Måndagslistan

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Hej nya veckan och dagar med sjuklingar som flyter ihop till ett enda sömnlöst töcken…

Dagens känsla. Trött. Vilken maj det blev sendå. Bara att härda ut men en liten måndagslista är väl ändå på sin plats? Ja såklart, ingen vardagsmåndag utan en måndagslista väl.

IMG_1939

IMG_1941

IMG_1940

Helgen som gick!

Sjukstuga. Inte så mycket mer än så. Vattkopporna blev en ytterst plågsam historia hos oss. Har faktiskt haft en riktigt ångestaktig känsla i mig flera dagar på grund av det här. Måtte det vända idag. Bådar inte så gott direkt. Jag kånkar runt på Juno fortfarande.

Jag gjorde alltså inte så mycket mer än att bära runt på Juno dygnet runt. Plockade åt mig årets första syrenkvistar och hittade knoppar på rosenbuskarna. Och blev firad. Med rosa prinsesstårta och en fin teckning. Fick ett fint bord också som står utanför farstun. Visar vid tillfälle.

Jag!

Typ slut. Maj var ju min mest hektiska månad ever och jag hade svårt att få ihop det. Och nu med sjuklingar hemma är det såklart desto svårare.Just nu känner jag mig som den mest eländiga mamma, fru och människa. En sak i taget och vips är maj över och barnen friska. Målbild.

Älsklingar!

Carlos är alldeles inne i sina skisser på Gotlandshuset, funderar och planerar. Mys! Noell och Juno superdupersjuka. Elle börjar bli bättre men har många dagar kvar hemma. Belle är redo för skolan!

 

Veckans planer:

Ta hand om sjuklingar och avboka typ allt annat. Lär bli minst en hel vecka till hemma. Hela maj blev ett enda långt vård av barn.

Hämta hem en husvagn. Har eg inga kommentarer på detta. Har liksom aldrig någonsin i hela mitt liv haft en tanke på att hänga i en husvagn. Vi ska ha den på Gotland under renoveringen. Är det sagt i alla fall…

Göra det allra viktigaste med jobbet. Få ut samarbeten och titta in till er om jag kan. En del administrativt måste betas av också. Får bli kvällsgörat. Inget utöver det kommer att hinnas med så ha tålamod med mig och bloggen är ni gulliga.

Packa några lådor till Gotland. Förmodligen åker Carlos ner en sväng.

 

 

Tipsigt!

2500645635

Den HÄR sjukt fina spegeln i modell större. Inte så lätt att hitta stora fina gamla speglar. Lyllos den som vinner budgivningen.

 

Drömmer om!

Den HÄR klänningen från Filippa K. Från samma ställe, finaste collegetröjan jag sett som finns HÄR i tre olika färger. Myser ofta runt i Carlos sweatshirts om helgerna. På tal om Carlos. Skulle gärna vilja ge honom den HÄR klockan från Samsung så skulle jag kunna tävla och vinna hehe över honom varje dag i dagliga steg och motion. Den HÄR gulliga klänningen från Gina Tricot skulle passa fint på Belle och Juno.

 

 

collage

Tacksam över!

Nu fick jag faktiskt fundera en bra stund. Ni vet när man har som ett mörkt åskmoln ovanför sig själv och nästan liksom vägrar att bli glad igen bara för att man ju faktiskt är på dåligt humör. Fast ja, humöret ÄR inte på topp och jag har så mycket oro och sömnbrist att jag inte känner mig som mig själv just nu.

Men okej. Jag väljer att känna tacksamhet över vårt Gotlandshus. Jag tror att den kan lyfta vår tillvaro något enormt. Som grädde på moset ni vet. Så tror jag att det kommer bli.

 

Hoppas ni får en pigg och fin start på veckan. Och om inte, så kommer allt att bli bra igen. Så är det ju alltid. Hur det blir vet man inte men allt blir bra, på det ena eller andra sättet.

puss

Julia

 

 1. Med sjukdom i familjen är orosmolnet en ständig följeslagare. Det vilar över en, dygnets alla timmar. Jag kan inte säga att molnet kommer att spricka upp med åren. Mitt moln har varit min följeslagare i 15 år i oförändrad form. Oron är med varje vaken timme, finns i bakhuvudet i varje handling och väcker mig fortsatt om natten. Det enda jag känner har avlastat mig är att skala bort det som tar energi. För mig har det handlat om mindre umgänge, färre saker, färre uppdrag, mindre stress. Saker som förr var viktiga och gav energipåfyllning blev med tiden istället det motsatta och gödde istället en trötthet. Sköt om dig själv helt enkelt. Det är så lätt för en mamma att glömma bort, hon ska ju hela tiden räcka till så många andra. Kram!

  1. juliak skriver:

   Tror du skrev något väldigt klokt nu. Känner likadant. Skalar av. Överlever. STOR kram till dig.

 2. Vill skicka en stor kram till dig Julia! Kämpa på, snart är ni ute på ” andra sidan” vattkoppsträsket och hela sommaren står för dörren!

  1. juliak skriver:

   Vi har kommit över det värsta jippiiiiie vilken seger 🙂 KRAM

 3. Sandra skriver:

  Hej.
  Vill bara tipsa om coolmousse som finns på apoteket ifall du inte prövat. Den svalkar och lindrar klådan. Wilmer är som sjukast just nu med miljoner prickar. Hoppas det vänder snart. Krya på er. Mvh grannen mittöver

  1. juliak skriver:

   Ja vi har den och alla barnen har fått utskrivet tabletter som stillar kläda . Men vilken pärs va? Hur kan det vara möjligt med SÅ många prickar. Glöm inte att fota utifall att det blir ärr, till försäkringsbolaget. KRYA på er💕

 4. Marita skriver:

  Å vilken tung maj för er, krya på alla! Snart är den riktiga sommaren här och du får känna njutning och lycka igen. Klänningen från Filippa k, jag dör nog lite för den, men har visst tillräckligt med klänningar säger en röst inom mig. Varmaste kramen

  1. juliak skriver:

   Åh samma här får drömma 🙂 KRAM

 5. This too shall pass!
  Snart (nåväl..) är ni igenom detta. Och du kan klappa dig på axeln för väl utfört arbete och mammeri. Så typiskt att du har mycket jobb nu, men försök trots det att ta det lugnt med just jobb.
  Och husvagnen, tänk vad barnen kommer tycka om det äventyret! Ni ska bara sova där, tänk så 😉!

  Är också mitt uppe i omgång två av vattkoppor. Min 13-åring är snart fri sina, och min snart 12-åring började igår…
  Tänker att vi tar en timme i taget!

  Världens största varmaste peppkram till dig Julia!
  /Caroline

  1. juliak skriver:

   Åååh hoppas det vänt för er? KRAM

   1. Hej!
    Det har vänt! Jippi!
    Dock är jag i Köpenhamn på egen semester. Behövde få andas lite efter en tuff vinter med min pappas plötsliga dödsfall.
    Så nu sitter jag på mitt hotellrum i pyjamas, äter blåbär och sippar på lite vitt!
    Imorrn lite mer äventyr i härliga Köpenhamn.
    Kram ❤️

    1. juliak skriver:

     Åh jag beklagar, vad sorgligt. Hoppas du fick mängder av härlig energi. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..