ANNONS

I min trädgård just nu och önskeblomman!

/

Juni i mitt hjärta! Det grönskar och den blomstertid är här på riktigt. Solvarma dagar med ljumna vindar blandas upp med kyligare där regntunga moln hopar sig och skvallrar om oväder.

Jag tycker om den svenska sommaren väldigt mycket. Lite av varje och allt är så ljuvt och vackert.

Jag tänkte att ni ska få se trädgårdsglimtar och en presentation av vad som blommar exakt just nu. Ganska bra med en runda såhär för egen del också. Inser att jag saknar en blommande pion just nu. Mina är på gång men en buskpion vill jag allt ha i min trädgård. En med blekrosa eller gräddgula blommor. Eller en av varje…

Okej åter till min trädgård. Såhär ser det alltså ut just exakt nu, den allra första junidagen.

DSC_1814

Först ut våra syrener.

DSC_1799-tile

Inte lika magnifik blomning som förra året men tillräckligt för att det ska dofta syren direkt när man stiger utanför dörren här.

DSC_1757

Syrenerna som jag föll pladask för när vi var här precis för femton år sedan visning. De knotiga gamla träden som bildade ett valv av blommor och doft när man gick in genom grinden. Precis som de gör idag.

DSC_1796

Men den hårda vintern vårt allra första år här tog syrenerna. Den sorgen alltså. Men nu är de så fina igen. Tid och tålamod…

DSC_1770-tile

En ny sandlåda. Vi håller loungemöbler, leksaker, plaspoolen och allt sådant skoj men inte allt för estetiskt tilltalande på altanen. Altanen har sin tid tänker jag. Är inte så förtjust direkt och har hellre något annat där men just nu är det praktiskt.

DSC_1768

På lilla kullen på ena gaveln av vårt hus är en syrenberså. Barnen brukar fika där ibland.

DSC_1721-tile

Vid ladan en kär perenn. Klassiker och given i en trädgård som tillhör ett sekelskifteshus tycker jag. Löjtnantshjärta. Vi har en vit och den blommar maj till juni. Så vacker och fin i buketter. Ger lite karaktär och vem äskar inte formen av ett hjärta?

DSC_1741-tile

En av mina favoriter sedan jag var liten.

DSC_1747

Förgätmigej.

DSC_1725-tile

Runt äppelträden och i en av de största rabatterna.

DSC_1715

Ett ljusblått hav.

DSC_1807

Någon form av Spirea möjligen? Finns i mängd vid jordkällaren.

DSC_1765

Häggen den blommar maffigt än.

DSC_1772

Nedanför har vi som en liten kulle, där barnen fikar ibland minns ni? Där växer dess gulliga vita blommor. Har tyvärr inte den blekaste aning om vad de heter dessvärre.

DSC_1756

Daggkåpan är en av mina favoriter. Bladverket och de limegröna blommorna är attans fina. Särskilt ihop med ljusrosa pioner. Jättehärlig plats för bin att dricka vatten fri också. Daggkåpan samlar som man på namnet kan höra dagg.

DSC_1708

Fint när den väller sådär på stengången. Detta är en alldeles vanlig daggkåpa. Ni ska få se jättedaggkåpan som har en nästan egen rabatt vid växtis.

DSC_1735

Såhär ser den ut. Maffig! Och den samsas med Spansk Körvel.

DSC_1736-tile

Den har jag för att den är vacker!

DSC_1744

Men det det är en örtväxt.

DSC_1728

Med smak och doft av anis.

DSC_1755-tile

Lite varstans har vi den mest bedårande narcissen som jag vet om, nämligen Actaea. Gammeldags med en doft som är absolut ljuvlig. Påminn mig efter sommaren, dessa vill jag ha ännu fler av. Har kanske gissningsvis 40 st men tänker att ett hav av dessa vore himla vackert.

DSC_1716

En liten nyplanterad ( förra året ) snöbollsbuske finns i den stooora rabatten.

DSC_1709-tile

Där finns även mängder av smultron. Som växer tillsammans med en låg rosa näva. Gulligt ihop.

DSC_1711

Lite daggkåpa har också blandats upp med smultronen. Charmen med en trädgård och det lärorika för mig som har en smuuuula kontrollbehov sådär. Trädgården gör som den vill. Hur mycket man än vill, drömmer eller försöker tukta den så är det ändå den som bestämmer.

DSC_1745

Och den här vitblommande skönheten till busken finns också där i stora rabatten. Namnet vet jag dessvärre inte, någon som kan hjälpa mig? Kan för övrigt påminna om att denna rabatten gjorde jag i ordning förrförra sommaren. Den frodas verkligen.

DSC_1723-tile

Ingen trädgård utan aklejor för mig. Dessa skira bedårande blommor. Jag har alldeles för få rosa så de vill jag gärna fylla på med.

DSC_1717

Och slutligen stormhattranunkel. Supergullig!

Ska bli spännande att se vad som blommar härnäst. Gissar på pioner och rosor.

puss

Julia

40
94

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00