Svar på era frågor!

Godmorgon hjärtan!

Här börjar fredagsmyset tidigt. Föris har planeringsdag så Juno är hemma med mig. Älskling. Lite mysigt att vara bara vi på tumis såhär. Händer ju inte allt för ofta längre.

Och innan jag säger glad fredag så ska ni få svar på alla era frågor som ni ställde när det fortfarande var sommarlov. Så mysigt med frågor tycker jag.

 

DSC_1800

”Lite det där jag undrade dig för en stund sedan, livet lite utanför stan… Hur funkar det, hur får ni ihop allt och lite för-nackdelar med det.”

Vi flyttade från Stockholms innerstad till Björsta innan vi fått barn. Stor omställning från huvudstad till landet. Men jag har inte ångrat det en endaste sekund. Fördelarna med landet är lugnet, naturen, trädgården, upplevelsen av årstiderna på så nära håll, den fräscha luften, tystnaden och möjligheterna att förverkliga mina drömmar som skulle vara svåra i en lgh. Vi har ungefär fem minuter med bil till Maxi, skola, föris, havet och sjukvård. Allt som känns viktigt att ha i vår närhet men ändå bor vi verkligen ute på landet.

Det finns en nackdel. Att jag är beroende av bil. Vilket iof inte är något jag känner är jobbigt, alltså själva kärandet.  Men med miljön i åtanke så är just att ha bil inte så härligt.

När det kommer till att barnen inte bor inne i ett samhälle eller i en stad så skulle jag ha skjutsat eller följt med barnen oavsett var vi bor så det är inget som skulle varit annorlunda om vi inte bott på landet. Dessutom tar sig Noell och Elle själva med bussen utan problem när de vill och jag inte har möjlighet att hämta/lämna.

 

DSC_1636

”Hur sköter du ditt företag? Alla avtal, överenskommelser med samarbetspartners.”

Jag återkommer med ett separat inlägg om mitt jobb då det är så många som undrar. Blir roligt att skriva lite mer ingående tänker jag.

 

DSC_1447

”Beundrar ditt sätt att sätta familjen främst och att njuta och vara tacksam. berätta, hur gör du? Är det något du saknar? kan du vara avis på andra nångång?”

Jag har blivit om jag får säga det själv oerhört duktig på att njuta av lyckliga stunder som finns varje varje dag. Om man tänker efter. Och de handlar allt som oftast verkligen om alldeles vardagliga saker. Nytvättat hår, en bra bok, en kram, känslan av att tänka på en dröm man har, smaken av choklad, känslan efter en jogg…

Jag är enormt tacksam för mitt liv. Jag tror någonstans att det är det som som är grejen. Att fokusera på det lyckliga och det som är härligt. Det jobbiga får också ta plats konstigt vore det annars. Men att liksom välja glädje, jag tror verkligen på riktigt att man kan det. Om man vill.

Jag har haft två saker som gjort mig avis i livet. Ena saken kunde jag påverka och det var ett lantställe. SOM jag saknade ett lantställe men nu har jag ju ett alldeles eget.

Andra saken är komplicerad och något jag inte har lust att skriva om särskilt djup. Jag saknar en familj. Jag saknar en mamma och en pappa. Jag saknar syskon, mostrar och kusiner. Jag saknar helt enkelt en familj utöver min egen familj. För det verkar vara det mest härliga mysiga som finns. Men ibland blir det inte som man kanske önskar eller drömmer om på grund av olika saker och i mitt fall så kan jag sträcka mig så pass långt och säga att det handlar om värderingar och svek som gjort att jag helt enkelt avstår och hellre är utan. Det ÄR inte enkelt att vara helt själv i så mycket som jag är. Men jag klarar det och jag har sakta men säkert blivit en ganska så stark individ om jag får säga det själv.

 

DSC_2453

”Undrar lite över renoveringen på Gotland; hur och vad har ni behandlat trä golven med? ”

Golven är slipade, lutade och oljade. Jag är jättenöjd med utseendet. Golven var i ett förfärligt skick och har förvandlats till ganska så vackra bruksgolv. Nöjd!

 

DSC_1971

Har du några tips på tålig, lite högre buskros i rosa/vita nyanser? eller andra fina buskar?

Den allra bästa buskrosen som jag har är Louise Bugnet. Älskar!

DSC_1888

”Har du några syskon?”

Ja två halvbröder. Vi har inte vuxit upp tillsammans och har heller ingen relation. Växte upp som ett ensambarn skulle man kunna säga.

 

DSC_1930

 

”Undrar om ni har vaccinerat er mot tbe eller hur ni tänker kring det?”

