Jag är ingen kundtjänst!

DSC_1449

 

Hej hopp!

Ok jag antar att jag inte kommer undan utan måste ge min synpunkt på den diskussion som pågår i förra inlägget bland kommentarerna. Undviker ju tjafs och diskussioner sååå. Tycker livet är knepigt som det är ibland och minsta lilla tjafs då drar jag. Dålig egenskap möjligen men jag orkar liksom inte. Om jag inte känner att jag betett mig illa för då säger jag förlåt och försöker lösa situationen. 

För det första, jag tycker ändå att det är skönt för er som har synpunkter på att min blogg har för mycket reklam, försämrats osv att DET är ett problem. För det är ett så litet och betydelselöst i det stora hela. Min lilla blogg så att säga. Själv dealar jag med ganska tunga saker dygnet runt och den fritid och energi jag har lägger jag på sådant jag älskar och skulle aldrig i hela mitt liv framföra kritik på internet helt enkelt för att jag väljer glädje och lycka i det jag kan styra över själv. Hänger ni med?  Såvida jag inte vänder mig till en kundtjänst möjligen. När jag betalat för en tjänst eller vara som inte fungerar eller uppfyller förväntningarna. Möjligen att jag vid ett sådant tillfälle framför kritik på Internet.

För det andra så är jag helt okej med synpunkter och är benägen att hålla med om att den reklam som rullar här i form av annonser kan upplevas störig. Mina samarbeten däremot är det jag som personligen utformat och tackat ja till. Samt lagt ner hjärta och tid på. Alltid. Jag har på ett par dagar tackat nej till två välbetalda samarbeten för att de inte passar mig eller er. 

 

Jag anser att det inte är riktigt genomtänkt att ge kritik som jämför min blogg med hur den var när jag inte hade den som min inkomstkälla?! I drömmarnas värld så skulle min blogg vara helt fri från mer eller mindre styrda arbetsuppdrag. Skulle inte ha några problem alls med att fylla mina dagar om jag inte jobbade. Älskar ju att baka, påta, måla, läsa och har en stor familj att ta hand om. Men eftersom jag är en självständig kvinna och ALLTID varit det samt inte har en bebis hemma + mammadagar att ta ut och inte är ekonomiskt oberoende så arbetar jag idag heltid med min blogg och Instagram. Eller nej förresten, som egenföretagare arbetar jag mer såklart. Annars hade jag ju aldrig kunnat göra det här. Tro mig. 

Mina drömmars jobb och tillvaro. Tacksam varje dag. Och stolt över det jag lyckats åstadkomma utan att trampa på andra längs min väg och vara precis den jag är. Aldrig någonsin har jag försökt ta efter andra eller sola mig i andras glans. Eller hur man nu säger hehe…jag är ursäktad i och med att jag inte har svenska som modersmål visst? Jag är jag och jag avviker aldrig någonsin från min egen väg när de kommer till något.

Konsumtion! Yes jag är en del av det. Blandar gammalt med nytt precis som alltid. Helt klart mer vintage idag än för 10 år sedan och handlar mer medvetet och långsiktigt. Men, jag ÄLSKAR hudvård, kläder, inredning, böcker, smycken osv. Det kan man tycka vad man vill om men det är jag och sådant jag fyller mitt liv med. Lika mycket som jag njuter av att baka den godaste sockerkakan och plocka mina buketter en efter en sommaren lång.  

Att kritisera min verksamhet blir personligt.  Jag är mitt företag. Jag har ingen assistent eller kundtjänst. Det jag skriver här är mina ord. Det här är jag. Jag är en jordnära människa, jag är mamma till fyra barn varav en har en allvarlig sjukdom som vi vårdar dygnet runt, jag är fåfäng och ytlig, jag är lycklig, jag är inte felfri, jag känner sorg, jag är tillfreds med nuet, jag drömmer om framtiden , jag är besatt av blommor och jag äter alldeles för mycket godis. Bloggen är både privat och personlig men kom ihåg att det är livsglimtar.

Hursomhelst. Jag tar till mig tankar och åsikter som är sakliga med god ton. Jag är inte riktigt där ännu att jag kan välja och vraka allt för mycket bland mina kunder eller höja arvoden ( det där med ibland löjligt låga arvoden är en helt annan historia men det kan vi ta vid annat tillfälle ) men jag har försökt balansera samarbetsinlägg med betalda klicklänkar och helt reklamfria inlägg så gott jag kunnat. Vissa månader sammanfaller alla samarbeten dessvärre.

Man kan alltid utvecklas, fundera, förbättra, förfina och göra om. Tur det. Just nu känner jag mig väldigt nöjd med innehållet här. Mina synpunkter finns kring layouten och den kan jag inte påverka själv.

 

Jag blir varje gång ganska paff när det trillar in negativa kommentarer. Där det ifrågasätts både det ena och andra, klankas ner eller som just nu då åsikter kring reklam. Jag tänker först att hur kan man reta sig på mig? Sedan inser jag att fasen alla kan faktiskt inte tycka om mig ju. Det bästa är att man själv kan välja vem man umgås med på sin fritid. Om det nu är vänner eller någon på Internet.

Ok det var nog det jag hade att säga om saken.  Kram till er och som någon nämnde, min blogg är ingenting utan er. Ni ge mig väldigt mycket dagligen både här och på Instagram. Jag utgår från mig själv när jag skapar innehållet som jag delar. Ge mig gärna saklig konstruktiv kritik om det nu känns jätteviktigt att göra det. Annars är jag gärna utan faktiskt. Känns bara obehagligt, konstigt och ogenomtänkt att lämna negativa kommentarer efter sig till en människa man inte känner. Men finns det en omtänksam tanke bakom med ett förslag på hur jag skulle kunna förbättra mig, bara att dela! Till exempel om ett typsnitt är svårt att läsa, önskemål på inlägg eller så…

Annars så önskar jag er en riktigt härlig dag! Fyll den med sådant du kanske måste, och resten med sådant du mår bra av.

❤️ Julia 

Ps, Ses lite senare med en trädgårdsrunda!

 1. Anna skriver:

  Brukar alltid tänka: ”Har man inget snällt att säga är det bättre att vara tyst!”
  Hejja dig Julia! Älskar din blogg och har följt den sedan du startade den. Klart den har ändrats genom åren, men det är ju tidens gång. Tycker bloggen är fantastisk, tack för allt du delar med dig av!!! Vet att du inspirerar många med mig och de som inte tycker om din blogg behöver ju inte läsa den!!!
  Ha en riktigt skön sommar!!!
  Kram

 2. Lisen skriver:

  Jag gillar din blogg för att den är ärlig, vacker och inspirerande. Ser jag något som jag gillar så är det ganska bekvämt att bara klicka där och komma vidare till ex inköpsställe. Det sparar ju tid för mig och gynnar dig så det tjänar vi båda på. I alla fall fortsätt med det du gör du är en stor inspirationskälla på många sätt❤️.

 3. Gillar alla inlägg, även reklam! Tycker du gör det superbra! Och har köpt grejer du tipsat om också 😊

 4. Emma skriver:

  Hej Julia!
  Synd att du ens ska behöva förklara dig.
  Vi som fattar, fattar allt det där redan 😉
  De som irriterar sig kan välja att sluta läsa. Vi som njuter fortsätter.
  Tack för att du ger mig och många många andra så mycket varje inlägg 😊
  Trevlig sommar! 🌸

 5. Erika skriver:

  Tycker att du presenterar dina samarbeten på ett mkt fint sätt och som passar väl in i din blogg. Uppskattar att få ta del av dina vardagsglimtar så stort tack för det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..