

Fredagstacos med halloumi. Så mumsigt alltså. Tycker inte det behövs någon kryddblandning ens till osten utan jag steker den som den är och satsar på mumsiga tillbehör som picklade rödlök, rödbetsskott, grönsaker och en het majjo att ringla över.

 

DSC_1139-tile

DSC_1134

batch_img_4723

D R Y C K

Smoothieperioden pågår ännu. Har ni testat att göra på havremjölk, banan, avokado och en nypa vanilj? Så milt lent och mumsigt.

Och hej en av livets favoritdrycker. Islatte! Men den måste vara söt, annars tycker jag inte om.

Islatte

 

dsc_0175-2

batch_img_3716

B A K A

Ingen helg utan godsaker. Försvinnande goda snittar med smak av kardemumma och kanel. Lova mig att prova för de är på riktigt så himla goda. Vill man vara sparsam med socker och vetemjöl så kanske havrekakor passar fint? Himla mumsiga som mellis.

Snittar med smak av kardemumma och kanel

Havrekakor

428261_aaeca0215bf8e41ebbd3490bf16404cd-tile

V A C K E R T

På Afound hittade jag mängder av vackert till fina priser. Det älskar man ju.

Som klassiska asietter från Rörstrand som finns HÄR. De har vi. Ett jättehärligt basporslin som fungerar till alla tillfällen beroende på hur man väljer att duka förstås.

Musselmalet oh la laa! Ja tack till ett dussin sådan här tallrikar. HÄR finns de.

Klassiska rostibunkar som är så praktiska till mat och bak. Vilken ljuvlig färg visst? HÄR finns de.

Drömfin kopp! HÄR finns den.

 

DSC_1145-tile

DSC_1141

I N S P I R E R A S   A V

Ebba såklart! Den enda boken jag bläddrar mig genom just nu om kvällarna. Har ni inte beställt den ännu så kan jag varmt rekommendera er till att göra det HÄR. Älskar mitt exemplar och ja, jag har redan börjat vika hörn och snart blir sidorna även uppenbart använda men det är ju så det blir med böcker man älskar och använder  i köket.

 

Hoppas  ni har en härlig lördag!

Här är vi mätta efter hembakade pizzor och huset har varit fullt av barn dagen lång. Mysig lördag!

puss

Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..