ANNONS

Recept på den godaste jordgubbstårtan någonsin!

/

Alltså jag kunde inte sluta knäppa bilder på den här försvinnande goda skapelsen som jag och Belle svängde ihop i helgen. Jag menar, jordgubbar, förgätmigej och grädde…det blir inte fel. Varken smakmässigt eller på bild.

Jag utnämner härmed den här Himmelska Jordgubbstårtan till juni månads allra mest underbara tårta som passar fint till kalas, skolavslutning eller midsommar. Receptet fann jag hos bästa Frida. Väl värd att baka och samtliga barn gav den 10 av tio möjliga poäng. Inte så tokigt med andra ord.

DSC_1667

DSC_1658

DSC_1652

DSC_1651

DSC_1650

DSC_1640

DSC_1634

DSC_1629

Recept Himmelsk Jordgubbstårta

10 bitar

Ingredienser:

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl potatismjöl

1 dl vetemjöl

1 tsk vaniljpulver

1.5 tsk bakpulver

Fyllning:

4 dl vispgrädde

200 g naturell färskost

1.5 dl florsocker

1.5 tsk vaniljpulver

500 g jordgubbar skurna i småbitar

Tårtbotten – Gör såhär

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform ( 18 cm ) med höga kanter med smör och bröa med kokos eller ströbröd.

Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt fem minuter med en elvisp.

Tillsätt därefter de torra ingredienserna och vänd försiktigt runt till smeten är slät och fin.

Häll i formen och grädda i den nedre delen av ugnen i ungefär 40 minuter.

Låt kakan svalna helt och skär den i tre eller 4 delar.

Fyllning – Gör såhär

Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig. Vispa sedan upp färskosten med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbarna och rör ihop. Blanda ner blandningen i vispgrädden och vispa till en smet med en ballongvisp.
Tag fram tårtbottnarna och lägg den tjockaste botten på ett tårtfat. Lägg på ett lager med jordgubbsfyllning och lägg sedan på nästa botten. Upprepa till sista botten är på plats och spackla sedan tårtan med resterande fyllning. Piffa med bär och blomster!

9
68

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00