Tisdagspastan!

(Innehåller två reklamlänkar)

DSC_1780

DSC_1776

DSC_1767

 

batch_DSC_1765

 

 

Häromdagens lagade Noell en vegetarisk Pasta Carbonara. Supergod (och fin visst?) så ni ska få receptet av mig som är hämta från den HÄR boken. Portionen under tian. En av kökets måste böcker tycker jag. Näringsrik, vegetarisk ( bra för miljön) och billig mat. Älskar!

Och juste. Duken i linne med gula solrosor. Den finns nu på H&M:s rea. Fyndtillfälle med andra ord. HÄR finns den.

 

R E C E P T   P A S T A   C A R B O N A R A

Ingredienser för fyra portioner:

600 gram frysta gröna ärtor

4 dl valfri grädde

1 grönsaksbuljongtärning 

2 gula lökar 

1 tsk rökt paprikapulver

pasta 

olja

 

Gör såhär: Koka upp vattnet till pasta. Hacka löken fint. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs den gula löken i oljan samt paprikapulvret. Låt fräsa på medelvärme i några minuter.
Häll i grädden och smula ned buljongtärningen. Lägg i ärtorna. Koka pastan och när den är nästan färdig, häll av vattnet och lägg pastan i stekpannan med såsen. Låt puttra tills pastan är färdig.
Smaka av med salt och svartpeppar. Hyvla över parmesan eller något vegansk alternativ om så önskas. Klara färdiga mumsa!

puss

Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..