Världens godaste böngryta!

Hej hjärtan!

En så totalt förvirrande vecka som pågår här. Men idag är det torsdag och en vanlig vardagsliv sådan. Bäst att skriva ner det liksom.

Jag är fullkomligen begravd i jobb och maj blir nog min mest intensiva arbetsmånad någonsin. Jättehärligt. Samarbeten och en intervju samt fotografering + allt annat som kommer med maj. Ni vet avslutninsgtider som närmar sig och försommaren som man inte vill missa en endaste stund av…

Mitt bästa tips för perioder när det är på vippen för mycket är att ta en stund i sänder. Beta av i prioriteringsordning sakta men säkert och skala bort de som inte är ett måste. Ska anamma det själv också bara. Har mest vimsat runt här hemma den här förmiddagen utan att få något vettigt gjort knappt…

Ni ska få ett recept av mig. Carlos tyckte att den var godare än hans böngryta och det är ungefär bästa betyget någonsin. Carlos är kung av böngrytor förstår ni.

Grytor passar bra året om tycker jag. Kanske inte när det är som varmast ute men jag åt en skål kall också och det var riktigt gott.

Receptet hittade jag HÄR hos Diadonna. En fantastisk matkreatör. Grytan kommer garanterat att bli en av våra stående grytor här hemma.

DSC_1245

DSC_1243
DSC_1229

 

R E C E P T   B Ö N G R Y T A   M E D   P A P R I K A

 

ingredienser:

3 gula lökar

2 röda paprikor

1 röd chili

2 vitlöksklyftor

rapsolja att steka i

3 msk paprikapulver

2 grönsaksbuljongtärningar

2-3 tsk torkad timjan

2 dl vatten

2 burkar hela tomater

3 paket kokta vita bönor, cannellini, (tetra pak)

salt

svartpeppar

 

Till servering:

smulad feta
hackad persilja
ett gott bröd eller ris

Gör såhär:
Hacka lök, paprika, chili och vitlök. Fräs i rapsolja i en gryta tills de fått lite färg.
Tillsätt paprikapulver, smulade buljongtärningar, svartpeppar och timjan. 
Häll i vatten och blanda ordentligt.
Häll i tomaterna, de ska koka sönder. Låt grytan puttra i 15-20 minuter och rör om då och då. Tillsätt de väl avsköljda bönorna, rör om och låt allt bli varmt. Smaka av med salt.

Serveras med smulad feta, hackad persilja och surdegsbröd eller ris!

Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..
SVG Grafik
SVG Ikoner