En perfekt onsdagsmiddag – Gryta med kikärtor och spenat!

(Inlägget innehåller en reklamlänk)

DSC_2497

Jag blir så osäker på om jag tipsat er om den här ganska så ocharmiga  ( på bild ) maträtten men nu gör jag det i sådana fall igen på grund av favorit. Till och med den allra mest kräsna i vår familj tycker att den är god för att vara en gryta med kikärtor hehe. Så att ett bra betyg har utdelats av hela vår familj.

Själv älskar jag den jättemycket och jag har en liten utmaning med mig själv under september månad. Planerar våra måltider noga och väljer råvaror med omsorg. Med hänsyn till både pris och säsong. Jag vill helst enkelt slösa mindre. Ska bli ytterst intressant att räkna ihop alla kvitton när månaden är över. Har verkligen inte den blekaste aning…

Receptet kommer från favoritboken ”Portionen under tian” som hittas HÄR.

Och här kommer självaste receptet. Jag gör alltid dubbla satsen och fryser ner till framtida middagar.

 

Kokosmjölksgryta med kikärtor och spenat!

Ingredienser:

  • 1 burk kokosmjölk à 400 ml 
  • 1 burk krossade tomater 
  • 1 gul lök 
  • 1 msk gul curry
  • 1 msk olja
  • 250 g kokta kikärtor, ca 4 dl
  • 300 g fryst hackad spenat 
  • 2 msk mango chutney 
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 paket äggnudlar 

Gör såhär:

Hacka vitlök och gul lök, fräs i olja. Låt curryn fräsa med en stund.
Häll över kokosmjölken och lägg i grönsaksbuljongtärningen. Låt småputtra i fem minuter.
Tillsätt de krossade tomaterna och den frysta spenaten. Låt småputtra igen.

Koka upp vattnet till nudlarna och koka.

Lägg i kikärterna, mango chutney och och låt kikärtorna bli varma utan att koka sönder.

Servera med nudlarna!

 

Sköt om er, vi ses imorgon igen!

puss

Julia

 

  1. Åh men mums! Brukar inte gilla kikärtor men detta lät ju riktigt gott. Måste prova!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..