Måndagslistan!

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

Godmorgon hjärtan och hej den allra första vardagsveckan!

Vi mjukstartar med en ledig dag som i och för sig fylls med en hel del. Men ingen väckarklocka som plingar i alla fall…

Rutiner och vardag är varmt välkomna. Älskar!

Så här kommer en måndagslista. Hoppas ni tycker om!

 

Helgen som gick!

IMG_1712

Spenderades på Mille Lire där vi åt Gotlands godaste (?) pizzor.

IMG_1713

Jag fick en bild hemifrån med bild på blombud som kommit.

IMG_1714

Jag knäppte en bild på vår gamla lada som inte längre är vår eller vänta nu den har aldrig varit vår hehe. Men den har tillhört vårt hus en gång i tiden. Visst är den vacker?

IMG_1716

Vackra blommor i varje dike.

IMG_1717

Utsikt från vår trädgård. Jag och Carlos kom fram till att hav och åker är våra bästa utsikter i livet.

IMG_1718

Och där har vi mitt älsklingshus på jorden. Carlos och Noell rev bort altanen. Där har vi andra planer framöver. Vi har väldigt många planer överlag sådär men en sak i sänder.

IMG_1719

Jag knäppte en bild på björnbär. Vackra och goda. Fint att ha ett enkelt trästöd sådär mot en putsad fasad. Dock ej våra.

IMG_1720

Men jag önskar mig bärbuskar, fruktträd och rosor till vår trädgård.

IMG_1721

Det blev en ytterst anspråkslös sommar med ungefär samma lika outfit dag efter dag och noll smink. Sugen på att piffa till mig nu kan jag ju meddela.

IMG_1722

Knäppte av en bild på fint grus också för framtida projekt och inspiration.

IMG_1723

Sista favoritprommisen för den här gången med varsin glass i handen. Sommaren tog slut så abrupt visst? Över en natt bara så kom höstiga vindar och behovet av stickade tröjor…

IMG_1724

SOM jag njöt av varje steg och ljuset som på riktigt inte finns någon annanstans än på Gotland.

IMG_1725

Juno njöt också.

IMG_1726

Älskling.

IMG_1727

Sommarens bästa vintagefynd? Den tredelade spegeln och linneskåpet. Tror faktiskt det.

IMG_1728

Hejdå huset. Vi ses nästa gång igen.

IMG_1729

Kommer för alltid att längta hit även om jag älskar Björsta och har min vardag här.

IMG_1730

Hemma! I djungellik trädgård med dignande Dahliarabatter.

IMG_1731

Tygfunderingar till sofforna på Gotland.

IMG_1732

Och en liten morotsskörd. Så söta och mumsiga. Glad att jag sådde en hel del av just dessa morötter i våras.

 

 

Veckans planer:

Möte med skolan ang Elles diabetes – Ny termin och viktigt att checka av så att skolan vet vad som gäller. Jag är osäker på om hon har rätt till assistent i åk 6 så vi får väl se.

Biltvätt – oh herre vad hemsk vår bil är Jag har försökt hålla efter den så gott jag kan men den är supersnuskig med en halv sandstrand och glassklet lite varstans. Lämnar in den och det är värt varje krona.

Ordning och reda – Ny termin med mängder av info att hålla reda på och fyra garderober att se över så att allt finns. Vips blir det höstigt och jag älskar att vara redo med den biten.

Kost och träning – Jag har verkligen mumsat mig genom den här sommaren. Inte så svårt på Gotland. Men min kropp skriker efter joggturer och knapriga morötter. Så nu väntar lite fräschare tider för mig. Blir utan energi när jag äter för mycket socker och snabba kolisar.

Fotografering – Juno ska plåtas för Livly. Så himla roligt. Hoppas hon också tycker det. Man vet aldrig…

Event – Jobbveckan kickar igång med ett härligt event i skönhetens tecken hos Ditte. Ska bli så mysigt.

Formex – Kanske kanske inte. Är inte direkt sugen på att gå runt och se på en massa prylar faktiskt. Eventuellt ett besök för att träffa några branschkollegor och samarbetspartners men som läget känns nu blir jag hemma och jobbar vid mitt skrivbord istället. Har ju längtat SÅ efter det.

