ANNONS

På Gotland just nu!

/

Ett stycke Gotlandsrapport i bildformat! Jag har inte varit på plats själv utan det är min bättre hälft som står för slitet där. Vi tänker att den här perioden varar inte för evigt. Vi sliter på ett tag till med att varva bygge och renovering av Gotlandshuset med en vardag här. Ibland tillsammans ibland inte. Slitigt? Oooojaaa. Självförvållat? I allra högsta grad. Men vi fixar det.

IMG_2106

Ett stycke blivande badrum. Det blir stort. Jättestort i våra mått mätt. Plats för allt vi önskar och ingen kommer att behöva trängas. Värmeslingor på plats.

IMG_2105

Ett gjutet golv. En bra bit på väg ändå.

IMG_2104

En spis på plats. Vi ska försöka rädda vedspisen. Hurraaa för det jag har tyckt hela tiden. Ibland får man lugna sig lite med beslut.

IMG_2103

Bänkskiva på plats. Jag vet att det nu även är kaklat ovanför bänken.

IMG_2102

Byggmästaren Calle!

IMG_2101

Oups. Ett hus utan tak. Kul om det skulle börja regna helt plötsligt från en klarblå himmel. Vilket det såklart gjorde. Hej vatten i sängen och på de nysplipade golvena. Världsligt i det stora hela förstås.

IMG_2100

Det börjar ordna upp sig. Andra sidan är redan ”färdig” minus tegel och förmodligen hundra andra saker som jag inte har den blekaste aning om.

IMG_2099

Oklart varför bilderna är såhär suddiga men vi får försöka klara oss. Fönstrena tillhör vårt sovrum.

IMG_2098

Ett stycke övervåning. Barnen har redan paxat sina rum. Gäller att vara positivt inställt så att säga.

IMG_2097

Här stod det en ganska läbbig altan innan som vi rev i somras. Vi tänker oss kalksten, slingrande gröna växter och någon form av mur som ramar in uteplatsen. Kul projekt!

IMG_2096

Ännu ett rum på övervåningen. Alla fönster var ruttna så ajöss med dom.

IMG_2094

Luftigt och ute möter inne är en väldigt realistisk beskrivning av vårt hus just nu.

IMG_2092

Puh. Nu kan det inte regna in så värst mycket mer. Förutom ett helt tak så kommer huset att bli så attans vackert utan plåtarna som satt där längts upp där det är öppet in. Brun plåt som skulle se ut som trä? Vet ej men det var vedervärdigt helt klart. Vi tänker oss en vacker panel i samma ton som huset framöver.

Godmorgon hjärtan!

Tycker ni om sådana här superstökiga byggbilder? Eller väntar ni ivrigt på ett slutresultat kanske…

Jag tänker att det är lite trevligt att dokumentera litegrann ändå i den här offentliga dagboksformen. Så som tanken var med min blogg den där allra första trevande gången som jag sa hej för första gången till er.

Torsdag och en dag som jag fyller med jogg och jobb. Ungefär vad som hinns med just nu.

Hoppas ni får en härlig dag så ses vi snart igen.

puss

Julia

11
191

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00