ANNONS

Såhär gjorde jag en sänggavel enkelt och billigt!

/

(Inlägget innehåller reklamlänkar)

En sak som många undrat över är vår sänggavel på Gotland. Jag gjorde en exakt likadan lösning i vår sovalkov för flera år sedan som sedan hamnade uppe hos Belle efter vårt sängbyte. Så den finns kvar och jag är lika nöjd idag som då.

Vi tar en titt in i vårt sovrum, som jag för övrigt saknar ihjäl mig efter!

DSC_2419

Linne, ett favoritmaterial som är bra om man har miljön i åtanke och ett material som åldras vackert. Ger också en fantastiskt vacker känsla i ett rum om man låter bli att steama tyget.

Överkastet som vi har kommer från Himla och finns att köpa HÄR.

DSC_2426-tile

Lite blandad kompott i urval av sängkläder. De småblommiga i Bäckebölja är äldre från Hemtex och linnesängkläderna från HM hittas HÄR och HÄR. Älskar färgen så mycket. Kommer för alltid förknippa dessa sängkläder med lyckligaste sommarlovet i hela mitt liv.

DSC_2435

Den stora randiga kudden är ett äldre reakap från HM.

DSC_2433

Och här har vi då sänggaveln. Jag valde att köpa en billig variant från Ikea utan överdrag. Den HÄR.

DSC_2428

För att sedan trä ett linnepåslakan över den. Jag använde den HÄR från HM som jag hade hemma. Ena sidan blir ju då aningens mer prydlig än den andra men linnetyg är tacksam att inreda med samt jag har kanske tidigare berättat om hur jag bara ser helheten och de vackra? Detaljer som är ”felaktiga” registreras liksom inte av mitt öga alls. På gott och ont. Men jag tycker att resultat blev både fint och praktiskt. Ett gavelöverdrag vill man ju hemskt gärna kunna tvätta visst?

DSC_2444-tile

Det magiska ljuset som liksom nästan aldrig släpper det här rummet.

DSC_2446-tile

Ett av sommarens finaste fynd, linneskåpet.

DSC_2460-tile

Jag tog med en rulle tapet att klä lådan med sist vi var på Gotland.

DSC_2445

Passar på att berätta om golven. De är lutade och oljade! Underbar färg. Så skulle jag vilja ha här hemma också.

DSC_2453

I övrigt är rummet orört. Viktigast var verkligen golven. Väggarna får vi ta en annan gång.

batch_DSC_2421

Min sida av sängen.

DSC_2455

Tapeten är äldre från Sandbergs. Älskar ek. Mitt favoritträd.

batch_DSC_2439

Här ser man linnetygets underbara struktur.

DSC_2450

Nu ska jag tassa upp och väcka barnen. En riktigt intensiv arbetsdag väntar mig med en heldag framför datorn och jag ska beta av en sak efter en annan. Så pepp på att äntligen få vara igång.

Och hörni. Vilken respons på mitt inlägg om Dahlior. Ni är de bästa jag vet om.

PUSS

Julia

0
115

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00