ANNONS

Årets trädgårdsplaner!

/

(Inlägget innehåller en reklamlänk)

Okeeeej…jag hade en plan. Noga uttänkt sådan. Att skapa mängder av härlig trädgårdsinpiration här och dela med mig av varje litet steg jag tar därute i min lilla trädgård.

Men det gick ju sådär. Knäppte några bilder men så gick veckorna och bilderna förblev kvar i minneskortet. Det går för snabbt undan alltid. Men jag ska göra ett försök.

Vi börjar med att redogöra för mina planer ute i år. Mina anteckningar och risiga bilder tagna för ett par veckor sedan blir en grund tänker jag för det här inlägget. Mycket har hänt och några projekt är påbörjade och slutförda. Men vi kör, och rätt vad det är så har jag kanske hunnit skriva och fota mig ikapp här inne också för visst är ni sugna på mängder av trädgård nu? Och skulle ni vilja att jag gör en snabb skiss över vår lilla gård så lämna ett hjärta eller säg jaaa! Så fixar jag det.

DSC_1274-tile

Allt handlar om planering och drömmar.

DSC_1269

Och det sker här!

DSC_1268

Vid min lilla ateljé, arbetsplats.

DSC_1275-tile

HÄR kan ni se min fröbeställning. Det har tillkommit lite förstås. Sömntuta, fler rosenskäror och något prydnadsgräs.

DSC_1277-tile

Förutom bra jord, gödsel och redskap så är handcremé ett måste för mina trädgårdshänder. HÄR finns min favorit från Lyko som snart är slut. Doften alltså åh!

DSC_1198

Och andra grejen för lyckade stunder ute i trädgården är ett par skor som jag enkelt kan kliva ur och i. Det r ett himla rännande fram och tillbaka, in och ut för min del. Brukar förstås undvika slit och släng men just dessa skor är mina slit och släng skor. Köper nya när de gamla är dassiga. 99 pix på Rusta, som hittat ju.

DSC_1199-tile

MINA FÖRSÅDDER

Jag har satsat på att förså väldigt mycket i år. Mest blommor.

DSC_1201

Hela farstun är ockuperad av mig och mina älsklingsplantor. Tur att alla är så förstående…för de är inte så mycket mer som ryms där just nu.

DSC_0475

Tibasten blommade när jag skulle dokumentera alla kommande projekt.

DSC_0481

Och snödropparna.

DSC_0476

Stengångarna väntade på rediga tag med sopkvasten.

DSC_0499

Luktärtorna ställdes ut och har snällt stått på farstutrappen i många många veckor nu. Snart måste de få komma i jord i den tilltänkta rabatten.

DSC_0491

ROSENRABATT OCH GRUSGÅNG UTANFÖR VÄXTHUSET

Utanför växthuset påbörjades i fjol projektet rosenrabatt vid planket och en yta med grus utanför.

DSC_0492

Den gamla gårdsbutiken där det var altan utanför. Altanen är borta. Jag tycker inte om trätrall eller trätrappa för den delen så det blir grus istället.

DSC_0494

Ser ju väldigt eländigt ut.

DSC_0496

Men det blir nog bra. Vi har redan hunnit fortsätta på projektet och det är redan så mycket bättre.

DSC_0483

VÅRSTÄDNING

Växthus, köksland och rabatter ska vårstädas. Enkla sysslor men de tar tid.

DSC_0478

UNDERHÅLLA

Elles växthus behöver målas lite invändigt och även ytan utanför måste snyggas till med grus istället för jord/ogräs/gräs som där är nu. Elles lilla växthus är alltså delen längst bort och hon har en egen ingång. Himla gulligt.

DSC_0488

GÖDSLA

Rosor, köksland och gräsmattan ska gödslas!

DSC_0493

18132073-7B85-479C-AF41-2A004DA2911D

DAHLIOR

Plats ska förberedas för 38 stycken dahliaplanor. Herregud. Det får plats sex stycken i en pallkrage men sendå…? Får sova på saken hehe.

DSC_0487

EN NY RABATT

Jag har en väldigt stor rabatt som jag vill göra om. Har liksom aldrig riktigt förälskat mig i den under våra snart 15 år i huset. Så den ryker. Längs med den finns en gräsmatta som mer är en gräsmatta numera så min tanke är att gräva den till en rabatt tillägnad lökväxter och 1-åriga sommarblommor.

batch_img_7040

STENLÄGGNING

Förra årets insats med stenläggningen. I år fortsätter vi med gången som går mot ladan. HÄR kan ni läsa mer om de här med att lägga gatsten.

Det var några av våra trädgårdsprojekt i år!

Glad Valborg!

puss

Julia

18
152

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00