Nu får ni inte skälla på mig men nej det har vi inte. Jag påbörjade en kur men sedan blev jag gravid och det rann ut i sanden. Vi kommer förmodligen att vaccinera som att vi bor i riskområde men har velat lite fram och tillbaka. Våra barn har grundvaccinerats men jag skulle ljuga om jag sa att jag tycker att det här är okomplicerat. Orsaken till att jag tycker att det är svårt med bland annat vaccinationer är att vi har autoimmuna sjukdomar i familjen och jag tycker att det finns alldeles för många frågetecken kring hur de bryter ut. Ni måste förstå att i mitt mammahjärta finns det extremt mycket skuld kring både Alopecin och Diabetesen och då fångar man liksom in allt och alla möjliga orsaker i hjärnan och ja…jag vet inte hur jag bättre ska förklara det hela.

img_1254-side

”Jag funderar på om ni har en sjusitsig bil? Känns som det här med bilåkandet är lite krångligt om man har många barn. Är ju inte jättemånga tillfällen man åker allihopa, men å andra sidan blir man lite låst om man alltid måste ha två bilar”

Ja vi har en Skoda Kodiak som är 7-sitsig. Inte den på bild men när Juno var liten slutits så provade vi lite olika slags bilar. Jag ÄLSKAR min bil faktiskt. Har nog aldrig älskat någon av mina bilar direkt hehe. Men denna är liksom så himla fin, bra och härlig. Så kolla in Skoda Kodiak är mitt tips, vår är i en så otroligt snygg beige färg också.

 

DSC_2181

”Hur ska man tänka när man vill göra sin trädgård mer mysig med olika blommor och växter. Jag skulle verkligen vilja ha några fina råd från dig. I vår nya trädgård har vi vägen till garaget genom trädgården. Svårt med häckar och insynsskyddad trädgård. Jag älskar gårdsgrus och vill blanda olika material”

Nu är ju jag långt ifrån någon expert men det vanligast tipset är att skapa rum. Om man nu tycker om det förstås. Jag tycker att det är det absolut finaste som finns. Ute såväl som inne. Jag känner mig otrygg med öppna planlösningar och stora ytor med gräs till exempel. Små ombonade olika platser i trädgården med klassiska växter är mitt finaste.

Jag skulle satsa på syrenhäck, ett stort köksland, fruktträd, bärbuskar och mängder med rabatter. Det går att köpa fruktträd som är lite äldre, kan ju vara värt de slantarna. Vidare så tycker jag att du ska införskaffa dig en bok där du skriver upp olika växter som du tycker om, plats för tankar, planer och skisser av din trädgård. Om du kört fast helt och hållet, anlita någon som kan och vet! Vilket härligt projekt du har framför dig!

 

DSC_2170

”Eftersom du, som bekant, gillar när det är rent hemma, så undrar jag vilka produkter du använder när du städar! Inte dammsugare och så alltså, utan rengöringsmedel. Har du tips på några miljövänliga produkter som funkar bra eller använder du konventionella sprayer för kök, bad och allrengöring?”

Jag använder främst såpa när jag tex rengör badrummet. Citronsåpa. Hemfrid har en serie med städprodukter som jag älskar. Så effektiva och väldoftande.

 

DSC_1838
DSC_1868-tile

”Har ingen fråga men kanske du har några inspirerande bilder ”liggandes” i kameran på din klassiska väska från Palmgrens att visa oss (mig) i bloggen. Funderar på en fin present till mig själv men inte kommit fram till om det är den rätta. Förstår om någon tycker att en väska är totalt onödigt men ibland är lite lyx och flärd härligt. Livet är blandat.”

Här är väskan! Men livet är ju så. Lite av varje. Man tycker ju att olika saker är viktigt och vem har rätten att avgöra vad som är onödigt eller inte tänker jag. Hoppas du hittar just din favoritväska!

 

 1. Sååå fiin när du ler med hela ansiktet, som på bilderna med väskan. Riktigt härliga glädjespridarfoto! Härligt också att läsa om dina tankar kring glädje och tacksamhet, och att man kan välja. Tack Julia för din fina blogg!

  1. juliak skriver:

   Men TACK vad snäll du är. Kram!

 2. Hej Julia! Är det silverfärgade eller guldknappar på din Palmgrensväska? 🤔😍

  1. juliak skriver:

   Silver❣️

 3. Julia skriver:

  Så roligt att läsa dina svar! Blev nyfiken, menar du att du inte tycker det är jobbigt att vara bilberoende trots den miljöpåverkan bilen har? Jag behöver också bil, men tycker det känns jobbigt just på grund av miljöfrågan..

  1. juliak skriver:

   Uttryckte mig otydligt. Det jobbigare inte att behöva skjutsa barnen tex. Det jobbiga är givetvis den miljöpåverkan den har men det tycker väl de flesta? Vill på sikt ha en mer miljövänlig bil.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..