Måndagslistan!

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Men hej måndag igen. Jag skulle gärna dubbla antalet majmåndagar. Dröm!

Känner samma som förra måndagen. Stanna tiden nu snälla snälla…det är så ljuvligt ju.

En måndagslista i maj!

IMG_1928

IMG_1935

IMG_1930

IMG_1934

IMG_1929

IMG_1933

IMG_1932

IMG_1931

 

Helgen som gick!

Jag fick bilder och rapporter från Carlos som var en snabb sväng på Gotland. Pirret nu alltså! Skisser och mått på allt som mätas behövs har jag nu i min hand. Och jag funderar kring tapeter. Randigt väl? Så klassiskt och fint tycker jag. Bilden på den randiga tapeten sparade jag ner från Sandbergs.

Jag kände mig lite lätt tröttis på att vara hemma. Vattkopporna ni vet…så det blev en liten snabb tripp till godisbutik, Maxi och en loppis. Och som jag fyndade sendå. En lampskärm, en taklampa och ett gulligt litet blombord i jugendstil. Den får flytta med till Gotland tänker jag. Med ett par pelargoner på.

Körsbärsträden blommade som vackrast och jag plockade en ljuv trädgårdsbukett med narcisser, en blekrosa tulpan, hägg, spansk körvel, körsbärskvist och förgätmigej.

Jag flyttade ut minst hälften av alla små plantor från farstun till växthuset.

 

Jag!

Jag har jättemycket energi i vanlig ordning men är ganska stressad över att lyckas ro i hamn  jobb-barn-hem just nu. Jag har aldrig någonsin haft en så hög arbetsbelastning som just nu och det är 100% härligt och tacksamt. Branschen är oviss och jag vill kunna ha sommarlovsledigt så därför jobbar jag som en liten rackarns myra just nu.

Älsklingar!

Blandad kompott. Belle prickig Elle har fått skjuts in till stan där taxibåten ut till väntar. Diabetesläger ute på Ängsholmen. Jag är så glad för hennes skull och hoppas hon får nya vänner. Som vet exakt precis hur livet med Diabetes är.

Noell är superhängig ( ovisst vad det är ) så att ja, lite siså just nu.

 

Veckans planer:

Jobba, jobba och jobba! Texter och bilder till samarbeten ska skapas. Kläder, tjänster och inredning.

Kökslandet ska rensas färdigt så att alla blommor och grönsaker kommer ut i jorden snart.

Påbörja en ny rabatt för 1-åringar. Jag har ju mest rabatter med perenner men vill ha en som rymmer just 1-åringar också.

Om tid finns gå på en årlig superduperstor loppis som finns på Estö IP i Nynäshamn på lördag. Tips!

Tror nog att jag blir firad på Mors Dag. Hoppas så. Med fika, teckningar och kramar.

Packa lite mer till Gotland, tänker att jag skickar med någon möbel och porslin att äta från. Tallrikar och så.

Bli intervjuad för ett lokalt magasin. Ett porträtt av mig. Väldigt fint och jag känner mig smickrad.

Tipsigt!

Detta är gammal skåpmat jag vet. Men om någon mot all förmodan inte sett Maria Lang så är det mitt bästa läskigaste mystips just nu. Jag har inte sett färdigt alla avsnitt ännu. Puck i mitt hjärta! Och alla fina kläder och miljöer. Jag ser på TV sällan och väljer nooooga vad jag lägger tiden på. Men ja, Maria Lang, så värd att se på.

Drömmer om! 

Jag ger upp. Jag hittar varken skålar eller muggar på loppis som är helt hundra och även om skåpet med porslin svämmar över så är just muggar och skålar bristvara. Älskar Rörstrands Swedish Grace som finns HÄR hos Cervera. Får bli några skålar och muggar i vitt tänker jag.

Sängkläder.Kan man få nog? Älskar att jag nu snart har ett till hus att bädda fint i. Okej, de är målbilden för just nu bäddas det inte särskilt mycket men sen. De HÄR sängkläderna från HM är jag helt förälskad i.

batch_c6395d51-e28b-415f-b49d-935e12969449

hmgoepprod

Tacksam över!

Mitt liv. Så är det bara. Känner att allt är på sin plats och jag gör det jag vill av varje dag. Självklart har jag en vardag med situationer som måste redas ut och hanteras som jag kanske önskar ha sluppit. Det är ju en del av livet. Men varje dag är en på många olika sätt alldeles underbar dag för mig och jag väntar inte på någonting. Vardagen är älskvärd. Allt jag önskar är nu, idag. Och det är en lycklig känsla.

 

Hoppas ni får en varsam fin start på en nya veckan. Ta hand om er!

puss

Julia

 

 

 

 

 1. Karin skriver:

  Åh, jag håller verkligen med föregående talare 🙂 Så mysig här inne. Fin känsla. Inte märkvärdigt och provocerande, vackert men inte köphets och skryt. Precis bara fint. Tack! <3

  1. juliak skriver:

   Tänk att du skrev den här fina fina kommentaren precis efter en helt hemsk som jag inte ens tänker publicera. TACK. Kände mig lite lätt uppgiven…KRAM

 2. Hej finaste Julia,
  Jag har följt dig i många år men tyvärr en dålig ”lämna kommentar besökare” men nu måste jag bara få skriva det jag alltid känner här hos dig.
  Du gör mig Lycklig, Glad och Förväntansfull – alltid. Det spelar ingen roll hur vilsen eller tyngd man känner sig innan för när man väl läser dina fantastiskt hjärtliga, inspirerande, vackra och känslofyllda inlägg så blir man alltid full med värme och inspiration.
  Tusen tusen tack för att du är du och väljer att dela det med oss <3 – vardag som reklam alltid helhjärtat!

  Stor kram till dig 🌸

  1. juliak skriver:

   Attans vilken underbar hälsning. TACK vad glad jag blev nu. Stor kram till dig!💕

 3. Såå härligt med din gotlandsplanering! Helt rätt ❣️
  Hoppas vattkoppsdottern kryar på sig snabbt! Min 13-åring med vattkoppor blir troligtvis hemma även denna vecka.

  Sitter just nu i solen på altanen i sällskap av min lilla hund, och lyckas njuta lite mellan varven.

  Ha en fin vecka!
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..