ANNONS

Skapa med barn!

/

batch_DSC_2913

batch_DSC_2907

batch_DSC_2905

batch_DSC_2900

batch_DSC_2902

Jag tycker att det är så himla mysigt att skapa med barnen.

Nu kanske ni inte alls håller med mig men såhär tänker jag i alla fall. Materialen är A och O.

Missförstå mig inte, av en kartong, toapappersrulle och knappt någonting kan man skapa oändligt mycket roligt som barn.

Men jag tänker mer val av material när man ska måla, rita eller skapa med lera. Bra material ger liksom ett bättre resultat även om processen i sig är minst lika viktig.

Färger med riktigt bra pigment hittar man oftast inte i livsmedelsbutikernas barnhyllor utan man får botanisera i konstnärbutiker. Möjligen något dyrare i inköp men brukar vara mer hållbara och dryga.

Jag ser ingen anledning till att ge barn sämre förutsättningar än mig själv helt enkelt. Minns själv hur sjukt frustrerande det var som liten att få kritor att rita med på papper som var sådär glättigt blankt, minst ni? Färgen fastnade knappt…

Så till dagens pysseltips. Köp lera! Och skapa loss. Attans vad roligt det är. Barnen gjorde små skålar, Junos små kluttar är ej med i bild för de råkade hamna i sopen ( så kasst av mig jag vet men det gick fort undan vid städningen, vi ska pyssla hösten lång så det hinner bli fler små kluttar made by Juno ) och jag gjorde en byst med inspiration från duktiga konstnären Michaela Grut som gör så fina skulpturer bland annat.

Ska ge mig på ett huvud nästa gång. Lite fint att ha små skulpturer när man gör stilleben hemma, visst?

Själv handlar jag allt material i en lokal butik som heter Konstatera, de har även en webshop HÄR för er som blir sugna på att uppdatera pysselförråden.

puss

Julia

0
57

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00