Gotlandsfynden!

Bilder på Gotlandsskatterna kommer här! Jag har egentligen bara en favvis till butik än så länge. Har ju inte hunnit besöka så många och de loppisar jag varit på är sådana små längs vägen ni vet. Nästa år siktar jag in mig på lite större happenings när det kommer till auktioner och loppisar.

Nåväl. Redo för att se vad jag hittade?

IMG_1394

Först ut tre par nystickade raggisar till kyliga dagar. Till mig, Belle och Juno. Ska hålla utkik på tre par till såklart. Och en tapetrulle med härlig gränvitblommog tapet. Till något pyssel och julklapparna kanske. Detta hittade jag på en liten loppis längs en väg jag inte längre minns.

DSC_2192

En trave pedantiskt skötta kökshanddukar i linne. Så fint med ränder. 10 kr styck på Röda Korset i Slite.

batch_DSC_2188

 

 

Den gulliga vita duken från samma ställe för en tia den med.

DSC_2191

En lampa med nybytt el och en tumstock som jag ska gömma. För vad är det egentligen med tumstockar och skruvmejslar. Puts väck borta när jag som mest behöver de…hmmm. Fyndade dessa på en liten loppis i Slite. En femma styck. Som hittat visst?

DSC_2193

På vägen ut till Smöjen för att bli fascinerade av kalkstensbrott och vindkraftverk så stannade vi vid en liten loppis. Det finns alltså väldigt gott om små loppisar längs vägen. Ungefär överallt. Så mitt tips är att se till att det finns dryck och ätbart i bilen så att medpassagerarna orkar med alla stopp längs vägen. För att bibehålla det goda humöret ni vet.

batch_DSC_2197

Men i alla fall. Där hittade jag ett drömbord som inte var till salu. Och  det här. En duk eller ett lakan kanske med vitsippor. Kaffeservis med väl tilltagna koppar från Rörstrand. Ett litet lakan. Juno och Belle leker ganska mycket docklekar och det är perfekt att fynda textilier som de kan bädda med. Och slutligen en stor linnehandduk.

batch_DSC_2195

 

Jag gav ungefär 200 kr för detta. Inget tokfynd men ändå nöjd särskilt med tanke på den fina servisen. Kopparna är mer tekopp i storlek och det är himla svårt att hitta större äldre koppar.

DSC_2187

Från Fint & Fult som på stört blev min favoritbutik köpte jag två klänningar.

batch_DSC_2184

 

Den här rutiga till Belle.

batch_DSC_2178

 

 

Och den här blommiga till Juno.

DSC_2171

 

 

Och vasen i blekgrönt från Uppsala Ekeby. Detta är ju lite mer kostsamt men det är för mig absolut underbart att få botanisera i en butik med väl valda saker. Monica som driver butiken har tagit in ett absolut ljuvligt sortiment av vintagekläder för barn. Ville ha allt och en bebis att klä det allra gulligaste minsta i. Får nöja mig med detta.

Kunde inte låta bli de fina fatet trots att jag egentligen har satt upp en regel om att fat köps endast om de är superduperbilliga och väldigt speciella.

Men men.

Jag har paxat en spegel där som jag hämtar upp när jag är nere nästa gång. Som blir väldigt snart för biljetterna är bokade jeeeeij! Carlos åker redan imorgon.

Måste bara berätta att när vi susade in där på gårdsplanen 20 minuter efter stängning så blev jag så varmt välkomnad ändå. Fick ta mig en runda i butiken bäst jag ville och med fick jag också en limpa och dagens bullar som inte gått åt. HUR trevligt?

Har du någon favorit? Min är nog ändå femkronors lampan. Och klänningarna. Åh.

Nu ska jag plocka undan det värsta sommarlovsstöket här. Vi ska få röster och lite senare åker Carlos till Gotland.

puss

Julia

 1. Marita skriver:

  Visste att du skulle älska fint o fult. Kramisar

  1. juliak skriver:

   Men jaaa underbar butik ju! kram

 2. Monika skriver:

  Fina saker! Mina favoriter är kökshanddukarna och vasen.
  Kram Monika

  1. juliak skriver:

   Mmmm härliga saker 🙂 KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..