ANNONS

Godmorgon från sovummet på Gotland!

/

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Godmorgon från ett av de vackraste rummen jag vet om i hela världen!

Kanske inte rent objektivt sett men rummet betyder så himla mycket för mig. Det är så mycket mer än bara ett sovrum.

Den är lika med uppfyllda mål och drömmar, den har en fantastisk energi och ett ljus jag aldrig upplevt förr. Den har lagt sig som ett mjukt täcke om hela mig det här huset. Plåster på sår som nu blir läkta. Jag kan ge mina barn något jag drömt om så länge.

Såhär ser det i alla fall ut i vårt sovrum just nu. Mitt objektiv är fantastiskt men lyckas inte fånga mer än såhär. Ska bli flitiga på att byta till mitt standard som jag kan zooma in och ut iallafall när det kommer till att fota helhetsbilder.

batch_DSC_2483

Jag har skapat en sval men ombonad känsla genom att ha ett generöst överkast och stora kuddar. Sänggaveln är den billigaste varianten från Ikea som jag klätt om med ett linnepåslakan. Man tager vad man haver ni vet.

Med någon form av gardiner och en större matta kommer känslan att bli ännu härligare tänker jag. Färgerna går i vitt, blått och natur än så länge.

Stora linneörngott köper jag HÄR på H&M.

batch_DSC_2520

Där har vi skåpet.

batch_DSC_2481

Förmodligen kommer en fåtölj att få stå där istället och skåpet får flytta till en annan del av rummet.

batch_DSC_2504

På lilla skrivbordet inspirerande böcker och ett fat att lägga smycken i. Konstnärsdrömmarna är vid liv för alltid.

batch_DSC_2488

På min sida av sängen. Det mesta i rummet är vintage.

batch_DSC_2477

Förutom sängen, bordslampan och taklampan som kommer från Lampverket. Världens finaste lilla lampbutik alltså.

batch_DSC_2518

Där ser ni gaveln, fin visst? Somriga blommiga sängkläder i bäckebölja från Hemtex och linnepåslakan i en underbar blå nyans från H&M som ni hittar HÄR.

batch_DSC_2516

25 kronors stolen som jag fyndad depå en loppis i Rute. Sitsen är hemma och väntar på att bli klädd. Lite sugen på ett grönmönstrat tyg.

batch_DSC_2479

I äldre hus saknas ofta förvaring. Så skåp och byråer är välkomna.

batch_DSC_2514

Ett litet bord har kommit på plats. Trevligt med ett skrivbord i sovrummet tycker jag.

batch_DSC_2508

I linneskåpet!

batch_DSC_2500

Alltså det här mina vänner är jag riktigt stolt över. Alldeles i smyg har jag lyckats piffa fönsterbrädan. Kanna + duk är eventuellt det mest onödiga piffet som finns och inte alls poppis hos min älskling hehe…Prydnadsdukar, piedestaler och tallrikshyllor är det värsta. Själv älskar man ju.

batch_DSC_2496

Gillar ni figurer? Jag älskar. Tycker det är så himla fint.

batch_DSC_2492

Vintagefynd från ön! Närmare bestämt Fint & Fult som är en så himla härlig butik.

batch_DSC_2476

Svårt att återge färgen här på bild men väldigt vackert gråbeige. Sval och sofistikerad.

batch_DSC_2494

Carlos sida av sängen.

batch_DSC_2525

Och skruttiga men vackra kakelugnen.

batch_DSC_2524

Är det inte märkligt ändå hur man ser på saker och ting. Jag tycker att den är så vacker. Det tycker Carlos också. Men han kan peka ut defekter som jag aldrig någonsin skulle ha sett om han inte visat mig dessa. Samma sak gäller andra saker. Jag kan liksom köpa saker som har fläckar eller är trasiga för att jag bara tänkte på det fina.

Lite trist egenskap att inte kunna syna saker i sömmarna så att säga.

batch_DSC_2498

Utsikt från sovrummet är syren och äppelträd.

batch_DSC_2502

Gullig ljusstake som jag köpt i Gamla Stan Stadsmissionen.

DSC_2501

Här kommer inget att göras på länge. Förutom kakelugnen som ska återfå sin forna glans och bli brukbar igen. När det viktigaste är gjort skyndar vi långsamt. Ingen brådis. Huset är så älskvärt ändå och med de nyslipade golvena så är känslan fräsch ändå trots skruttigt skick.

Njut dagen!

puss

Julia

14
112

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00