Trädgården – Måste få kärlek och det omgående. Har en vison om en höstfin trädgård. Hoppas. Men energin för den brukar ta slut med sommaren ungefär.

Jobba – Jag har jobbat hela sommaren mer eller mindre men nu blir det lite mer rimliga arbetsförhållanden för mig pjuh. Ska bli underbart att få spendera ännu en höst med er här och på Instagram. Ni är underbara! I samarbetsväg blir det en härlig mix av inredning, skönhet, hållbara konsumtionstips, en grymt bra tjänst och mycket mer.

Tipsigt!

Den HÄR boken är himla spännande. Ja! Jag är numera minsann en läsande människa hehe. Det är en viktigt del som fattats i mitt liv, böckerna. Men jag har tagit mig tiden och det är så himla mysigt ju.

b (1)

Önskar mig!

Den HÄR stolen x 2. Hjälp så fin. Fast jag ska inte hasta mig. Måste landa i hur vi ska göra med befintlig loungesol hemma. Kanske får den flytta till Gotland vi får se…

batch_DSC_2460

Såhär tar jag hand om mig själv just nu!

Förutom att återta mina älskade joggturer så behöver huden lite kärlek omgående. Jag tipsar om en superbra mask som gör under omedelbums HÄR för er som också behöver en uppfräschning av huden.

Tacksam över!

Vårt sommarlov. Min bästa i livet.

 

Hoppas er veckostart blir den mjukaste och härligaste någonsin! Och så försöker vi njuta sensommar så mycket vi bara kan visst? Jag vill verkligen hålla lite av sommarlovskänslan kvar trots att vardagen tar vid.

puss

Julia

 1. Så kul med bloggen också👌Här är paniken nära har fått en hel del”banan”flugor inne och hittar inte vad dom kommer ifrån har vänt upp och ner på allt!!! Har nu googlat och det kommer nog från avloppet sanerat dom och har glas överallt med medel👍Det är ju så man skäms hia upp sig för flugor är ju fullt frisk!!! Natti natti❣️Kram

  1. juliak skriver:

   Hoppas du fick bort eländet! KRAM

 2. Moa skriver:

  Blir sååå sugen på ett sommarhus/projekt på Öland, där är jag uppvuxen på somrarna och det är så fantastiskt härligt! Havet och ljuset som sagt!! Följer er och drömmer om något eget på släktens marker…

  Har också börjat läsa i sommar, predikar ju för eleverna på jobbet hur viktigt det är med läsning och vill att mina barn ska se att jag också läser!
  Läste ut min bok idag och hoppades på ett nytt tips!! Men det var just silvervägen som jag läst… SÅ SÅ BRA!! Tipsa gärna om du var läst något mer, vi verkar tycka lika!!

  Lycka till i morgon! Att börja skolan är en fest, glöm inte att fira med barnen!

  Tack för bästa bloggen!!

  Moa

  1. juliak skriver:

   Åh det har du helt rätt i, vi får mysa till det i helgen lite extra och fira attvardagen är här med skola och jobb. Jag har läst ut en till bok som var RIKTUGT kuslig, återkommer med tips. KRAM

 3. Elin skriver:

  En fråga! Ska ni klä om soffan på Gotland? Köper du tyg och syr själv eller var hittar man sån klädsel?? Ser att dom bara finns bruna o blåa på Ikea..? Tacksam för svar 🌸 och tack för en bra blogg & instagram
  😊 är en flitig besökare ☀️

  1. juliak skriver:

   Ja det ska vi och det blir överdrag i lin från Benz! KRAM

 4. Anna skriver:

  Det är inte åldern som styr om en elev har rätt till en assistent, det är behovet. Så det beror på vilket behov Elle har. Sedan ska jag väl erkänna att Ibland kan skolans och föräldrarnas åsikt om behovet skilja sig ganska mycket.

  1. juliak skriver:

   Aha okej. Då vet jag❣️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..