ANNONS

Min godaste rabarberkaka!

/

(Innehåller en reklamlänk)

Betyget på denna kakan blev att det var bland det godaste någonsin. Inte illa. Jag använde mig av det HÄR receptet och gjorde om den något. Skriver ner den nya rabarbervarianten efter bilderna på världens godaste rabarberkaka!

Ja just. Rårörd vaniljsås till. Försvinnande god den också.

HÄR finns min fina ugnsform från Rörstrand. Till rabarberkakan, en ugnsomelett eller rotfrukter i ugnen kanske. Älskar den!

DSC_1308

DSC_1303

DSC_1300

DSC_1290

DSC_1280

DSC_1266

DSC_1265

DSC_1259

R A B A R B E R K A K A

i n g r e d i e n s e r :

225 g smör ( bryn smöret för extra god nötig kolasmak på kakan )

6 dl socker

4 stora ägg eller 5 små

4 dl skrädmjöl

2 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljpulver eller några nypor vanilj

3-4 rabarberstjälkar

1 msk potatismjöl

kardemumma efter smak

1 msk råsocker

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en form genom att smöra och bröa den.
Smält smöret och låt det svalna. Rör därefter ner socker, ägg, mjöl och vanilj i smöret. Blanda alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i formen.

Skär bitar av rabarbern. Sikta över potatismjöl, nymortlad kardemumma ( 1 tsk är mums ) och socker.Rör om och fördela därefter rabarbern i formen med smet. Grädda mitt i ugnen i ungefär 35 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna.

R Å R Ö R D   V A N I L J S Å S

i n g r e d i e n s e r :

2 äggulor

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl grädde

g ö r   s å h ä r:

Vispa grädden fluffig i en skål. Vispa äggulorna med socker och vanilj riktigt ordentligt i en annan skål. Häll i grädden och rör runt väl.

Sikta över florsocker och piffa med hallon eller jordgubbar. Men kakan är god precis som den är förstås.

puss

Julia

11
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00