Lördagsglassen!

Hej käraste rabarbertider!

Finns väl ingen vårigare smak än just rabarber?

Jag och Belle svängde ihop en rabarberglass till Valborg. Skulle kanske beskriva konsistensen mer som en parfait men så himla himla god att jag delar med mig av receptet till er. Men allra först en bildkavalkad. Oemotståndligt att knäppa av bild efter bild på en krämig glass och körsbärsblom…

Tipsigt är att kika efter byttor och formar på loppis. En kak eller brödform blir finemang till glass!

DSC_1206

DSC_1215

DSC_1203-tile

DSC_1198

DSC_1200

DSC_1223-tile

DSC_1222

DSC_1250

DSC_1228

DSC_1265-tile

DSC_1254

DSC_1255

DSC_1262

DSC_1282

DSC_1268

DSC_1281

DSC_1275

 

R A B A R B E R G L A S S

ingredienser:

400 g rabarber

2 msk vatten

3 matskedar råsocker

en nypa vanilj 

2 1/2 dl vispgrädde

250 gram mascarponeost

1 burk sötad kondenserad mjölk

Topping- bär eller hackade pistagenötter

 

Gör såhär:

Ska rabarbern i mindre bitar och koka ihop till en kompott med vatten, vanilj och socker. Det tar ungefär 10 minuter. Låt svalna.

Vispa grädden fluffig och tillsätt mascarpone och kondenserad mjölk. Häll i rabarberkompotten och rör om försiktigt.

Strössla över pistagenötter och häll i en form och ställ i frysen. Glassen är färdig efter ungefär 6 timmar!

 

Njut nu lördagen!

puss

Julia

  1. Maria skriver:

    Åh vad gott!! En fråga, ska man koka burken med kondenserad mjölk innan?

  2. Emma skriver:

    Hej! Var kommer er fina glasskopa ifrån?

    Tack för en fin blogg och vackra bilder!

    1. Men tack 🥰 Minns inte men gissar på lagerhaus 🍦

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..