Recept chokladig bönkaka!

Ett recept att spara eller prova genast. Vilket som. Garanterar att det är en 10 poängs kaka om man tycker om krämig konsistens och en djup chokladsmak. Just ja, utan gluten och vitt socker. Nästintill en frukostkaka hehe…

Fick receptet av Isabelle och nu är den en favorit hemma hos oss.

DSC_3347

DSC_3345

DSC_3337

DSC_3334

DSC_3333

DSC_3331

DSC_3329

DSC_3324

R E C E P T   C H O K L A D K A K A   M E D   B Ö N O R

Ingredienser kaka:

15 dadlar

1 paket svarta bönor

4 ägg

2 msk kokosolja

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 nypa vaniljpulver

2 msk honung eller agavesirap

 

Ingredienser glasyr:

1-2 msk honung eller agavesirap

4-5 msk kakao

4 msk kokosolja

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop alla ingredienserna till kakan och bred ut i en bakplåtspappersklädd brödform. Grädda i ugnen i ungefär 15 – 20 min.

Smält ingredienserna till glasyren och häll på kakan när den svalnat något.

Strö kokosflingor eller hackade nötter över kakan och ställ i kylen. Servera med en klick lättvispad valfri grädde.

puss

Julia

  1. Anna skriver:

    Supersöta kannan, är den ett loppisfynd? Om inte – varifrån? Tack för en toppenblogg! Kram Anna

    1. juliak skriver:

      Åh loppis såååklart 😉 KRAM

  2. Sofia skriver:

    Åh den ska jag baka:)

    1. juliak skriver:

      Vad härligt hoppas du tycker om. KRAM

  3. Maria skriver:

    Vad heter de söta rosorna?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..