Avhärdning av plantor!

 

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

DSC_1273

Okej nu börjar jag ledsna lite på vår belamrade farstu. Och allt är mitt eget fel. Min familj måste ha världens bästa tålamod med mig. Jag menar, de måste snirkla sig fram för att ens ha en chans att få fatt i en jacka på morgonen…

Nåväl snaaart snart. Jag började avhärda mina plantor idag helt och hållet efter Paulinas råd.

Avhärdning är att ta ut sina små plantor. Så att de vänjer sig vid att vara där de ska sedan, nämligen ute. Man bör ställa de på ett ställe som är skyddat från vind och sol. Till kvällen och över natten tar man in plantorna. Efter några dagar kan man låta plantorna stå i solen några timmar och öka vartefter. Har man ingen bra plats utan sol så kan man använda sig av fiberduk istället som man tar bort en stund istället.

Såhär såg det ut idag utanför farstun! Hoppas på många tomatsallader och oändligt många knippen med trädgårdsbuketter.

IMG_1909

IMG_1908

Och såhär såg jag ut. Fortfarande jeansväder. Färdig med byxor nu faktiskt. Och superredo för alla ljuvliga klänningar och kjolar som bara väntar på bara ben vädret ju.

batch_DSC_1308

DSC_1301

Mina favvisjeans från Gina finns HÄR i en ny fräsch ljusblå tvätt. Toppen och hårbandet kommer från Lindex och finns HÄR och HÄR men i en fräsch blåvitrandig variant. Min kommer från fysisk butik.

Okej dags för lite kvällsjobb för min del. Har nog aldrig haft en såhär intensiv jobbperiod någonsin. Så enormt roligt men också utmanande minst sagt…

puss

Julia

 

 1. Helena skriver:

  Hej Julia!

  Tack för en ljuvlig blogg dom jag läser varje dag!💙
  Jag har en fråga ang luktärt. Jag har sått inne i småkrukor och undrar om de ska toppas innan man planerar om dem/ut dem?

  Stor kram Helena

  1. juliak skriver:

   Ja jag toppar alltid min luktärt. Följer du mig på instagram? Brukar lägga ut sådant i stories. Små korta filmer där jag visar just precis sådant 🙂 KRAM

   1. Helena skriver:

    Ok, tack för svar!🤗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..