Sommarlovslistan

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Direkt från lilla huset på Gotland 🐚

Godmorgon gullisar och här får ni veckans sommarlovslista som tidig morgonläsning. Brukar ni förresten kika in på morgonen eller kvällen? Jag tycker själv att det är mysigt at mötas av ett nytt inlägg på morgonen som är dagsfärskt.

Nåväl. Här kommer listan!

Och juste. Sista saken jag skulle säga innan vi kör listan är att vårt hus ligger i Slite. Är skruttigt men rymmer hela vår stora familj och har ett perfekt läge då jag älskar norra Gotland. Fått en del frågor om just var vi köpt huset.

 

IMG_1498

IMG_1509

IMG_1508

IMG_1495

IMG_1496

IMG_1497

Helgen som gick!

Fyllde vi med väldans massa strand, sol, SUP och sjukt god Indisk mat. Alltså jag är ingen älskare av Indisk mat, har aldrig varit. Men denna maträtten alltså herregud. Så pass god att jag packade in barnen i bilen ( Carlos var i Klintehamn och träffade kompisar ) och åkte dit igen dagen efter bara på grund av sådant sug alltså. Ställe ligger i Fårösund och ligger rätt trist till precis vid vägen. Men. Den här maträtten alltså. En grym med friterad tofu, mängder med lök, paprika och ingefära. Mmmm måste försöka googla fram liknande recept och laga hemma.

 

Veckans planer:

Fota två samarbeten och det är det enda i jobbväg förutom att titta in till er såklart.

Hämta upp en spegel jag lagt undan på Fint & Fult.

Kvällsdopp i Blå Lagunen ( dagtid är det väldigt mycket folk ).

Slipa skåpet som ska stå i sovrummet och i den bästa av världar även grundmåla den och bestämma färg.

Gräva ner rosor.

Hejja på Carlos som ska fixa lite med köket.

Njuta.

 

1-2-tile

Klädtips!

Susade in på Lindex innan vi åkte hit och hittade tre pärlor. Kunde inte riktigt fatta några beslut just då utan köpte det jag skulle ha ( hårsnoddar ) men måste tipsa vidare till er.

Ljusblå jumper hittas HÄR, den mörkblåa HÄR och gula klänningen finns HÄR.

IMG_1499

Gulligaste promenadslingan!

Finns i Slite. Jag lovar. Ni ser ju? Ni hittar den genom att ställa er utanför Hotell Slitebaden och sedan går ni till höger och direkt upp till vänster upp för en backe. Då går ni förbi hotellets bakgård. Därefter följer en helt magisk lite promenadslinga som tar dig ner till havet och Café Medusa och de gulliga badhytterna jag pratade om igår. Utsikten mot Enholmen och ljuset var bland det vackraste jag någonsin skådat. Ser ni Juno och Belle? Som en saga, visst?

IMG_1511

Veckans tröttis!

Alltså jag är inne i en sådan semesterfeeling att min stora kamera bara fått vila nästan hela tiden. Hoppas ni är okej med halvdana mobilbilder just nu. Jag är glad att jag lyckas hålla reda på fyra barn med allt som jämt ska vara med. En stor kamera är överkurs. Men blir ändå lite trött på mig själv då den insatsen är värd en hel del, att få riktigt fina bilder…

IMG_1512

Drömmer om!

Vore riktigt trevligt att få till en resa hit i höst. Frågan är bara hur kyligt vårt kalkstenshus är då…? Våra kakelugnar ska sättas om och vedspisen fungerar inte. Tror det blir för himla ruggigt alltså men vore sååå heligt att få skörda frukt från vår trädgård och uppleva hösten här.

Ok, sisa pangdagen här med hetta och sol så vi kör nog en dag till på stranden efter frukost på hotellet.

puss

Julia

 

 

 1. Hej!
  Härlig läsning. Härstammar från Slite på min mammas sida. Har så många barndomsminnen därifrån.
  Kram Susanne

 2. Gunnel skriver:

  Godmorgon
  Härlig läsning på morgonen, det är bästa tiden. Jag läser och följer dig mest för du är lite ”vanlig” och även visar motgångar på ett naturligt sätt. Det är inte farligt att visa sorg utan en kan ha en balans i det stora hela. När Ens barn är sjuka är det ju det som smärtar mest MEN det finns så mycket glädje som lyfter livet mitt i allt.
  Sedan har du fina bilder i inläggen, det gillar jag.
  🐞🦋🐝🌸🤗😎

  1. juliak skriver:

   Gullig du är och jättefin hälsning, tack! KRAM

 3. Sofia skriver:

  Så mysigt sommarlovsliv! 👌🏻 Undrar en sak angående stugan och renoveringen iom att vi själva funderar på något liknande. Förstår om du inte vill svara, men frågar ändå så får du välja själv. 🙂 Undrar lite kring budget runt ett sådant renoveringsobjekt. Vad får man räkna med totalt, vilka delar är dyra poster (dvs vad ska man se upp med när man tittar på stugor i behov av mycket omgörning) och vilken tidsplan bör man ha?

  1. juliak skriver:

   Det är svindyrt. Ungefär så 😀 I och med att vårt hus saknar vatten och avlopp så blir den posten hög. Samma lika med taket som är genomruttet. Kostnaderna är ju helt beroenden av om man lejer bort eller gör delar själv. Material i sig är också väldigt dyrt. Vi som gör mkt själva kommer dock ner i pris och kände därför att huset är ett bra köp trots skicket. Ett liknande hus i ett bra skick skulle vi inte haft råd att köpa.

   Jag har supersvåra att ge exakta summor helt enkelt för att jag inte riktigt vet.

   KRAM

 4. Hanna skriver:

  Morgonläsare:) och du är lika morgonpigg som jag, vilket jag älskar!
  Fantastiskt litet hus ni har. Njut av semestern!

  1. juliak skriver:

   Tack söta🥰

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..