ANNONS

Måndagslistan!

/

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Hej hopp den allra första juniveckan!

Fem skoldagar kvar till sommarlov. Kan knappt tro att det är sant. Ljuvligt och lite stressigt samtidigt. Har en del att stå i innan. Själv tänkte jag ta ledigt från och med midsommar någonting. Har struktur och ordning på mycket men inte ledigheter. Tycker det är så svårt att faktiskt vara helt ledig. Planerar att styra upp dagarna med förmiddagar hemma och så drar vi iväg på eftermiddagarna och hittar på något. Middag på stranden kan vara det mysigaste jag vet om.

Nåväl. Nu en kort vardagsvecka och jag är pepp och här kommer en somrig måndaglista kommer här.

IMG_1943

IMG_1944

IMG_1945

IMG_1946

IMG_1947

IMG_1948

IMG_1949

IMG_1950

IMG_1951

Helgen som gick!

Fylldes med våfflor till middag. Årets allra första svenska jordgubbar och sprutgrädde. Det är ungefär den drömmigaste middagen jag kan bjuda mina minsta älsklingar på förstår ni.

Belle susade iväg och mötte upp sin bästis för lek i kojan. Så gulliga de där två. Varsin korg med något nyttigt och något mumsigt som packades ner på eget initiativ. Ni ser hennes hatt susa iväg där bland sommargrönskan.

Min telefon plingade mest hela tiden med rapporter från Gotland. Ser ni den gulliga tapeten som kom fram? Ååhh…Själv tog jag fram lite prover som ligger här hemma och drömde mig framåt i vår renovering. Skulle göra sig i ett kök visst?

Jag gjorde ett städrejs i barnens lilla sommarhus. Juno älskar att leka där inne.

En ljuv trädgårdsbukett blev plockad och vi bakade en tårta. Den blev absolut ljuvlig så ni ska få receptet under veckan. Baka den till ett kalas eller som sommaravslutningstårta till exempel. Smakade ren och skär söt sommar.

Jag bytte sida i vår säng tillfälligt. Som alltid när Carlos är borta. Så trevlig utsikt. Annars får man liksom nöja sig med ingen utsikt alls hehe…Är de bara jag som har svårt att somna när inte hela familjen är samlad? Gillar inte.

En snabb loppstur med god skörd. Spegel till Gotland, tekanna som förmodligen också hamnar där och ett vackert fat. Så nöjd.

Jag!

Tippelitopp. Har känt mig frustrerad stundtals men får jag bara dessa tre dagar att komma ikapp på så är jag den mest harmoniska människa man kan finna. Typ. Känner mig väldigt pirrig inför sommarlovet, Gotlandshuset och min trädgård. Njuter så av alla blommor och väntar med spänning på allt som är på gång.

Älsklingar!

Vilken pärs. De har haft det så attans jobbigt var och en alltså. Nu är i alla fal alla åter där de ska förutom Noell som nog blir hemma någon dag igen. Han drabbades värst tillsammans med Juno men hon har återhämtat sig snabbare.

Veckans planer:

Jobba! Wow vilken känsla att äntligen få slå mig till ro dagtid och liksom bara få koncentrera mig på det jag ska. I några dagar i alla fall för det är kortvecka ju. Jag har fyra samarbeten att fota, filma och skriva texter till och sedan är det en och annan pappershög som ska jobbas undan. Det är skönhet, inredning, en god dryck och en rolig tävling som jag ska presentera för er framöver med riktigt härliga företag. Vill även hinna få ner matinspiration i försommarens tecken till er, kanske någon outfit och en ny trädgårdsrunda om ni vill.

Luncha med Carlos och prata ikapp ALLT om Gotland!

Fira Elles födelsedag – Hon fyller 12 år och det ska firas i trädgården precis som vanligt om vädret tillåter och så har hon önskat ta med sina bästa vänner på biomys.

Gotland – inte för mig men för Carlos. Det behövs en till vända för rivningsarbete. Jag och barnen åker ner så fort det är lite mer beboeligt. Utförlig uppdatering med bilder dyker upp här under veckan.

Besöka min väns relativt nyöppnade lilla vintagebutik Vintagevrån, ska bli så roligt! Har span på en korg.

Få ner dahliorna i jorden ute.

Göra färdigt det allra sista i kökslandet. Därefter är det fritt fram för mig att börja gräva på en ny rabatt, jippiiiiie!

Träffa Hannah, prata ikapp livet och barnen får leka. Längtar.

Jogga! Det har hamnat långt ner på prioriteringslistan under dessa krassliga dagar men nuså.

Tipsigt!

Okej nu får ni ett inte direkt häpnadsväckande tips kanske och förmodligen är detta något ni funderat kring redan…

Men njut stunden. Alltså vi är så värda sommar så att det inte är klokt vi nordbor. Ett pirr och känslan av att livet. Jag kan ju inte vara ensam om den känslan? Det behöver inte vara så märkvärdigt. En skål med jordgubbar och varma mackor till middag. Stanna upp och känna doften av syrenerna sådär innerligt och på riktigt. För visst hastar man sig genom mycket för att hinna med…

Men att ta en stund i sänder och påminna sig om att njuta lyckliga stunder är mitt måndagstips till er. Den taktiken har hjälpt mig så inga gånger och har blivit till ett sätt att leva på för mig. Kanske lite svamligt, men tänk på det. Det vi har är här och nu.

Drömmer om!

En randig tröja från Filippa K som finns HÄR och ett par marinblåa Supergas som finns HÄR. Klassiker att känna sig fin i vilken känsla man än har för dagen. Märker att det är där jag hamnar för det mesta och det behöver absolut inte vara trist att vara klassisk och bekväm i sin klädstil. Vad slår en vit tisha och ett par jeans egentligen?

b (11)-tile

Tacksam över!

Jag skriver som jag gjorde på instagram igår. Alla mina husdrömmar är nu uppfyllda. Jag har ingenting mer att önska. Bara att älska. Och det är verkligen något att vara tacksam för.

Hoppas er veckostart är snäll och härlig på alla vis.

puss

Julia

4
74

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00