Indisk gryta

Ett recept på en indisk gryta som blev absolut delikat. Nästa gång adderar jag till paprika!

R E C E P T   I N D I S K   G R Y T A

Ingredienser:

4 port ris

1 schalottenlök

2 vitlöksklyftor

2 tomater

2 msk riven ingefära

1-2 msk olivolja

1–2 msk smör

2 msk tomatpuré

1 msk garam masala

390 g krossade tomater

1 dl vitt matlagningsvin

2 dl vispgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

100 g färsk spenat

400 g halloumiost

1 krm salt

 

Gör såhär:

Koka riset.

Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna i mindre bitar. Skiva vitlöken och riv den skalade ingefäran.
Hetta upp olivoljan i en gryta och fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala ungefär 3 minuter.
Tillsätt tomater, krossade tomater, vin, grädde och buljongtärning. Låt grytan sjuda i ungefär 6 minuter och vänd ner spenaten.
Skär halloumin i bitar och stek den gyllene i smör. Olja går också fint men jag älskar smaken av smör.
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.

DSC_3729

Hej gullisarna!

Juno är hemma med mig sedan några dagar på grund av höstblåsor. Fick så så så många meddelanden på Insta om hur jobbigt virus det kan vara men vi slapp nog lätt undan tror jag. Ingen feber och bara pyttelite ont i munnen av en blåsa. Så skönt. Vi fick vår dos av plågeri i våras med vattkoppor x 4 minns ni? Oh jisses den pärsen alltså.

Nåväl. Jag tror att Juno är väldans redo för en dag på föras imorgon och sedan tar vi helg och Läslov. Det blir lite blandat. Gotland för Carlos, lite jobb för mig och lediga skolbarn. Ska bli mysigt.

Ses imorgon igen.

puss

Julia

  1. Susanne skriver:

    Läser din fina blogg regelbundet. Tack för att du så generöst delar med dig av inspirerande recept och allt annat som vi ta del av.

    1. juliak skriver:

      Tusen tack för att du läser ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..