Hallonpussar!

DSC_1292

DSC_1287

DSC_1286

 

DSC_1272

Häromdagen bakade jag och Belle hallonpussar. Syltkakor eller hallongrottor som de ju också kallas. Klassisk småkaka som är försvinnande god och perfekt att ha i frysen.

Här kommer receptet som vi använde!

 

H A L L O N P U S S A R

250 gram smör

1 1/2 dl socker

4 1/2 dl mjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl maisena

5 msk fast hallonsylt

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader. Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt mjöl, bakpulver och maisena. Rör eller knåda ihop till en deg. Rulla med mjöliga händer degen till bollar och lägg i formar på en plåt. Gör sedan en grop i varje boll och fyll med sylt. Skjutsa in i ugnen och grädda i ungefär 20 minuter. För de extra lilla piffat ringlar du över glasyr. Rör ihop en dl florsocker med en skvätt vatten eller citronjuice och rör om till en rivning konsistens.

Puss

Julia

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..