Min godaste rabarberkaka!

(Innehåller en reklamlänk)

Betyget på denna kakan blev att det var bland det godaste någonsin. Inte illa. Jag använde mig av det HÄR receptet och gjorde om den något. Skriver ner den nya rabarbervarianten efter bilderna på världens godaste rabarberkaka!

Ja just. Rårörd vaniljsås till. Försvinnande god den också.

HÄR finns min fina ugnsform från Rörstrand. Till rabarberkakan, en ugnsomelett eller rotfrukter i ugnen kanske. Älskar den!

DSC_1308

DSC_1303

DSC_1300

DSC_1290

 

DSC_1280

DSC_1266

DSC_1265

DSC_1259

 

R A B A R B E R K A K A

i n g r e d i e n s e r :

225 g smör ( bryn smöret för extra god nötig kolasmak på kakan )

6 dl socker

4 stora ägg eller 5 små

4 dl skrädmjöl

2 dl vetemjöl

1,5 tsk vaniljpulver eller några nypor vanilj

3-4 rabarberstjälkar

1 msk potatismjöl

kardemumma efter smak

1 msk råsocker

 

g ö r   s å h ä r :

Sätt ugnen på 175 grader och förbered en form genom att smöra och bröa den.
Smält smöret och låt det svalna. Rör därefter ner socker, ägg, mjöl och vanilj i smöret. Blanda alla ingredienser till en slät smet. Häll smeten i formen.

Skär bitar av rabarbern. Sikta över potatismjöl, nymortlad kardemumma ( 1 tsk är mums ) och socker.Rör om och fördela därefter rabarbern i formen med smet. Grädda mitt i ugnen i ungefär 35 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna.

 

R Å R Ö R D   V A N I L J S Å S

i n g r e d i e n s e r :

2 äggulor

2 msk socker

2 tsk vaniljsocker

2 dl grädde

 

g ö r   s å h ä r:

Vispa grädden fluffig i en skål. Vispa äggulorna med socker och vanilj riktigt ordentligt i en annan skål. Häll i grädden och rör runt väl.

 

Sikta över florsocker och piffa med hallon eller jordgubbar. Men kakan är god precis som den är förstås.

puss

Julia

 

  1. Marie skriver:

    Hej, undrar lite över Elle, äter hon allt du bakar? Eller är det sockerfritt för henne? Tack för så trevlig blogg!

    1. juliak skriver:

      Hon äter alltsom vi andra äter 🙂 Tack för att du tittar in!

  2. Åsa skriver:

    Gjorde den nyss! Alldeles för söt:/ var det verkligen rätt med 6 dl socker?

    1. juliak skriver:

      Precis samma mängd procentuellt som till mina sega bärrutor. Jättegod tyckte vi☺️

  3. Lotta skriver:

    Ser ljuvlig ut! Tack för allt du delar <3 Lotta Strömsholm

  4. Lotta skriver:

    Åhhh den ser ljuvlig ut! Tack för allt du delar ❤️ Kram Lotta strömsholm

    1. juliak skriver:

      Tack för att du tittar in, KRAM!

  5. Helen skriver:

    Mums, denna måste jag göra, tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..