ANNONS

Somrig packning och melankolisk sensommartid som väntar…

/

(Inlägget innehåller en reklamlänk)

Godmorgon hjärtan!

Idag är det den stora packaredagen. Längtar tills vi flyttat hem för gott på Gotland. Alltså jag menar sådär så att man vet att regnkappan alltid hänger där på kroken och att det i linneskåpet står en trave nytvättade handdukar och så…

Vi flyttar inte dit för gott  ( ännu… ) men kommer ju ändå att ha vårt andra hem där. Blir pirrig när jag skriver så. Vårt andra hem!

Men tills dess ett hysteriskt packande. Jag är bra på att packa. Men hysterisk hehe…Vill att allt ska kännas helt perfekt med packningen och att ingen ska sakna en endaste grej.

Delar av min packning ser ut såhär. Ganska somrig…

DSC_2218

Blommor från trädgården följer med. En bukett till mig och en till grannfrun. Hon tycker också om blommor. Såklart.

batch_DSC_2224

Ett vintagelakan med hålbroderi. Mitt bästa broderi om jag måste välja.

DSC_2226

Färgprover till linneskåpet och ett halsband form som en snäcka från Blue Billie som finns HÄR.

DSC_2223-tile

Med mig har jag även en bedårande baddräkt med knappar som hänger där på stolen från Seaquelle.

DSC_2484-tile

Häromdagen kom en somrig present till mig från Kappahl! En stråhatt, kofta, tunika ( den vita som skymtar i bild) och det tvådelade setet som jag absolut älskar. Kommer att bo i den på Gotland. Tycker ni om?

Jag lägger ut länkar till både setet och tunikan då flera undrat inne på Insta.

DSC_2500

DSC_2479

DSC_2496

DSC_2498

DSC_2494

DSC_2492

DSC_2490-tile

DSC_2475-tile

Byxorna finns HÄR, linnet HÄR och tunikan HÄR.

batch_DSC_2262

Förresten. Var ju hos min Bästa Binge häromdagen och hittade några riktig skatter. Sjukt nöjd faktiskt.

DSC_2265

En papplåda.

DSC_2266

Med silverfärgade glaskulor. Till julgranen. Det är förstås nu man fyndar sådant. Ur säsong ska man vara. Precis som när vi köpte vårt hus på Gotland. Vem går ens på en visning den 22:a december? Jo Carlos. Och ingen annan.

DSC_2255

Två böcker med bilder som inspirerar mig mest av allt alltid. Visste ni förresten att jag på min och Carlos andra dejt släpade med honom till Nationamuseum och en utställning med just temat Impressionisterna. Det har liksom alltid varit min favorittid när det kommer till konst. Carlos var inte lika tagen men vi var tagna av varandra i alla fall. Sådär oerhört passionerat nykära ni vet…

DSC_2259

Det blev även precis vad jag letat efter nämligen en äggdelare. Ett krus från Rörstrand som följer med till Gotland, ett litet fat som även det ska vara på Gotland.

batch_DSC_2277

Och slutligen ett kortspel i miniformat. Så söt. Fyndad av Belle!

Annars då? Jag känner allt möjligt i mig just nu. Det är ungefär ett år sedan som läkaren tog mig åt sidan och bad om en stund med mig. Jag var själv med alla barnen den dagen på sjukhuset hos pappa.

Läkaren berättade att pappa ska få flytta upp en våning. Och det blev en början på det som blev slutet. Palliativa avdelningen blev platsen jag var på varje dag tills den dagen pappa gick bort. Vård i en människas slutskede.

Jag har den tiden så nära inom mig. Så nära hjärtat så att det brister om och om igen utan att någon märker någonting. Tiden går, livet går vidare. Men alla ha vi våra sorger och brustna hjärtan att leva med. Tiden lindrar ingenting. Smärtan är densamma men i en annan skepnad.

Nåväl. Jag tänker att sensommaren för alltid blir en sådan period i mitt liv. Lite melankolisk. Minnen som kryper fram, känslan av hur det var som blir påtaglig på ett helt annat sätt när man upplever en viss årstid och med den alla minnen igen från hur den en gång var. Förra hösten var absolut vedervärdig för oss med pappas bortgång och Elles akuta insjuknande i Diabetes.

Det är vad det är men en sak vet jag. Livet pågår inte i en oändlighet och den stunden jag har här förvaltar jag väl. Även om inte allt är konstant lyckligt så passar jag på att njuta av de stunderna så innerligt. Skalar bort och fyller på. Jag ger och jag tar. Och glömmer aldrig bort mig själv. Det är viktigt.

Ok, nog om det. Den stora packaredagen alltså. Och så var det ett gäng ärenden också som ska göras. Flytvästinköp bland annat. Vi har köpt SUP-brädor som vi ska ha på Gotland och Juno sätter inte sin fot på en om hon inte är utrustad med flytväst. Helst någon form av koppel också för den delen hehe…virvelvinden ni vet.

Njut dagen!

puss

8
110

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00