Ängamat!

Sommarmat när det är som allra bäst. Ängamat och nybakat bröd.

Gillar ni?

HÄR hittar ni världens bästa brödrecept och receptet på soppan kommer nedan.

 

DSC_2055

DSC_2054

DSC_2052

DSC_2051

DSC_2057

 

Ä N G A M A T

Ingredienser:

2 morötter i mindre bitar

200 gram sockerärtor

färskpotatis som halveras till önskad storlek

blomkål ( jag brukar ta en halv )

2 msk vetemjöl

5 dl mjölk

1 buljongtärning

salt och peppar

Gör såhär:
Koka upp vatten och grönsaksbuljongtärningen. Koka först potatisen några minuter. Lägg sedan i blomkål och morötter och koka färdigt. Ärtorna tillsätts allra sist och behöver inte koka mer än en pyttestund.
Sila bort grönsakerna och ställ åt sidan. Buljongen sparas i en kastrull.
Vispa ut vetemjölet i lite mjölk. Koka upp resten av mjölken och buljongen.Vispa ner redningen och sjud soppan 5 min. Lägg i grönsakerna igen och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

 

Ses imorgon igen.

puss

Julia

  1. Hej! Tack för recept! Det här ska prövas Idag! Den här soppan var min favorit som barn. Är det 5 liter vatten som ska vara med eller hur mycket vatten brukar du ta? Ska bli så kul att pröva det här receptet.
    Ha en skön lördag! ❤️
    Kramar Johanna

    1. juliak skriver:

      Se det som inspiration. Jag brukar ta så mycket vatten att grönsakerna täcks och liiite till. Hoppas du gillar, man måste inte heller reda av om man inte vill. När jag har brådis kokar jag upp allt i buljong och adderar till mjöl efteråt som får koka upp en kortis. Kram❣️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..